- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (120 opinii)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 4 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 5 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
- 6 Ta kolacja trwała 5 godzin! (6 opinii)
Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji
Hala restauracyjna w stylu warszawskiej Hali Koszyki, co najmniej dziesięć samodzielnych restauracji i klub rozrywkowo-muzyczny na dachu zostaną otwarte, częściowo w lecie tego roku, w budynkach kompleksu Deo Plaza na Wyspie Spichrzów w Gdańsku .
Chodzi o przestrzeń restauracyjną, w której na przestrzeni 1000 m kw. zmieści się ponad trzysta osób. Będą mogli spróbować dań z przeróżnych stron świata i przygotowanych według różnych kulinarnych konceptów przez jedenastu uznanych polskich szefów kuchni.
- Całość projektu skupia się na tworzeniu nowej jakości w trójmiejskiej i nie tylko gastronomii. Po raz pierwszy łączymy w jednym miejscu wielu doświadczonych restauratorów i szefów kuchni oraz wypracowane przez nich autorskie smaki - informuje Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.- Największym atutem miejsca jest zróżnicowanie smaków: planujemy miks kuchni m.in. śródziemnomorskiej, azjatyckiej, kreatywnej, polskiej, meksykańskiej, wegetariańsko-wegańskiej. W Słonym Spichlerzu znajdą się także bogate w lokalne przysmaki tapas bary.
W trzech salach Słonego Spichlerza gość odnajdzie inspiracje nie tylko nadmorskim położeniem Gdańska, ale i jego historią. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.
Oprócz tego w ramach inwestycji Deo Plaza, na gdańskiej Wyspie Spichrzów otwartych zostanie około dziesięciu samodzielnych restauracji, z których część będzie oddziałami uznanych już na trójmiejskim rynku lokali. Na dachu budynku zostanie uruchomiony również klub rozrywkowo-muzyczny.
Deo Plaza to inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. Inwestorem jest spółka Spichlerz Ognisty Wóz Apartamenty 10 powiązana z producentem wędlin Zbigniewem Nowakiem.
Miejsca
Opinie (156) 3 zablokowane
-
2018-01-15 21:42
sondażownia! (1)
E) to nie to co to!
- 3 0
-
2018-01-15 21:43
odp.5
"kto jest twoim cesarzem, i dlaczego właśnie Budyń?"
- 3 1
-
2018-01-15 21:44
Fajnie, ale czy tam będzie też bar mleczny.
- 5 3
-
2018-01-15 22:25
I będą zrec z drewnianych desek i zapijac z plastików
A tych lamp więcej się nie dało? Rozumiem że niektórzy jeszcze jaraja się stylem stoczniowo kutrowym ale z całym szacunkiem, jak mam iść z mężem i wybulic te 120 zł na dwa dania z zapitka to restauracja powinna być :
A)przytulna i bez przeciagow
B)czysta i elegancka np. Grube obrusy,serwety bawełniane, zastawa ciesząca oko
C)nie nachalna w wystroju
I tyle.- 9 7
-
2018-01-15 22:32
I jeszcze bardzo ważna kwestia
Skąd ten pomysł na stoliki 50x50 cm w restauracji??? Pogielo kogoś? I jeść w stresie że coś zaraz strace przesuwając talerz, to idę jeść czy pić kawę? Jedna osoba ma talerz,talerzyk, zapitke, jeszcze czekadelko,swieczuszka, no gdzie to ustawić na tym pieńku małym? No gdzie?
- 7 7
-
2018-01-15 22:52
Ten tandetnej zabudowy projektu Kozika nic nie uratuje. (1)
Ten tandetnej zabudowy projektu Kozika nic nie uratuje. Po szkaradztwie na przeciw Lot'u to druga inwestycja, która zniszczyła potencjał miejsca.
- 9 8
-
2018-01-15 23:47
ad vocem
Deo Plaza i ta restauracja to będzie kolejny bardzo dobry projekt Kozika. Pokażcie lepszy w Śródmieściu Gdańska. Nie znam go ale przypuszczam, że i z Lotem sobie poradzi. Oby tylko dał odpór zawiśnikom. Czekam na hotel na Długim Targu.
- 3 4
-
2018-01-15 23:23
Wow super przedsięwzięcie - w Gdańsku powstaje tyle nowych knajpek i restauracji - naprawdę jest gdzie wyjść czy to Garnizon czy Stare Miasto - super !!!
- 4 0
-
2018-01-15 23:26
Mega Mega Mega !!!!!
Będzie wkońcu gdzie wyjść w Gdańsku :)
- 6 2
-
2018-01-15 23:28
Fajnie ! (1)
Uwielbiam koszyki w Warszawie ! Mam nadzieje że tu też będzie panować taka atmosfera !! A Ci co narzekają to niech nie przychodzą i tyle. Po co narzekać.
- 9 0
-
2018-01-15 23:49
Racja
Świetny pomysł inwestora i kolejny dobry projekt Kozikowskiego.
- 1 1
-
2018-01-15 23:31
...tych żarówek na wizualizacjach...
...to trochę mało jest... - niekreatywny projektant był...
- 3 1
-
2018-01-15 23:31
No i fajnie (1)
Oczywiście że zawsze będą negatywne komentarze, Polakom nie dogodzisz, mi tam też sie podoba, coś nowego.
- 4 1
-
2018-01-15 23:52
Wreszcie
wreszcie cos innego wśród wszystkich do siebie podobnych restauracji w Gdańsku.
Czekam na otwarcie i gratuluję Nowakowi oraz Kozikowskiemu. T trzymam kciuki- 3 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.