• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Wielkanocne potrawy na świąteczny stół. Zamów już teraz

Magda Mielke
1 kwietnia 2022 (artykuł sprzed 2 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Gdy zwrot "spokojnych świąt" nabiera znaczenia
Miłośnicy świątecznych dań nie będą mieć problemu, żeby znaleźć coś dla siebie w specjalnych, wielkanocnych ofertach garmażu od trójmiejskich restauracji.
Miłośnicy świątecznych dań nie będą mieć problemu, żeby znaleźć coś dla siebie w specjalnych, wielkanocnych ofertach garmażu od trójmiejskich restauracji.

Do Wielkanocy pozostało już niewiele czasu. To dobry moment, aby pomyśleć o przygotowaniach na świąteczny stół. Jeśli nie chcemy sami wszystkiego przyrządzać, z pomocą przychodzą trójmiejskie restauracje, które przygotowały ciekawe oferty cateringów. Jest w czym wybierać: od tradycyjnych potraw, przez nieco nowocześniejsze propozycje, po dania wege i bezglutenowe.



Skąd warto zamówić jedzenie na wielkanocny stół? Lista polecanych restauracji


Na wielkanocnym stole powinny znaleźć się:

Tradycyjne



Jak co roku, szeroki wybór dań garmażeryjnych na wielkanocny stół przygotowała restauracja Filharmonia. W ofercie znalazły się zimne przekąski (jajka faszerowane, domowy pasztet, tatar wołowy i z łososia, schab ze śliwką), zupy (żur staropolski i chrzanowa), dania do podania na ciepło (filety z dorsza, łososia, biała kiełbasa, bigos myśliwski, zraz wołowy, de volaille, staropolska gęś), ciasta, a także dania premium - halibut w sosie winogronowym, goleń jagnięca w sosie z porzeczek, eskalopki z dzika oraz deska pieczonych mięs i pasztetów. Zamówienia można składa telefonicznie i mailowo do 13.04.

W restauracji L'Entre Villes znajdziemy menu skomponowane przez szefa kuchni, Sławomira Hahn. Co w menu? M.in. mięsa wędzone własnej produkcji, kilka rodzajów białych kiełbas, jajka faszerowane, pasztety, mięsa pieczone i chleby własnej produkcji.


Pełną tradycyjnych i niebanalnych smaków ofertę cateringu wielkanocnego przygotował też browar Vrest. Znajdziemy w niej m.in. dania zimne - pasztet z żurawiną, pastrami wołowe, podwędzany boczek oraz dania ciepłe - żurek, roladę wołową, szynkę wieprzową i białą kiełbasę. Zamówienia można składać telefonicznie do poniedziałku, 11.04. Odbiór zamówień w lokalu w sobotę 16.04 w godz. 12-21. Możliwość zamówienia dań z dowozem pod wskazany adres.

  • Oferta cateringu od browaru Vrest.
  • Oferta wielkanocna restauracji Filharmonia.
  • Oferta wielkanocna restauracji Filharmonia.
  • Wielkanocne dania oferuje też Brovarnia.
  • Wielkanocne dania oferuje też Brovarnia.
Świąteczne przysmaki oferuje w formie garmażu też Brovarnia. W menu m.in. tradycyjny barszcz biały, consomme grzybowe, wielkanocny pasztet z żurawiną, świąteczna pasta jajeczna i zrazy wołowe. Zamówienia można składać do 8 kwietnia. Możliwość odbioru osobistego w dniach 15-16.04 w godzinach otwarcia restauracji.

Do 10 kwietnia można też składać zamówienia na dania wielkanocne w restauracji Tłusta Kaczka. W menu "klasyki" m.in. biała kiełbasa, jajka w galarecie, sałatka jarzynowa czy kaczka w całości. Nie zabrakło także wykwintnych pieczeni: rzymskiej, udźca z dzika, skoków z królika, zrazów wołowych i karkówki. Odbiór zamówień w sobotę, 16 kwietnia od godz. 13 do 20.

Zimne przekąski: jajka faszerowane, tarty, galaretki cielęce, sałatki, pasztety i faszerowane mięsa oraz dania na ciepło z dodatkami: kaczka pieczona, pieczeń cielęca, zrazy z jelenia czy królik pieczony to propozycje wielkanocne od restauracji Bulaj. Zamówienia są przyjmowane do wtorku, 12.04. Odbiór potraw w piątek, 15 kwietnia.

Zamów wielkanocne jedzenie do domu - oferty



Wśród propozycji na wielkanocny stół przygotowanych przez znajdującą się w hotelu Almond restaurację Magiel znalazły się wariacje na temat tradycyjnych potraw. M.in. zupy (barszcz biały z chrzanem i suszonymi grzybami oraz krem chrzanowy z marynowanym łososiem), gołąbki z gęsiną, zraziki wołowe, kaczka pieczona z kluskami śląskimi, pierogi z kapustą i borowikiem oraz pasztet z dziczyzny. Restauracja przyjmuje zamówienia do 11 kwietnia, odbiór zamówień do 16 kwietnia.

  • Propozycje Tłustej Kaczki.
  • Propozycje Tłustej Kaczki.
  • Oferta wielkanocna restauracji Magiel.
  • Oferta Progres bistro.
  • Oferta Progres bistro.
  • Sopocki Młyn przygotował tradycyjne dania wielkanocne.
Wielkanocną ofertę przygotował też Hotel BartanRestauracja Kucharia. Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia do godz. 16. Odbiór 15 kwietnia (godz. 16-20) i 16 kwietnia (godz. 9-12) zarówno w Restauracji Kucharia 2 (osiedle Garnizon) lub w Hotelu Bartan. W menu znalazły się gotowe zestawy na wielkanocne śniadanie (zestaw dla dwóch osób), w skład którego wchodzą m.in. żurek staropolski na maślance z białą kiełbasą i jajkiem, szynka biała pieczona w miodzie i tymianku, pasztet świąteczny, rolada z kaczki, dorsz po grecku, sałatka jarzynowa, jajka gospodarcze faszerowane łososiem i pastą wiosenną, mazurek wielkanocny oraz wielkanocny obiad (również zestaw dla dwóch osób): rosół z kury z domowym makaronem, kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem, zraz wieprzowy zawijany z farszem gdańskim, kotlet de volaille, kluski maślane, ziemniaki opiekane w ziołach, buraczki zasmażane, surówka i sernik z kajmakiem i migdałami. Restauracja przygotowała także ofertę pojedynczych dań - zarówno na zimno, jak i na ciepło, a także wędzonki z własnej wędzarni.

Do 13 kwietnia można składać zamówienia na catering wielkanocny w Progres bistro. W ofercie przede wszystkim dania tradycyjne: pieczona kaczka z jabłkami, zrazy wołowe, domowy barszcz biały oraz szeroki wybór pasztetów i półmiski z pieczeniami.

Garmaż wielkanocny przygotował też Sopocki Młyn. Listę dań otwiera tradycyjny żurek na domowym zakwasie, dalej są dania główne, pasztety, wypieki oraz... świąteczne jajowe patery. Zamówienia można składać do 11 kwietnia.

  • Wegańskie specjały od manny 68.
  • Wegańskie specjały od manny 68.
  • Wegańskie specjały od manny 68.
  • Wegańskie specjały od manny 68.

Wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe



Jak co roku ofertę w 100 proc. wegańskie cateringu przygotowała manna 68. W ofercie m.in. żurek z klopsikami sojowymi, gołąbki, wegańskie jaja na twardo, sojonez, "smalec" z białej fasoli, pasztet z soczewicy i wiele więcej. Restauracja przyjmuje zamówienia do 11 kwietnia do godziny 12.

Szeroki wybór wegańskich pasztetów, pierogów, kotletów, sznycle, nie-żurek, nie-bigos oraz bezglutenowe chleby i ciasta znajdziemy w ofercie bistra i delikatesów Atelier Smaku. Wszystkie dania garmażeryjne są tu wegańskie i bezglutenowe. Poza odbiorem osobistym (zamówienia należy składać do 10.04), istnieje także opcja zamówienia z wysyłką (zamówienia do 3.04).

Również w Falovcu zamówimy roślinne potrawy na wielkanocny stół. W ofercie m.in. warzywny żurek, galaretka warzywna, kotlety jaglano-batatowe, bitki w sosie chrzanowym, wielkanocny bigos czy biała kiełbasa z seitana. Zamówienia można składać do 13 kwietnia.

  • Bez problemu zamówimy też wegańskie dania wielkanocne.
  • Bez problemu zamówimy też wegańskie dania wielkanocne.
To tylko niektóre oferty lokali gastronomicznych, w których zamówimy catering wielkanocny, jest ich w Trójmieście naprawdę dużo i wciąż przybywa. Jeśli jesteście zainteresowani taką ofertą, zajrzyjcie do naszej bazy restauracji. Na pewno znajdziecie coś smacznego.

Quiz Wielkanocne tradycje Średni wynik 55%

Wielkanocne tradycje

Rozpocznij quiz

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (80)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane