Zapraszamy w kolejną winną podróż. Ta degustacja będzie prawdziwą przygodą dla tych, którzy wino znają, jak i dla tych, którzy chcą zacząć przygodę z naszymi degustacjami. Zaczniemy elegancko, bo od hiszpańskiej cavy.
Podobne wydarzenia
czwartek, godz. 19:00
środa, godz. 18:00, 20:00
Jako pierwsza do kieliszków trafi Anna de Codorníu - to pierwsza cava, w której w procesie produkcji użyto gron szczepu chardonnay. W dodatku proces fermentacji szampańskiej trwa tu aż 15 miesięcy, stąd na wytwornej etykiecie dopisek RESERVA.
Później skosztujemy wyjątkowego verdejo pochodzącego z ojczyzny tego szczepu - Ruedy. Cuarenta Vendimias to wino niezwykle dostojne, pochodzące z ponad 40 letnich krzewów.
Z Ruedy przeniesiemy się na północny-zachód, prosto do Bierzo, gdzie skosztujemy wina z endemicznego szczepu - Mencia, on z kolei zachwyci nas swoją lekko korzenno-goździkową nutą.
Na koniec prawdziwa gratka. Ribera del Duero to jeden z naszych ulubionych regionów i tu znów do kieliszków trafi wino z krzewów, które mają ponad 40 lat. Koncentracja smaku i jednocześnie owocowość tego wina, nie ma sobie równych.
Do wszystkich win podamy idealnie dopasowane mini-dania spoza naszej standardowej karty. Ze względu na duże zainteresowanie Gości, tym razem do wyboru dajemy dwa terminy degustacji 6 i 13 lutego. W związku z tym, że w TAPAS Barcelona mamy bardzo ograniczoną ilość miejsc, bilety szybko się kończą.