- 1 5 miejsc, w których nie spotkasz influencera (64 opinie)
- 2 Zakazany plastik. Czego już nie kupisz? (61 opinii)
- 3 Pijesz cappuccino po 12? Nie mów Włochom (159 opinii)
- 4 Nowe lokale: z cukierni do klubu (89 opinii)
- 5 Jemy na mieście: pyszne Bez Dwóch Dań (55 opinii)
- 6 Co zamiast lodów, gofrów i smażonej ryby? (41 opinii)
Wysyp nowych lokali w centrum Sopotu. Gdzie się wybrać?
W Sopocie otwarto ostatnio kilka ciekawych restauracji, w tym pierwszą w mieście restaurację z kuchnią gruzińską. Zapraszamy na kolejny odcinek naszego cyklu "Nowe lokale w Trójmieście".
Crudo
Crudo oznacza w języku hiszpańskim surowy i taka nazwa w przypadku restauracji przy ul. Bohaterów Monte Cassino 36

Ocneba
Po sąsiedzku, na skwerze przy apartamentach Trzy Gracje (ul. Bohaterów Monte Cassino 36

Bocian Morski
Smakosze gustujący w rybach powinni koniecznie wybrać się do kamienicy przy ul. Pułaskiego 19/1

Flaming & Co
Nie ma już Chińczyka w Łazienkach. W pawilonie przy al. Wojska Polskiego 1

U Tymka
U Tymka to lokal z innej bajki niż te opisywane powyżej. Bywalcy imprez w centrum Sopotu zapewne dobrze kojarzą zapiekanki z okienka na Placu Przyjaciół Sopotu

SQRdot Cafe
Do imprezowiczów adresowana jest również oferta SQRdot Cafe w Krzywym Domku

Sopocka Trójka
Sopocka Trójka to nowe wcielenie Marabell w niskim domku nieopodal Almy przy ul. 1 maja 5

Miejsca
Opinie (153) 7 zablokowanych
-
2014-06-03 18:41
a ja się cieszę
A ja się cieszę bo w Sopocie wcale nie ma aż tak wielu miejsc, gdzie można smacznie zjeść. Mam nadzieję że będzie im się dobrze wiodło. dobra restauracja sama się obroni bez względu na lokalizację, porę roku czy cenę.
Natomiast dziwi mnie ogromny odzew malkontentów - nikt Was nie zmusza do codziennego stołowania się w tych knajpach, oferta na rynku jest szeroka. I sama chociaż zarabiam przeciętnie, lubię raz na jakiś czas wybrać się do dobrej restauracji bo lubię nowe smaki i jedzenie sprawia mi ogromną radość. A później taką potrawę można przyrządzić w domu.- 0 0
-
2014-06-02 18:26
biliwerdyna
byle dzieciak może to przeczytać na wiki, nie trzeba być znawcom ryb...
- 0 1
-
2014-06-02 17:30
Belona...
to bardzo smaczna ,chuda i zielono-oścista ryba .Była znana już w latach 60-tych ubiegłego wieku.Cena tej ryby nie była tak wygórowana jak obecnie. Można ją było kupić w każdym rybnym sklepie.Dlaczego ryba ma zielonne ości ? bo zawiera bardz dużo..........!!!!??? zagadka dla smakoszy Życzę smacznego!!! :)
- 2 2
-
2014-06-01 16:42
.... (4)
A ja sobie jem w domu zarąbistą zupę pomidorową i do tego 2 schabowe. Koszt ok 10 zł. heh stek za 110 zł hmm śmieszne. W knajpach jedzą buraki które sami nie potrafią zrobić sobie normalnego obiadu.
- 22 9
-
2014-06-01 17:33
co sie dziwisz .na koszt obiadu sklada sie zysk własciciela min 60% (2)
wszelkie mozliwe podatki Donaldinia :) do tego wyplata pracowników jeśli otrzymają co drugi miesiąc przynajmniej :)
wynajęcie lokalu ,prąd ,gaz itp . wiec mnie te ceny nie dziwią .W domu zrobisz sobie super obiad za 10 % wartości tego w knajpie albo i taniej.Dodatkowo porcja większa i będziesz miał pewność ze nikt cie nie oszukał dolewając wody do zupy itp :) albo smażył steka na oleju z przed 2 tygodni :) Z gotowania można mieć przyjemność i jednocześnie zjedzenia.A towarzystwo będziesz miał takie jakie zechcesz a nie słuchał hałasu rozkapryszonych bachorów przy stoliku obok .- 7 3
-
2014-06-02 08:29
taaa..... ludzie sa dziwni..... (1)
...chodza do kina a przeciez mozna obejrzec film w tv....
...chodza na koncert zamiast posluchac radia...
....jedza obiad w knajpie za ktory placa 10x wiecej niz za to samo w domu....
na szczescie nie wszyscy.....- 1 0
-
2014-06-02 16:18
bez sensu
że ludzie jeszcze kupują meble...przecież można samemu zrobić z palet (!) , albo siedzieć na podłodze, rzeczy trzymać w kartonach, a spać na własnoręcznie plecionych kocach, z bawełny zebranej w przydomowym (tfu przySZŁASOWYM - kto by wydawał na dom?!) ogródku! To wszystko za mniej niż 1% wartości ceny w sklepach! No, ale i tak większość jest głupia i przepłaca :/ Nabija kabzę zdzierającym przedsiębiorcą...ŻENADA!
- 0 0
-
2014-06-01 17:31
nie stawiaj od razu takich poważnych sądów że wszyscy to buraki , czasami fajnie sobie wyjść do restauracji i zjeść niż cały czas gotować w domu, no ale fakt raz w tygodniu takie wyjście przy takich cenach na dwie osoby trzeba liczyć spokojnie 300 zł za kolacje x4-1200zł miesięcznie na takie wypady z dziewczyną, przy większości obecnych zarobkach oscylujących w granicach 3tysięcy - jest to dość spory wydatek.
- 8 1
-
2014-06-01 16:29
stek za 110 zł......już biegnę (7)
polecam zejście z cenami na ziemię, to i może czas przetrwania na rynku będzie nieco dłuższy
- 36 4
-
2014-06-01 20:12
(4)
To sprawdź sobie ile kosztuje w hurcie rostbef czy antrykot (że o polędwicy nie wspomnę) z dobrej wołowiny to może zrozumiesz skąd taka cena, przecież właściciel nie będzie dopłacać do dania.
- 5 2
-
2014-06-02 12:57
W sklepie 78zl za 1 kg (1)
Polędwicy! Stek kosztuje koło 25zl a nie 110
- 0 0
-
2014-06-02 16:13
imbecylu
napisano że stek ma pół kilo....to ile on k***a ma kosztować, tyle co równowartość wagowa w sklepie samego mięsa? Czy Ty jesteś upośledzony? Matko....
- 2 0
-
2014-06-01 20:27
(1)
A gdzie znajdziesz w Polsce dobra wołowinę? Ja steki jadam tylko w krajach Cywilizacji Śmierci, bo polska wołowinę nawet po obróbce termicznej sensowniej użyć do zelowania obuwia.
- 1 4
-
2014-06-01 21:03
Bez problemu da się kupić importowaną wołowinę z USA czy Argentyny.
- 4 0
-
2014-06-01 18:08
Tu nie chodzi o to żeby przetrwać na rynku (1)
Tu chodzi o to żeby wyprać trochę kasy
- 21 0
-
2014-06-01 21:18
Układ! Afera! Korupcja! sPiSek!
- 1 2
-
2014-06-02 13:33
25zł za chinkali? lekka przesada (1)
w Gruzji 3 razy taniej
- 3 2
-
2014-06-02 16:09
no to
won do gruzji pajacU! U nas zjesz gruzińskie dania w Sopocie i za TO będziesz płacił nawet 3 i 5 razy tyle! Parówo!
- 1 3
-
2014-06-02 10:52
Wczoraj głód mnie trochę przycisnął a że tłumy w knajpach więc mówię (1)
"raz kozie śmierć" zjem kebaba. Kupiłem go i czekam na swoją kolej. Po 10 minutach i zaobserwowaniu, iż robiący miesza rękami w kasie, wita sie z tureckim kumplami, a potem bez mycia rąk robi te żarcie poprosiłem o zwrot kasy i już tam więcej nie wejdą moje nogi. Dla zainteresowanych kebabownia na monciaku vis a vis Hallera. Tfuuuu
- 6 3
-
2014-06-02 16:08
w takich momentach
albo zamykam oczy, albo jestem już tak skuty, że mi to wisi...kto trzeźwy je kababa? Oo chyba jakiś masochista...
- 3 1
-
2014-06-02 15:54
U TYMKA! (1)
Bardzo dobry znajomy i wspolnik ś.p. Jurka Wellmana ale tenze Tymek pasuje tak do gastronomii jak koza w biegu na 100m przez plotki!!!!Paskudne zarcie,nad ranem to uprzedzam pogotowie ratunkowe czeka i skad autor wział ta opinie!Ciekawe co?
- 2 5
-
2014-06-02 16:05
taaa wspólnik
od kibla...
- 1 1
-
2014-06-02 16:04
nie żebym był
jakimś obrońcą "mordowni" typu śledzik w samym centrum Sopotu, ale skąd wiecie, że Śledzik padł? W jakich okolicznościach zakończył działalność i dlaczego? Znawcy, w Polsce mamy 38 mln. ekspertów, czemu dalej taka bieda panuje?
- 2 0
-
2014-06-01 13:20
Do września 80 % tych ,,lokali" zniknie. (5)
- 163 8
-
2014-06-01 13:25
(3)
Jak się próbuje sprzedać belonę za 50 zł to nic dziwnego - turysta laik może się da złapać z powodu jej oryginalnego wyglądu ale ja podziękuje.
- 36 1
-
2014-06-01 13:59
(2)
Jak czynsze spadna ponizej 10 tys PLN za metr to i ceny moze beda normalne...
- 13 7
-
2014-06-02 15:55
10 tyś PLN za metr?
to chyba rocznie....no cóż nie od dziś wiadomo, że miasto dyktuję złodziejskie ceny, Trzeba kombinować jak koń pod górkę, żeby prowadzić biznes w Sopocie. W sumie możemy podziękować wszystkim nieobecnym na wyborach samorządowych i tym co notorycznie Jacusia i ekipę wspierają specjalne podziękowania dla babć wyborców, którym starczy uścisnąć rękę w niedziele przed wyborami, żeby zyskać głos...)
- 1 0
-
2014-06-01 14:49
Nie.
Myślisz jeżeli pracodawca-byznessmen miałby możliwość płacić mniejszy zus czy podatki za pracownik,pracownik otrzymałby wyższe wynagrodzenie ???
Polska to kraj cwaniaków od soli drogowej i suszu jajecznego albo od portalu dla bezdomnych.- 25 4
-
2014-06-01 14:06
tylko amatorka
tak robi. kto otwiera lokal i liczy na zwrot kosztow w 6 miesiecy, ten nie powinien wogole startowac. takie inwestycje planuje sie na lata.
- 21 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.