• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Wielkanoc: restauracje stawiają na świąteczny catering

Alicja Olkowska
5 kwietnia 2020 (artykuł sprzed 4 lat) 
aktualizacja: godz. 09:56 (7 kwietnia 2020)
Wielkanoc 2020 będzie inna niż wszystkie, ale to nie znaczy, że nie będzie to ważny czas spędzony tak jak lubimy. Miłośnicy świątecznych dań znajdą coś dla siebie w specjalnej, wielkanocnej ofercie na wynos od trójmiejskich restauracji. Wielkanoc 2020 będzie inna niż wszystkie, ale to nie znaczy, że nie będzie to ważny czas spędzony tak jak lubimy. Miłośnicy świątecznych dań znajdą coś dla siebie w specjalnej, wielkanocnej ofercie na wynos od trójmiejskich restauracji.

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W tym roku musimy się pogodzić z myślą, że nie będą to święta do jakich przywykliśmy. Nie oznacza to jednak, że wielkanocne smaki, które mają tylu miłośników, będą poza naszym zasięgiem. Z pomocą nadchodzą trójmiejskie restauracje, które przygotowały specjalne świąteczne menu na telefon/online. Wybraliśmy kilka z nich i pokrótce opisaliśmy. Warto się spieszyć ze złożeniem zamówienia, bo zainteresowanie jest duże, a czasu coraz mniej.



Jedzenie na telefon/online w Trójmieście - dużo restauracji


Z wielkanocnych potraw najbardziej lubię:

Restauracja Brovarnia



- Brovarnia Gdańsk proponuje catering wielkanocny złożony z tradycyjnych dań i nie tylko. Oferujemy dwie zupy, kilka przekąsek z ryb, klasyczne pierogi oraz różnego rodzaju mięsa i dodatki, a także ciasta. W naszym menu znajduje się m.in. tradycyjny barszcz biały, bałtycki śledź, klasyczna sałatka jarzynowa, biała kiełbasa, pyszna kaczka, wyśmienite udko z królika, znakomita golonka oraz słodkości jak np. typowa świąteczna pascha. Do zamówień powyżej 250 zł nasz zajączek dokłada butelkę piwa jasnego w prezencie - mówi Aleksandra Bruchwalska z Restauracji Brovarnia.
Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia, należy składać je na adres email: informacja@brovarnia.pl. Dostarczone będą w dniu 11 kwietnia w godzinach 11-14.

Sopocki Młyn



Sopocki Młyn, oprócz dowozu dań w standardowych restauracyjnych opakowaniach, proponuje własną zastawę (obowiązkowa kaucja). Zamówienia można składać do 6 kwietnia. A co w menu? M.in. pieczona kaczka z owocami, pasztet wieprzowy, golonka, pasty jajeczne i chleby. Pamiętajmy, że Sopocki Młyn słynie również ze smacznych wypieków i słodkości.

Moje Miasto



- Święta już niebawem, w związku z tym przygotowaliśmy ofertę wielkanocną (i nie tylko). Zamówienia przyjmujemy telefonicznie do środy, 8 kwietnia włącznie. Odbiór osobisty w restauracji. Jeśli macie ochotę na coś z wielkanocnego menu przed samą Wielkanocą, to zamówcie dziś, a my za dwa dni będziemy mieli wszystko gotowe - czytamy na stronie restauracji Moje Miasto.
Restauracja postawiła w tym roku na klasyczne polskie smaki, m.in. pieczeń z karkówki, pasztet wieprzowy, schab ze śliwką i pierogi ruskie.

Familia Bistro



Gdańska restauracja słynąca z kuchni wileńskiej, również dołączyła do wielkanocnego cateringu. Zamówienia można składać do 9 kwietnia. W menu Familia Bistro królują polskie świąteczne dania, ale nas zainteresowały przede wszystkie te ze "szczyptą Wilna", jak np. wypełnione farszem kibiny (pierogi z kruchego ciasta, uznawane za narodową potrawę na Litwie) w opcji mięsnej, rybnej, a nawet na słodko. W karcie jest też bogata sekcja z pieczonymi mięsami oraz pierogami.

  • Dania przygotowane przez Brovarnię Gdańsk.
  • Dania przygotowane przez Brovarnię Gdańsk.
  • Petit Paris również oferuje wielkanocny catering na zamówienie.
  • Garmaż wielkanocny od restauracji Secretariat.
  • Wielkanocne menu od Familia Bistro.

Osteria Fino



Osteria Fino w Gdańsku proponuje nie tylko wielkanocny catering, ale również kartę win dopasowaną do potraw (w cenie od 49 do 84 zł za butelkę). Oprócz dań, które tradycyjnie kojarzą się ze świętami, szef kuchni przygotował nietypowe kulinarne wariacje, takie jak troć fiordowa w buraczanej galarecie czy pierogi z ogonami wołowymi. Zamówienia można przesyłać na adres osteriafino@gmail.com do 9 kwietnia.

Faloviec



Ci, którzy stronią od mięsa, zawsze mogą wybrać opcję wegetariańską lub wegańską. Z pomocą przychodzi w tym temacie Falovec, który wciąż działa na pełnych obrotach. Przygotował też specjalną świąteczną ofertę, a znajdziemy w niej boczniaki a'la śledzik w śmietanie, kotleciki "mielone" z fasoli, bigos ze śliwką, tofu po grecku, smalczyk z białej fasoli i inne. Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia do godz. 20.

Secretariat



Secretariat na Hipodromie zaprasza do zamówienia garmażu wielkanocnego, w którym dominują mięsne, treściwe potrawy. Nie zabrakło takich "klasyków" jak kaczka pieczona w całości czy bitki wołowe w sosie własnym. Znajdą tu coś dla siebie też fani dziczyzny, bo w menu widzimy udka królika duszone w białym winie i zrazy z dzika z wędzonym boczkiem. Zamówienia można składać mailowo (pytania@secretariat.pl) do 7 kwietnia. Wszystkie zamówienia będą wydawane 10 kwietnia.

Oberża 86



- Święta wielkanocne zbliżają się coraz większymi krokami. Czy przemyśleliście już, co znajdzie się na waszych stołach? (...) Cały zespół Oberży 86 przygotuje najlepsze potrawy kuchni polskiej, których z całą pewnością nie może zabraknąć podczas radosnego świętowania. Zamówienia prosimy składać do dnia 7 kwietnia na adres mailowy oberza86@gmail.com lub telefonicznie pod numerem 505 972 849 - widzimy na stronie gdyńskiej restauracji Oberża 86.
Oprócz klasycznych dań wielkanocnych, naszą uwagę zwróciły takie potrawy jak pyzy z gęsiną, łosoś ze szpinakiem i omletem jajecznym w cieście francuskim oraz jaja faszerowane białym serem z nowalijkami.

  • Świąteczne słodkości od restauracji Sopocki Młyn.
  • Propozycja wielkanocna od restauracji Zacisze.
  • Catering wielkanocny od Restauracji Brovarnia.
  • Menu świąteczne od restauracji Moje Miasto w Gdyni.
  • Oferta wielkanocna od restauracji Sopocki Młyn.
  • Wielkanocne menu od Falovca.

Restauracja Zacisze



W Restauracji Zacisze zamówimy dania na zimno i ciepło, a ich smak docenią wielbiciele tradycyjnych wielkanocnych dań, a więc białej kiełbasy pieczonej z cebulą, kaczki z jabłkiem i żurawiną, domowego pasztetu czy staropolskiego sernika.

Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia do godz. 18. Odbiory realizowane będą w sobotę 11 kwietnia od godz. 13 do 20 lub dzień szybciej.

Petit Paris



- Szanowni goście, jak każdego roku przygotowaliśmy dla was specjalną ofertę menu świątecznego. (...) Zamówienia prosimy przesyłać do czwartku, 9 kwietnia drogą mailową pod adresem restauracja@petitparis.pl. Będziemy je dostarczać w sobotę 11 kwietnia w godzinach 12-19 - czytamy na stronie sopockiej restauracji.
Petit Paris stawia nie tylko na klasyczne polskie smaki, takie jak żurek staropolski czy kaczka pieczona po staropolsku z duszonymi jabłkami, ale także na dania w niebanalnym wydaniu i francuskim twistem, stąd w świątecznym menu takie propozycje jak jajka faszerowane wędzonym łososiem i szyjkami rakowymi; łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem czy ratatouille.

Restauracja Filharmonia



Restauracja Filharmonia postanowiła nie tylko w wielkanocnym menu stworzyć sekcję z dużym wyborem mięs i dań z jaj, ale też poszła krok dalej, by zaspokoić wymagania osób, które lubią kuchnię mniej tradycjonalną. To z myślą o nich szef kuchni przygotuje babeczki z kremem z leśnych grzybów, krewetki z koktajlu z wakame, chili i limonki czy goleń jagnięcą w sosie z porzeczek. A na deser pięć ciast do wyboru.

Kucharia



Kucharia we Wrzeszczu przyjmuje zamówienia do 8 kwietnia do godz. 16. Dostawa 10 lub 11 kwietnia. Tutaj szef kuchni proponuje m.in. opcję obfitego śniadania dla jednej osoby, w skład której wchodzi aż dziewięć wielkanocnych dań w cenie 69 zł lub wielkanocnego obiadu w czterema daniami (w tym deser) w cenie 79 zł. Oprócz tego cała lista innych potraw, które można zamawiać osobno.

Winne Grono



Winne Grono postawiło na krótkie, ale sprawdzone menu, czyli żurek domowy na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem; kiełbasę z dzika w słoiku, filet z indyka w sosie śmietanowo-grzybowym. Ucztę zwieńczyć można paschą wielkanocną. Zamówienia można składać do wtorku, gotowe będą w sobotę po południu.

Browar Vrest w Starym Maneżu



Browar Vrest także dołączył do wielkanocnego cateringu. Tutaj, oprócz świątecznego menu, zamówimy również tradycyjną paschę.

- Wszyscy znamy tradycyjnie przygotowywaną na Wielkanoc paschę. Teraz, kiedy wielu z nas tęskni za wspólnym spędzaniem czasu, ten deser przywoła rodzinną atmosferę do waszych domów. Pamiętajcie - ciasta i potrawy zamawiamy pod numerem 730 704 731 tylko do 9 kwietnia - nie zwlekajcie i zamówcie już teraz - czytamy na stronie.
W karcie dań znajdziemy potrawy typowo wielkanocne mięsne i wegetariańskie, a także ciekawostki, m.in. quiche z porem, serem brie i orzechami włoskimi czy rostbef z rozmarynem i czosnkiem.

Restauracja Canis



Po menu wielkanocne zaprasza również restauracja Canis w Gdańsku. W ofercie także karta win, które uzupełnią świąteczne potrawy. W menu tradycyjne zupy, dania na zimno, pieczone mięsa oraz dania na ciepło. Zamówienia przyjmowane są do 9 kwietnia, odbiór w sobotę.

  • Oferta wielkanocna od restauracjo Canis.
  • Pascha od Browaru Vrest.
  • Wielkanocny catering od Browaru Vrest.
  • Nie wszystkie trójmiejskie restauracje działają, ale te, które są czynne, często oferują specjalny wielkanocny catering. Jest w czym wybierać i każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
  • Propozycje od Restauracji Filharmonia.
  • Kucharia proponuje śniadanie wielkanocne, obiad i listę dań do wyboru.
  • Kucharia proponuje śniadanie wielkanocne, obiad i listę dań do wyboru.
  • Kucharia proponuje śniadanie wielkanocne, obiad i listę dań do wyboru.
Jeśli szukamy samych produktów, takich jak warzywa, owoce, mięsa czy wędliny, z których samodzielnie chcemy przygotować wielkanocne dania, ale wolimy uniknąć wyjścia do sklepu, sprawdźmy ofertę sklepów ze zdrową żywnością, które dowożą zakupy do domu. Jest ich sporo w Trójmieście (m.in. Owoce do biura, ekoAleja, Owoce do domu by Gastro Food czy Oficyna). Zakupy dowożą również Gdyńskie Hale TargoweGdański Bazar Natury.

Zdrowa żywność w Trójmieście z dowozem do domu


Lokali gastronomicznych, w których zamówimy catering wielkanocny, jest w Trójmieście naprawdę dużo i wciąż ich przybywa. Jeśli jesteście zainteresowani taką ofertą, zajrzyjcie do naszej bazy restauracji z opcją zamówienia na telefon/online. Na pewno znajdziecie coś smacznego.

Miejsca

Opinie (97) 5 zablokowanych

  • żadnego jedzenia na zamówienie. (3)

    Ilość zakażonych wzrasta.
    Kto da Wam gwarancję że przygotowuje, pakuje, dowozi to osoba zdrowa?

    Ważniejsze święta czy Wasze zdrowie?

    • 37 18

    • Kup żarcie opłacone wcześniej, to zostawia pod drzwiami. Kup tez takie, które trzeba podgrzać np zupa, pieczyste itp i nie ma problemu.

      • 1 7

    • łażenie przez tydzień po ryneczkach, biedronkach

      może sprawić to samo, a może i więcej zagrożeń, zależy do ilu miejsc wejdziesz.

      • 2 6

    • jaka masz gwarancje, zes zdowy?

      daj spokoj z ta histeria!

      • 1 2

  • Na opakowaniach plastikowych czy kartonowych wirus może przetrwać kilka dni. (1)

    Uważajcie aby nie był to koń trojański w waszych domach.

    • 26 9

    • To chyba akurat nie jest duże zagrożenie - wystarczy nieco ostrożności

      Przetrzeć plastikowe opakowanie przed otwarciem szmatką nasączoną spirytusem i smacznego. W biedrach czy lidlach w końcu też kupujemy produkty opakowane w plastik/folię.

      • 6 2

  • Sorry

    Ja się boje o zakażenie, żarcie robie sam, Bo jest za drogo, trzeba oszczędzać.

    Przepraszam restauratorzy

    • 44 0

  • . (7)

    6 zł za jajko faszerowane?? sorry...

    • 49 1

    • A ile powinno kosztować? (5)

      Ja też nie kupię,bo mam w domu niepracującą aktualnie żonę, ale ciekawy jestem jaka cena by była satysfakcjonująca a zarazem realna?

      • 3 16

      • (4)

        To zerknij następnym razem w sklepie ile kosztuje jajko w detalu, odejmij od tego jakieś 30% i będziesz wiedział ile to jajko kosztuje restauratora. I gwarantuje, że nie jest to jajko z "0" lub "1" z przodu, dodaj do tego plasterek szynki, 1/2 pieczarki, pół łyżeczki majonezu.... No to ile wyjdzie geniuszu matematyki? ;))))

        • 21 5

        • Uuuu... Widzę, że "byznesplan" to masz w małym palcu! (3)

          Rozumiem, że cała reszta, czyli wynagrodzenia, czynsze, paliwa, energia, ZUS, podatki, amortyzacja, remonty i naprawy, etc. powinna być z wolontariatu? O zarobek już nawet nie pytam, bo po dialektyce widać, że wg Ciebie nie mają prawa nawet o tym myśleć.

          • 10 11

          • Uuuuu.....

            Ale to wszystko na wynos. W lokalu działa kuchnia i to zapewne kilka godzin. Nie ma obsługi . No chyba że kelner nam w domu poda na knajpianym stoliku.

            • 7 4

          • Teraz jest siła wyższa. (1)

            Wynagrodzenia obniżone, dogadwj się i płać mniejszy, paliwa tanie jak nigdy, energia bez zmian, zus zawieszony, podatki od sprzedaży to w czym problem = mało sprzedasz mało płacisz, amortyzacja? Garnek ci się spali? Remont, teraz? Serio? Naprawa? Czego?

            • 3 5

            • Koniecznie załóż jakiś biznes. Naprawdę.

              • 3 1

    • Dokładnie.... jest w tym okropna krótkowzroczność i interesowność. Ludzie mają się przejąć losem "biednych" restauracji, ale restauracje nie zrobią nawet pół kroku w naszą stronę i nie obniżą cen, żeby ludzie faktycznie mogli u nich coś zamówić. Przecież nie tylko oni teraz liczą każdy grosz! "zwykli" ludzie tak samo. Kompromis, magiczne słowo. Szkoda, że go tu brakuje.

      Popieram, gotujmy w domu! Jest czas (choćby po pracy, przecież nigdzie indziej chodzić nie wolno), teraz trzeba znaleźć tylko chęci.

      • 27 1

  • Nie cierpię sernika (3)

    a tym bardziej Jabłecznika

    • 1 26

    • Dlaczego "tym bardziej"? Czy jabłecznik to kolejne stadium rozwojowe sernika? (2)

      • 13 0

      • (1)

        Jabłecznik to też nazwa alkoholu i nie cierpię go bardziej od sernika

        • 2 4

        • Jest w tym jakaś głęboka myśl.

          I pewnie tylko z pozoru wygląda na zupełnie bez sensu.

          • 2 0

  • Żałosna jest ta nagonka

    Na komercjalizację życia i kupowanie, jak nie tak to sr*k, portale mają używanie na sponsoringu, tyle głupot komercyjnych co się przewija w światowym internecie tak jest symboliczny przejaw kapitalistycznego uwikłania w konsumpcje, po prostu nie da się od niej odejść, będą nękać cię na każdym kroku, kup kup kup kup, wincyj kup bo zabraknie, kup kup kup ot tak na wszelki wypadek, weź i kup, ratuj ratuj kup. Żałość naszych czasów.

    • 39 4

  • Sorry, jednak domowo, nie mam wypłaty

    Może i chętnie bym coś zamówił żeby wesprzeć lokalne restauracje, ale sam już nie mam wypłaty. Trzymajcie się.

    • 42 0

  • Ceny nie dla Polaków

    • 33 4

  • Koranowirus może byc na opakowaniach. (4)

    Nie zamawiajcie żadnego cateringu. Lepiej zrobcie sami cos smacznego, macie teraz czas na kwarantannie. Wspólne gotowanie zbliża rodzinę.

    Wanda z Zaspy

    • 27 8

    • (2)

      Powaznie myślisz, że wszyscy teraz siedzą w domach i nie pracują?

      • 6 5

      • Kwarantanna. Wszyscy musza zostać w domu. (1)

        Regina

        • 5 6

        • Ok
          Zakładam optymistycznie, że jesteś jeszcze dzieckiem.
          Jak myślisz?
          Czy np. Prąd w gniazdku tak po prostu sam się tam pojawia? Czy może wystarczy napisać maila zdalnie a on się tam pojawia?

          • 7 2

    • Przestancie wspolne gotowanie zbliza rodzine mamy juz dosc tej sytuacji irytacja rosnie

      • 7 3

  • Wolałbym jeść chleb z jajkiem niż kupować catering

    I to jeszcze w tej cenie

    • 22 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane