- 1 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (121 opinii)
- 3 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 4 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
Wielkanocne potrawy na świąteczny stół. Zamów już teraz
Do Wielkanocy pozostało już niewiele czasu. To dobry moment, aby pomyśleć o przygotowaniach na świąteczny stół. Jeśli nie chcemy sami wszystkiego przyrządzać, z pomocą przychodzą trójmiejskie restauracje, które przygotowały ciekawe oferty cateringów. Jest w czym wybierać: od tradycyjnych potraw, przez nieco nowocześniejsze propozycje, po dania wege i bezglutenowe.
Skąd warto zamówić jedzenie na wielkanocny stół? Lista polecanych restauracji
Tradycyjne
Jak co roku, szeroki wybór dań garmażeryjnych na wielkanocny stół przygotowała restauracja Filharmonia. W ofercie znalazły się zimne przekąski (jajka faszerowane, domowy pasztet, tatar wołowy i z łososia, schab ze śliwką), zupy (żur staropolski i chrzanowa), dania do podania na ciepło (filety z dorsza, łososia, biała kiełbasa, bigos myśliwski, zraz wołowy, de volaille, staropolska gęś), ciasta, a także dania premium - halibut w sosie winogronowym, goleń jagnięca w sosie z porzeczek, eskalopki z dzika oraz deska pieczonych mięs i pasztetów. Zamówienia można składa telefonicznie i mailowo do 13.04.
W restauracji L'Entre Villes znajdziemy menu skomponowane przez szefa kuchni, Sławomira Hahn. Co w menu? M.in. mięsa wędzone własnej produkcji, kilka rodzajów białych kiełbas, jajka faszerowane, pasztety, mięsa pieczone i chleby własnej produkcji.
Pełną tradycyjnych i niebanalnych smaków ofertę cateringu wielkanocnego przygotował też browar Vrest. Znajdziemy w niej m.in. dania zimne - pasztet z żurawiną, pastrami wołowe, podwędzany boczek oraz dania ciepłe - żurek, roladę wołową, szynkę wieprzową i białą kiełbasę. Zamówienia można składać telefonicznie do poniedziałku, 11.04. Odbiór zamówień w lokalu w sobotę 16.04 w godz. 12-21. Możliwość zamówienia dań z dowozem pod wskazany adres.
Świąteczne przysmaki oferuje w formie garmażu też Brovarnia. W menu m.in. tradycyjny barszcz biały, consomme grzybowe, wielkanocny pasztet z żurawiną, świąteczna pasta jajeczna i zrazy wołowe. Zamówienia można składać do 8 kwietnia. Możliwość odbioru osobistego w dniach 15-16.04 w godzinach otwarcia restauracji.
Do 10 kwietnia można też składać zamówienia na dania wielkanocne w restauracji Tłusta Kaczka. W menu "klasyki" m.in. biała kiełbasa, jajka w galarecie, sałatka jarzynowa czy kaczka w całości. Nie zabrakło także wykwintnych pieczeni: rzymskiej, udźca z dzika, skoków z królika, zrazów wołowych i karkówki. Odbiór zamówień w sobotę, 16 kwietnia od godz. 13 do 20.
Zimne przekąski: jajka faszerowane, tarty, galaretki cielęce, sałatki, pasztety i faszerowane mięsa oraz dania na ciepło z dodatkami: kaczka pieczona, pieczeń cielęca, zrazy z jelenia czy królik pieczony to propozycje wielkanocne od restauracji Bulaj. Zamówienia są przyjmowane do wtorku, 12.04. Odbiór potraw w piątek, 15 kwietnia.
Zamów wielkanocne jedzenie do domu - oferty
Wśród propozycji na wielkanocny stół przygotowanych przez znajdującą się w hotelu Almond restaurację Magiel znalazły się wariacje na temat tradycyjnych potraw. M.in. zupy (barszcz biały z chrzanem i suszonymi grzybami oraz krem chrzanowy z marynowanym łososiem), gołąbki z gęsiną, zraziki wołowe, kaczka pieczona z kluskami śląskimi, pierogi z kapustą i borowikiem oraz pasztet z dziczyzny. Restauracja przyjmuje zamówienia do 11 kwietnia, odbiór zamówień do 16 kwietnia.
Wielkanocną ofertę przygotował też Hotel Bartan i Restauracja Kucharia. Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia do godz. 16. Odbiór 15 kwietnia (godz. 16-20) i 16 kwietnia (godz. 9-12) zarówno w Restauracji Kucharia 2 (osiedle Garnizon) lub w Hotelu Bartan. W menu znalazły się gotowe zestawy na wielkanocne śniadanie (zestaw dla dwóch osób), w skład którego wchodzą m.in. żurek staropolski na maślance z białą kiełbasą i jajkiem, szynka biała pieczona w miodzie i tymianku, pasztet świąteczny, rolada z kaczki, dorsz po grecku, sałatka jarzynowa, jajka gospodarcze faszerowane łososiem i pastą wiosenną, mazurek wielkanocny oraz wielkanocny obiad (również zestaw dla dwóch osób): rosół z kury z domowym makaronem, kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem, zraz wieprzowy zawijany z farszem gdańskim, kotlet de volaille, kluski maślane, ziemniaki opiekane w ziołach, buraczki zasmażane, surówka i sernik z kajmakiem i migdałami. Restauracja przygotowała także ofertę pojedynczych dań - zarówno na zimno, jak i na ciepło, a także wędzonki z własnej wędzarni.
Do 13 kwietnia można składać zamówienia na catering wielkanocny w Progres bistro. W ofercie przede wszystkim dania tradycyjne: pieczona kaczka z jabłkami, zrazy wołowe, domowy barszcz biały oraz szeroki wybór pasztetów i półmiski z pieczeniami.
Garmaż wielkanocny przygotował też Sopocki Młyn. Listę dań otwiera tradycyjny żurek na domowym zakwasie, dalej są dania główne, pasztety, wypieki oraz... świąteczne jajowe patery. Zamówienia można składać do 11 kwietnia.
Wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
Jak co roku ofertę w 100 proc. wegańskie cateringu przygotowała manna 68. W ofercie m.in. żurek z klopsikami sojowymi, gołąbki, wegańskie jaja na twardo, sojonez, "smalec" z białej fasoli, pasztet z soczewicy i wiele więcej. Restauracja przyjmuje zamówienia do 11 kwietnia do godziny 12.
Szeroki wybór wegańskich pasztetów, pierogów, kotletów, sznycle, nie-żurek, nie-bigos oraz bezglutenowe chleby i ciasta znajdziemy w ofercie bistra i delikatesów Atelier Smaku. Wszystkie dania garmażeryjne są tu wegańskie i bezglutenowe. Poza odbiorem osobistym (zamówienia należy składać do 10.04), istnieje także opcja zamówienia z wysyłką (zamówienia do 3.04).
Również w Falovcu zamówimy roślinne potrawy na wielkanocny stół. W ofercie m.in. warzywny żurek, galaretka warzywna, kotlety jaglano-batatowe, bitki w sosie chrzanowym, wielkanocny bigos czy biała kiełbasa z seitana. Zamówienia można składać do 13 kwietnia.
To tylko niektóre oferty lokali gastronomicznych, w których zamówimy catering wielkanocny, jest ich w Trójmieście naprawdę dużo i wciąż przybywa. Jeśli jesteście zainteresowani taką ofertą, zajrzyjcie do naszej bazy restauracji. Na pewno znajdziecie coś smacznego.
Wielkanocne tradycje
Rozpocznij quizMiejsca
Opinie (80) 5 zablokowanych
-
2022-04-01 16:45
no coz (3)
niektórzy żyją żeby jeść
- 27 5
-
2022-04-01 16:52
(1)
Inni zaś zjedzą każde g***o i pochwalą, jeśli tylko było dużo i tanio.
- 8 9
-
2022-04-01 18:50
Tanio i do syta
- 0 6
-
2022-04-01 18:20
No, np. ja- uwielbiam jeść, smakować, delektować się..
- 5 1
-
2022-04-01 16:48
Z Lidla zamawiam
A dowóz moim Hyundaiem kombi
- 24 8
-
2022-04-01 16:52
(5)
Ceny kosmos a robią pewnie z towarów z sieciówek...samemu 5 razy taniej wychodzi.Białą robię sam a cena żurku 45zł za 2 talerze...to już jakieś himalaje.
- 52 7
-
2022-04-01 16:57
To nie jest artykuł dla biedaków Puchatku. (1)
Ahahahaha
- 7 23
-
2022-04-01 19:45
Dla frajerów dzięciole.
- 13 1
-
2022-04-01 17:30
tak, himalaje, ale dla ciebie i tobie podobnych (2)
I wyobraź sobie, że nie każdy jest jak ty I tobie podobni, stąd właśnie restauratorzy mają taką ofertę - bo ktoś to kupuje. wiem, będziesz musiał odpocząć po tym myśleniu, biedaczku
- 2 18
-
2022-04-01 22:56
12k/mies....okej )))
- 1 0
-
2022-04-02 13:18
Nie każdy okrada swoich pracowników.
Są też na świecie ludzie uczciwi . Oni raczej mają mniej.
- 1 2
-
2022-04-01 17:19
Niewierzący też obchodzą Wielkanoc? (6)
To na cześć Pana Jezusa który umarł i następnie zmartwychwstał.
- 20 13
-
2022-04-01 17:40
to nie jest wasze święto, ono jest starsze od waszej zakłamanej religii (2)
i nie mieszaj do niego niewierzących w twojego martwego boga, mamy większe prawo do świętowania zjawisk astronomicznych niż ty ze swoją zakłamaną ich wersją
- 10 17
-
2022-04-01 20:18
Lewactwo to stan umysłu (1)
- 8 9
-
2022-04-01 23:20
lepsze to, niż wrogowie umysłu, jak ty
- 7 7
-
2022-04-01 23:11
Idź wyspowiadaj się z pychy. Tak cię nauczyli i to powielasz, a z wiarą to nie ma nic wspólnego. Naśladowco.
Fanatyku religijny, świętuj i nie wtrącaj się do innych
- 4 7
-
2022-04-01 23:19
Tak, obchodzą z daleka, wasze święto zawłaszcza jedzenia jajka i sałatki? śmieszny jesteś
- 5 5
-
2022-04-01 23:21
Nie potrzebujemy uczestniczyć co roku w krzyżowaniu człowieka, ale wy to lubicie, a potem świniobicie
- 7 8
-
2022-04-01 17:20
pogańskie święto... jak wszystkie "chrześcijańskie", przefarbowane, ukradzione (4)
a gdzie jest wasz pam buk? na pewno nie w Mariupolu
- 23 29
-
2022-04-01 18:53
Nie dotykaj - pewnych tematów.
Można sie poparzyć....
- 13 5
-
2022-04-01 19:31
Won!
- 6 2
-
2022-04-01 20:18
Nie świętuj, kto ci każe
- 8 3
-
2022-04-02 10:42
Od lat pisze ze taka patologia jak ty powinna tyrac gdy my swietujemy
- 6 2
-
2022-04-01 17:22
(3)
Przez ten feminizm kobity trzymajo się od garów z dala. Ostatnio widziałem dwie takie, co w biedrze licytowały się, który żurek z paczki lepszy. Wyrazy współczucia dla ich chopów.
- 23 30
-
2022-04-01 17:38
aha, rolą kobiety jest ci służyć?
nisko upadłeś.
- 21 11
-
2022-04-01 23:21
Co ma piernik do wiatraka? Umiejętność gotowania jest ogólnie dość przydatna w życiu, tak jak np. dbania o porządek dookoła siebie, niezależnie od płci xD
- 10 2
-
2022-04-02 05:55
Umiejętność gotowania w tych czasach nieważna.
Można robić własne obiady i ciasta a chłop sobie idzie do co prawda takiej co gotować nie umie ale za to jest młodsza. Potem za to chętnie zwala się na obiad w ramach odwiedzin dzieci. Tak że ten...
- 6 2
-
2022-04-01 17:22
(4)
Coraz mniej te święta cieszą ludzi. Koszt życia to jest istny kosmos.
- 55 8
-
2022-04-01 17:32
wielu jednak nie narzeka, bo dobrze zarabiają, ktoś chce (1)
im dobrze płacić.
- 2 8
-
2022-04-01 17:53
Oczywiście, że wielu dobrze zarabia. Jednak to jaki jest koszt zarobek/wydatki w tym kraju to jest masakra.
- 14 4
-
2022-04-01 18:51
Cieszmy się póki żyjemy i wojna nie u nas.
- 6 1
-
2022-04-01 20:52
Otóż koszt życia dzisiaj to jeszcze nie jest kosmos.
Ale będzie. Ludziom się wydaje, że dzisiaj jest drogo, i to wszystko jedno czy w restauracji czy w popularnym dyskoncie.
Otóż nie jest, a ludzie jeszcze (podkreślam to słowo) są napchani gotówką. Dzisiaj to jest zwykłe narzekanie, bo ludzie nie pamiętają jak średnia pensja była równowartością 200 jaj kurzych... A w związku z tym nie potrafią sobie tego nawet wyobrazić. Oby to nie wróciło, ale obawiam się że niestety ten dzisiejszy czas względnego dobrobytu się kiedyś skończy, a ludzie przeżyją szok. Wszystkim życzę wszystkiego dobrego :)- 4 2
-
2022-04-01 17:25
spodziewam się tradycyjnego wysypu "w domu za 13.50zł"
oraz fali nienawiści wobec restauratorów, ich klientów i każdego kto ich spróbuje obronić.
- 7 16
-
2022-04-01 18:52
Sałatka , żylc i pół litra .
I gitarra. ;)
- 11 4
-
2022-04-01 18:59
Swieta? Hm,jemy caly rok,nudne to wszystko,jak bedzie ladna pogoda to na spacer po sniadaniu i wystarczy! Zeby tylko zdrowie bylo!!!
- 37 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.