- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (62 opinie)
- 2 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (100 opinii)
- 3 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 4 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (155 opinii)
- 5 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 6 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
Zaglądamy do kuchni Olivia Star Top
Kuchnia w Olivia Star Top:
Kuchnia Olivia Star Top w Olivia Business Centre to jedna z najnowocześniejszych na Pomorzu. W czasie epidemii koronawirusa pokazuje swoje zabezpieczenia stosowane w tym szczególnym czasie i udowadnia, że żywność dostarczana do lokali, jak i ta, którą obecnie wspiera gdańskie szpitale, jest przygotowywana w bezpiecznych warunkach.
Jedzenie na wynos i na telefon w Trójmieście
To tam bije serce restauracji Olivia Business Centre. W kuchni produkcyjnej na poziomie -1 codziennie przygotowywane są posiłki w bezpiecznych warunkach.
W obszernej kuchni znajduje się nowoczesny sprzęt.
- Nieskromnie mogę powiedzieć, że jest to najnowocześniejsza kuchnia w Polsce północnej. Mamy sprzęt, który doskonale zabezpiecza żywność. Mamy między innymi takie urządzenie jak szokarka. To maszyna, która potrafi obniżyć temperaturę jedzenia z temperatury nawet dwustu stopni do bliskiej zeru w kilkanaście minut. Zwykle ten proces trwa kilka godzin, ale dzięki szokarce odbywa się to błyskawicznie. Co nam to daje? Wyobraźmy sobie, że wyciągamy z pieca upieczonego kurczaka. Zostawiamy go na blacie roboczym, gdzie stygnie w temperaturze pokojowej. To moment, kiedy mogą pojawić się ewentualne bakterie. Dzięki szokarce ten etap u nas w ogóle nie występuje, a to zapewnia bezpieczeństwo żywności - mówi Krzysztof Dembek.
Kuchnia wyposażona jest w kilkanaście chłodni i mroźni. Każda z nich jest przeznaczona do innych wyrobów, dzięki czemu nic się nie miesza.
- W jednej mamy mięso, w drugiej ryby, w trzeciej nabiał, jeszcze w innej warzywa. Są również osobne chłodnie z produktami gotowymi - mówi Dembek. - Każdy proces jest więc bardzo dobrze zaplanowany pod ścisłym nadzorem inspektora zewnętrznego. W czasie epidemii wirusa tych procedur jest więcej i są bardziej restrykcyjne. Jesteśmy jednak pewni, że nasze jedzenie jest bezpieczne, zarówno to dla naszych gości jak i dla szpitali.
- Nie pracowałem wcześniej w miejscu, w którym kuchnia była tak dobrze wyposażona - mówi Wojciech Poźniak, zastępca szefa kuchni Olivia Star Top. - Mamy naprawdę świetny sprzęt, dzięki któremu praca to przyjemność.
Miejsca
Opinie (58) 10 zablokowanych
-
2020-03-28 17:33
"szokarka"..? (1)
..a nie "szokowka"..? Jest sporo restauracji, ktore to urzadzenie posiadaja, jakkolwiek by je nazywac.. Niemniej, co to za szpitale, gdzie jada sie posilki z tego lokalu..?
- 7 3
-
2020-03-30 18:27
Np. Szpital u Pana Boga
- 0 0
-
2020-03-28 17:37
(1)
jeszcze kilka tygodni i wiekszośc knajp padnie. najwięcej własnie takich ąę gdzie sam czynsz to kilkanaście tys zł/mies
- 20 3
-
2020-03-29 14:56
Zdzierali to teraz czas rozliczeń. Sorry, taki mamy klimat
- 3 0
-
2020-03-28 18:33
kuchnia.. (1)
to nie jest sprzet i 32 pietro z widokiem na gdansk!!! kuchnia to zespół swietnych fachowcow,rozumiejacych procesy technologiczno produkcyjne i posługujacych sie biegle instrukcjami sanitarnymi HACCP. do tego ciezka charówa i rózne odczucia kientów nie zawsze zgodne z naszymi oczekiwaniami(smak jest pojeciem wzglednym). Ja miałem przyjemnosc pracowac w grupie swietnych ludzi i zawodowcow i dziekuje im za wysiłk i lojalnosc!!!pozdrawiam i zycze powodzenia
- 9 6
-
2020-03-30 18:29
I jeszcze harówka
- 0 0
-
2020-03-28 20:16
Pizze z bazylia wsadził do pieca.........hehehe .
Wszystko wiem ... fahhhhowcy :)))))
- 19 2
-
2020-03-28 20:18
Silver
Byłem wielokrotnie. Bez rewelacji.
- 7 3
-
2020-03-28 20:24
Kilkanaście zamrażerek... Kuchnia marzeń (2)
Wszystko świeże, od lokalnych dostawców i z kaszubskich ziemi... 100%świeże naruralne... A "Kuchnia wyposażona jest w kilkanaście chłodni i mroźni. " Buhahahaha
- 18 5
-
2020-03-28 21:51
(1)
Na filmie pokazuja te mroźnie czy chlodnie wiec co w tym śmiesznego?
- 1 2
-
2020-03-29 18:23
Ilość
Prawdziwa wzorowa kuchnia powinna nie posiadać zamrażalek i mikro... Wystarczy chłodnia...
- 3 1
-
2020-03-28 20:37
Bardzo ładnie Krzysiu. A ja z Czarkiem w lipcu tamtego roku śpiewaliśmy Klenczona "morza szum, ptakow.."itd. Kolega Marek się tez o ciebie pytał.
- 4 3
-
2020-03-28 20:39
Po co mi taka szokarka? (1)
Jak wyjmuję kurczaka z pieca to go jem a nie zamrażam.
- 19 3
-
2020-03-29 09:44
Heh
Robisz 30 zamrazasz a potem jak wpadają goście to odgrzewasz w mikrofali indukcyjnej ( taka tez istnieje miałem ja już w 2013 i to pewnie już długo była) i podajesz kaczuszkę za 90 ziko po 40 minutach
- 3 0
-
2020-03-28 22:06
(1)
Za drogi wjazd
- 6 1
-
2020-03-30 13:54
Pracownicy Oliwii maja raz na jakis czas za darmo. Bylem, popatrzylem I wystarczy.
- 0 1
-
2020-03-29 08:59
dzięki szokarce
możemy delektować się mrożonkami z 30 piętra :D
toż to to szok !- 11 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.