• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Wielkanoc: restauracje stawiają na świąteczny catering

Alicja Olkowska
5 kwietnia 2020 (artykuł sprzed 4 lat) 
aktualizacja: godz. 09:56 (7 kwietnia 2020)
Wielkanoc 2020 będzie inna niż wszystkie, ale to nie znaczy, że nie będzie to ważny czas spędzony tak jak lubimy. Miłośnicy świątecznych dań znajdą coś dla siebie w specjalnej, wielkanocnej ofercie na wynos od trójmiejskich restauracji. Wielkanoc 2020 będzie inna niż wszystkie, ale to nie znaczy, że nie będzie to ważny czas spędzony tak jak lubimy. Miłośnicy świątecznych dań znajdą coś dla siebie w specjalnej, wielkanocnej ofercie na wynos od trójmiejskich restauracji.

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W tym roku musimy się pogodzić z myślą, że nie będą to święta do jakich przywykliśmy. Nie oznacza to jednak, że wielkanocne smaki, które mają tylu miłośników, będą poza naszym zasięgiem. Z pomocą nadchodzą trójmiejskie restauracje, które przygotowały specjalne świąteczne menu na telefon/online. Wybraliśmy kilka z nich i pokrótce opisaliśmy. Warto się spieszyć ze złożeniem zamówienia, bo zainteresowanie jest duże, a czasu coraz mniej.



Jedzenie na telefon/online w Trójmieście - dużo restauracji


Z wielkanocnych potraw najbardziej lubię:

Restauracja Brovarnia



- Brovarnia Gdańsk proponuje catering wielkanocny złożony z tradycyjnych dań i nie tylko. Oferujemy dwie zupy, kilka przekąsek z ryb, klasyczne pierogi oraz różnego rodzaju mięsa i dodatki, a także ciasta. W naszym menu znajduje się m.in. tradycyjny barszcz biały, bałtycki śledź, klasyczna sałatka jarzynowa, biała kiełbasa, pyszna kaczka, wyśmienite udko z królika, znakomita golonka oraz słodkości jak np. typowa świąteczna pascha. Do zamówień powyżej 250 zł nasz zajączek dokłada butelkę piwa jasnego w prezencie - mówi Aleksandra Bruchwalska z Restauracji Brovarnia.
Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia, należy składać je na adres email: informacja@brovarnia.pl. Dostarczone będą w dniu 11 kwietnia w godzinach 11-14.

Sopocki Młyn



Sopocki Młyn, oprócz dowozu dań w standardowych restauracyjnych opakowaniach, proponuje własną zastawę (obowiązkowa kaucja). Zamówienia można składać do 6 kwietnia. A co w menu? M.in. pieczona kaczka z owocami, pasztet wieprzowy, golonka, pasty jajeczne i chleby. Pamiętajmy, że Sopocki Młyn słynie również ze smacznych wypieków i słodkości.

Moje Miasto



- Święta już niebawem, w związku z tym przygotowaliśmy ofertę wielkanocną (i nie tylko). Zamówienia przyjmujemy telefonicznie do środy, 8 kwietnia włącznie. Odbiór osobisty w restauracji. Jeśli macie ochotę na coś z wielkanocnego menu przed samą Wielkanocą, to zamówcie dziś, a my za dwa dni będziemy mieli wszystko gotowe - czytamy na stronie restauracji Moje Miasto.
Restauracja postawiła w tym roku na klasyczne polskie smaki, m.in. pieczeń z karkówki, pasztet wieprzowy, schab ze śliwką i pierogi ruskie.

Familia Bistro



Gdańska restauracja słynąca z kuchni wileńskiej, również dołączyła do wielkanocnego cateringu. Zamówienia można składać do 9 kwietnia. W menu Familia Bistro królują polskie świąteczne dania, ale nas zainteresowały przede wszystkie te ze "szczyptą Wilna", jak np. wypełnione farszem kibiny (pierogi z kruchego ciasta, uznawane za narodową potrawę na Litwie) w opcji mięsnej, rybnej, a nawet na słodko. W karcie jest też bogata sekcja z pieczonymi mięsami oraz pierogami.

  • Dania przygotowane przez Brovarnię Gdańsk.
  • Dania przygotowane przez Brovarnię Gdańsk.
  • Petit Paris również oferuje wielkanocny catering na zamówienie.
  • Garmaż wielkanocny od restauracji Secretariat.
  • Wielkanocne menu od Familia Bistro.

Osteria Fino



Osteria Fino w Gdańsku proponuje nie tylko wielkanocny catering, ale również kartę win dopasowaną do potraw (w cenie od 49 do 84 zł za butelkę). Oprócz dań, które tradycyjnie kojarzą się ze świętami, szef kuchni przygotował nietypowe kulinarne wariacje, takie jak troć fiordowa w buraczanej galarecie czy pierogi z ogonami wołowymi. Zamówienia można przesyłać na adres osteriafino@gmail.com do 9 kwietnia.

Faloviec



Ci, którzy stronią od mięsa, zawsze mogą wybrać opcję wegetariańską lub wegańską. Z pomocą przychodzi w tym temacie Falovec, który wciąż działa na pełnych obrotach. Przygotował też specjalną świąteczną ofertę, a znajdziemy w niej boczniaki a'la śledzik w śmietanie, kotleciki "mielone" z fasoli, bigos ze śliwką, tofu po grecku, smalczyk z białej fasoli i inne. Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia do godz. 20.

Secretariat



Secretariat na Hipodromie zaprasza do zamówienia garmażu wielkanocnego, w którym dominują mięsne, treściwe potrawy. Nie zabrakło takich "klasyków" jak kaczka pieczona w całości czy bitki wołowe w sosie własnym. Znajdą tu coś dla siebie też fani dziczyzny, bo w menu widzimy udka królika duszone w białym winie i zrazy z dzika z wędzonym boczkiem. Zamówienia można składać mailowo (pytania@secretariat.pl) do 7 kwietnia. Wszystkie zamówienia będą wydawane 10 kwietnia.

Oberża 86



- Święta wielkanocne zbliżają się coraz większymi krokami. Czy przemyśleliście już, co znajdzie się na waszych stołach? (...) Cały zespół Oberży 86 przygotuje najlepsze potrawy kuchni polskiej, których z całą pewnością nie może zabraknąć podczas radosnego świętowania. Zamówienia prosimy składać do dnia 7 kwietnia na adres mailowy oberza86@gmail.com lub telefonicznie pod numerem 505 972 849 - widzimy na stronie gdyńskiej restauracji Oberża 86.
Oprócz klasycznych dań wielkanocnych, naszą uwagę zwróciły takie potrawy jak pyzy z gęsiną, łosoś ze szpinakiem i omletem jajecznym w cieście francuskim oraz jaja faszerowane białym serem z nowalijkami.

  • Świąteczne słodkości od restauracji Sopocki Młyn.
  • Propozycja wielkanocna od restauracji Zacisze.
  • Catering wielkanocny od Restauracji Brovarnia.
  • Menu świąteczne od restauracji Moje Miasto w Gdyni.
  • Oferta wielkanocna od restauracji Sopocki Młyn.
  • Wielkanocne menu od Falovca.

Restauracja Zacisze



W Restauracji Zacisze zamówimy dania na zimno i ciepło, a ich smak docenią wielbiciele tradycyjnych wielkanocnych dań, a więc białej kiełbasy pieczonej z cebulą, kaczki z jabłkiem i żurawiną, domowego pasztetu czy staropolskiego sernika.

Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia do godz. 18. Odbiory realizowane będą w sobotę 11 kwietnia od godz. 13 do 20 lub dzień szybciej.

Petit Paris



- Szanowni goście, jak każdego roku przygotowaliśmy dla was specjalną ofertę menu świątecznego. (...) Zamówienia prosimy przesyłać do czwartku, 9 kwietnia drogą mailową pod adresem restauracja@petitparis.pl. Będziemy je dostarczać w sobotę 11 kwietnia w godzinach 12-19 - czytamy na stronie sopockiej restauracji.
Petit Paris stawia nie tylko na klasyczne polskie smaki, takie jak żurek staropolski czy kaczka pieczona po staropolsku z duszonymi jabłkami, ale także na dania w niebanalnym wydaniu i francuskim twistem, stąd w świątecznym menu takie propozycje jak jajka faszerowane wędzonym łososiem i szyjkami rakowymi; łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem czy ratatouille.

Restauracja Filharmonia



Restauracja Filharmonia postanowiła nie tylko w wielkanocnym menu stworzyć sekcję z dużym wyborem mięs i dań z jaj, ale też poszła krok dalej, by zaspokoić wymagania osób, które lubią kuchnię mniej tradycjonalną. To z myślą o nich szef kuchni przygotuje babeczki z kremem z leśnych grzybów, krewetki z koktajlu z wakame, chili i limonki czy goleń jagnięcą w sosie z porzeczek. A na deser pięć ciast do wyboru.

Kucharia



Kucharia we Wrzeszczu przyjmuje zamówienia do 8 kwietnia do godz. 16. Dostawa 10 lub 11 kwietnia. Tutaj szef kuchni proponuje m.in. opcję obfitego śniadania dla jednej osoby, w skład której wchodzi aż dziewięć wielkanocnych dań w cenie 69 zł lub wielkanocnego obiadu w czterema daniami (w tym deser) w cenie 79 zł. Oprócz tego cała lista innych potraw, które można zamawiać osobno.

Winne Grono



Winne Grono postawiło na krótkie, ale sprawdzone menu, czyli żurek domowy na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem; kiełbasę z dzika w słoiku, filet z indyka w sosie śmietanowo-grzybowym. Ucztę zwieńczyć można paschą wielkanocną. Zamówienia można składać do wtorku, gotowe będą w sobotę po południu.

Browar Vrest w Starym Maneżu



Browar Vrest także dołączył do wielkanocnego cateringu. Tutaj, oprócz świątecznego menu, zamówimy również tradycyjną paschę.

- Wszyscy znamy tradycyjnie przygotowywaną na Wielkanoc paschę. Teraz, kiedy wielu z nas tęskni za wspólnym spędzaniem czasu, ten deser przywoła rodzinną atmosferę do waszych domów. Pamiętajcie - ciasta i potrawy zamawiamy pod numerem 730 704 731 tylko do 9 kwietnia - nie zwlekajcie i zamówcie już teraz - czytamy na stronie.
W karcie dań znajdziemy potrawy typowo wielkanocne mięsne i wegetariańskie, a także ciekawostki, m.in. quiche z porem, serem brie i orzechami włoskimi czy rostbef z rozmarynem i czosnkiem.

Restauracja Canis



Po menu wielkanocne zaprasza również restauracja Canis w Gdańsku. W ofercie także karta win, które uzupełnią świąteczne potrawy. W menu tradycyjne zupy, dania na zimno, pieczone mięsa oraz dania na ciepło. Zamówienia przyjmowane są do 9 kwietnia, odbiór w sobotę.

  • Oferta wielkanocna od restauracjo Canis.
  • Pascha od Browaru Vrest.
  • Wielkanocny catering od Browaru Vrest.
  • Nie wszystkie trójmiejskie restauracje działają, ale te, które są czynne, często oferują specjalny wielkanocny catering. Jest w czym wybierać i każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
  • Propozycje od Restauracji Filharmonia.
  • Kucharia proponuje śniadanie wielkanocne, obiad i listę dań do wyboru.
  • Kucharia proponuje śniadanie wielkanocne, obiad i listę dań do wyboru.
  • Kucharia proponuje śniadanie wielkanocne, obiad i listę dań do wyboru.
Jeśli szukamy samych produktów, takich jak warzywa, owoce, mięsa czy wędliny, z których samodzielnie chcemy przygotować wielkanocne dania, ale wolimy uniknąć wyjścia do sklepu, sprawdźmy ofertę sklepów ze zdrową żywnością, które dowożą zakupy do domu. Jest ich sporo w Trójmieście (m.in. Owoce do biura, ekoAleja, Owoce do domu by Gastro Food czy Oficyna). Zakupy dowożą również Gdyńskie Hale TargoweGdański Bazar Natury.

Zdrowa żywność w Trójmieście z dowozem do domu


Lokali gastronomicznych, w których zamówimy catering wielkanocny, jest w Trójmieście naprawdę dużo i wciąż ich przybywa. Jeśli jesteście zainteresowani taką ofertą, zajrzyjcie do naszej bazy restauracji z opcją zamówienia na telefon/online. Na pewno znajdziecie coś smacznego.

Miejsca

Opinie (97) 5 zablokowanych

  • późno te informacje

    Szkoda, ze te informacje podaliście tak późno, dzisiaj 5 kwietnia i pewnie listy już zamknięte skor przyjmują do 8 kwietnia zamówienia.

    • 4 4

  • A gdzie Kotka Cafe z pysznymi ciastami i nie tylko. Oni zarabiaja na utrzymanie tych.najmniejszych.

    • 6 5

  • No jest to jakiś pomysł

    na wyzbycie się z restauracyjnych magazynów i zamrażarek towaru

    • 13 2

  • Święta nie mają sensu

    Nie przyjadę do rodziców bo są święta, nie będę ryzykował ani ich zdrowia ani swojego. Cóż, bywa.

    • 21 1

  • a ceny jak ????

    bez cenników ??? bo jak za talerz żurku mam zapłacić 20 -30 zl to dziękuje

    • 16 0

  • Chyba musiałabym na głowę upaść

    żeby w czasach kryzysu zamawiać jaka i żurek z restauracji.

    • 19 3

  • Brovarnia trzymajcie sieee

    • 0 3

  • sama zrobię jajka faszerowane i sernik, trzeba liczyć każdą złotówkę

    • 14 0

  • (2)

    Nie stać mnie na zakupy dań z restauracji,jestem na przymusowym bezpłatnym urlopie.W tym roku będą biedne święta.

    • 12 0

    • Przykro mi :(

      Serio mi przykro, ja osobiście przeglądałam ofertę restauracji szczególnie tych, które lubię i biłam się z myślami czy zamówić z jednej strony ostro zaczęłam oszczędzać bo nie wiadomo co będzie ale z drugiej strony jestem w gronie tych szczęśliwców, którzy nie muszą martwić się o wypłatę przynajmniej do lipca. Postanowiłam jednak coś zamówić z dwóch powodów: 1. Liczę na to, że dzięki temu ktoś właśnie uniknie tego bezpłatnego urlopu, 2. Ponieważ nie zobaczę się z rodzina to nie mam kompletnie motywacji do pichcenia ale z drugiej strony mimo tego, że będę tylko z moim chłopakiem nie chciałabym, żeby ten dzień był dołujący i jednak ten żurek , jaja i sałatka przydałaby się na stole :)

      • 0 0

    • Mogłabym zamówić cały stół zastawiony suto z restauracji. Ale po co? Moja rodzina i tak tego nie przeje. Mimo dobrych zarobków, zawsze żyjemy skromnie. Nie traktuję tego jako biedy. Wręcz przeciwnie, nie lubię przepłacać za jedzenie i jeszcze bardziej go wyrzucać. I mimo, że stać nas by było na kaczkę, schaby, przebogate ciasta, to Wielkanoc przygotuję sama. Zjemy na obiad ruskie pierogi, bo to jest danie, o które zawsze doprasza się moja rodzina (wolą je niż mięso), a będę miała więcej czasu by ich dużo nalepić. I zrobię sernik czekoladowo - marcepanowy, bo jest u nas tylko od święta. A jutro z dziećmi będziemy robić ciasteczka maślane z kolorowymi drażetkami i muffinki. Na wigilię było podobnie - mieliśmy tylko 3 potrawy, ale za to ile czasu spędziliśmy razem.

      • 0 0

  • Nie stać mnie

    Za drogo. To ceny dla Prezesów dużych firm, a nie dla przeciętniaka.

    • 12 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane