- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (120 opinii)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 4 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
- 5 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
Zaglądamy do kuchni Olivia Star Top
Kuchnia w Olivia Star Top:
Kuchnia Olivia Star Top w Olivia Business Centre to jedna z najnowocześniejszych na Pomorzu. W czasie epidemii koronawirusa pokazuje swoje zabezpieczenia stosowane w tym szczególnym czasie i udowadnia, że żywność dostarczana do lokali, jak i ta, którą obecnie wspiera gdańskie szpitale, jest przygotowywana w bezpiecznych warunkach.
Jedzenie na wynos i na telefon w Trójmieście
To tam bije serce restauracji Olivia Business Centre. W kuchni produkcyjnej na poziomie -1 codziennie przygotowywane są posiłki w bezpiecznych warunkach.
W obszernej kuchni znajduje się nowoczesny sprzęt.
- Nieskromnie mogę powiedzieć, że jest to najnowocześniejsza kuchnia w Polsce północnej. Mamy sprzęt, który doskonale zabezpiecza żywność. Mamy między innymi takie urządzenie jak szokarka. To maszyna, która potrafi obniżyć temperaturę jedzenia z temperatury nawet dwustu stopni do bliskiej zeru w kilkanaście minut. Zwykle ten proces trwa kilka godzin, ale dzięki szokarce odbywa się to błyskawicznie. Co nam to daje? Wyobraźmy sobie, że wyciągamy z pieca upieczonego kurczaka. Zostawiamy go na blacie roboczym, gdzie stygnie w temperaturze pokojowej. To moment, kiedy mogą pojawić się ewentualne bakterie. Dzięki szokarce ten etap u nas w ogóle nie występuje, a to zapewnia bezpieczeństwo żywności - mówi Krzysztof Dembek.
Kuchnia wyposażona jest w kilkanaście chłodni i mroźni. Każda z nich jest przeznaczona do innych wyrobów, dzięki czemu nic się nie miesza.
- W jednej mamy mięso, w drugiej ryby, w trzeciej nabiał, jeszcze w innej warzywa. Są również osobne chłodnie z produktami gotowymi - mówi Dembek. - Każdy proces jest więc bardzo dobrze zaplanowany pod ścisłym nadzorem inspektora zewnętrznego. W czasie epidemii wirusa tych procedur jest więcej i są bardziej restrykcyjne. Jesteśmy jednak pewni, że nasze jedzenie jest bezpieczne, zarówno to dla naszych gości jak i dla szpitali.
- Nie pracowałem wcześniej w miejscu, w którym kuchnia była tak dobrze wyposażona - mówi Wojciech Poźniak, zastępca szefa kuchni Olivia Star Top. - Mamy naprawdę świetny sprzęt, dzięki któremu praca to przyjemność.
Miejsca
Opinie (58) 10 zablokowanych
-
2020-03-28 14:23
Opinia wyróżniona
Karolina (2)
Nie wiedziałam, że mają tam takie wypasy. Byłam kiedyś u nich na pizzy - pyszna.
- 18 39
-
2020-03-29 03:13
Nie wszystkim ta pizza smakuje
- 8 1
-
2020-03-28 15:52
Mają pecha
Wystartowali z biznesem i to nie dla zwykłych Januszy tylko klienta z portfelem , miliony zapewne włożone w biznes a tu cyk wirus ... życie jest pełne niespodzianek . Miejmy nadzieje ,że to szaleństwo skończy się niedługo i wszyscy wrócimy do pracy a firmy odbiją się finansowo . Trzymamy kciuki ..
- 24 7
-
2020-03-28 14:04
Opinia wyróżniona
Świetnie (3)
Dobrze ze można zamawiać bezpiecznie na dowóz. Jakoś musimy sobie wszyscy z tym poradzić. Trzymam kciuki!
- 23 22
-
2020-03-29 03:09
Co za kryptoreklama. Ludzie, sami gotujcie.
- 9 1
-
2020-03-28 17:58
(1)
i tak możesz się zarazić
- 10 1
-
2020-03-28 19:52
ale nie musisz
- 4 2
Wszystkie opinie
-
2020-03-28 14:04
Opinia wyróżniona
Świetnie (3)
Dobrze ze można zamawiać bezpiecznie na dowóz. Jakoś musimy sobie wszyscy z tym poradzić. Trzymam kciuki!
- 23 22
-
2020-03-28 17:58
(1)
i tak możesz się zarazić
- 10 1
-
2020-03-28 19:52
ale nie musisz
- 4 2
-
2020-03-29 03:09
Co za kryptoreklama. Ludzie, sami gotujcie.
- 9 1
-
2020-03-28 14:06
Folia nie powinna dotykać jedzenia, zachodzą reakcje. (1)
- 19 23
-
2020-03-30 13:30
Tam jeden gościu pracuje ?
Pewnie mu z nosa kapie
- 0 1
-
2020-03-28 14:06
Mega!!! (8)
Chociaż będę w 100% pewna, że wszystko jest przygotowywane ze starannością i dbałością o higienę. Super! Na pewno zamówię sobie od nich jedzonko.
- 15 53
-
2020-03-28 14:08
Nie stać Cię
- 16 3
-
2020-03-28 14:24
Teraz najważniejsze jest bezpieczeństwo! Naprawdę pokazują klasę
- 12 15
-
2020-03-28 16:16
Napisał menager restauracji,bo piękniej przekonać do zakupów nie można było.
- 19 2
-
2020-03-28 19:26
(1)
Nie twoja liga.
To nie pizerja na Przymorzu koło falowca.- 5 5
-
2020-03-29 14:02
Kanarinios
I tam jest kajlepiej
- 0 0
-
2020-03-29 03:11
Pewnie. Ja też zamówię o najpierw dam reksiowi
- 7 0
-
2020-03-29 13:27
Super zamów
Dostaniesz upieczonego kurczaka zamrożonego w szokarce a następnie podgrzanego w hot shockarce. Smacznego.
- 4 0
-
2020-03-30 13:31
Nie ma gwarancji że nie mają wirusa
- 0 0
-
2020-03-28 14:09
(1)
Super! Świetnie, że pomagają szpitalom, ale sami też dbają o bezpieczeństwo. Takich postaw teraz potrzebujemy!
- 18 24
-
2020-03-29 14:58
Nie, nie potrzebujemy. To tylko trendy. Lekarzy stać
na jedzenie. Pielęgniarkom i innemu personelowi dajcie.
- 4 0
-
2020-03-28 14:13
(3)
Powodzenia wszystkim. Pracownikom i pracodawcom. Maseczki super,ale czy noszą faktycznie cały czas? Czy jak cykne sobie fotkę przy ferrari będzie to oznaczało ze jest moje? Zdrowia.
- 29 11
-
2020-03-28 14:51
Oni noszą a lekarzom brakuje
- 6 5
-
2020-03-28 16:26
byłem, widziałem, noszą. I temperaturę też regularnie sprawdzają, a sterylność w kuchni wzorcowa
- 1 6
-
2020-03-28 19:27
Do ciebie bardziej tarpan pasuje.
lub żuk z plandeką- 1 2
-
2020-03-28 14:15
Kuchnia
Wypas.
- 12 16
-
2020-03-28 14:23
Opinia wyróżniona
Karolina (2)
Nie wiedziałam, że mają tam takie wypasy. Byłam kiedyś u nich na pizzy - pyszna.
- 18 39
-
2020-03-28 15:52
Mają pecha
Wystartowali z biznesem i to nie dla zwykłych Januszy tylko klienta z portfelem , miliony zapewne włożone w biznes a tu cyk wirus ... życie jest pełne niespodzianek . Miejmy nadzieje ,że to szaleństwo skończy się niedługo i wszyscy wrócimy do pracy a firmy odbiją się finansowo . Trzymamy kciuki ..
- 24 7
-
2020-03-29 03:13
Nie wszystkim ta pizza smakuje
- 8 1
-
2020-03-28 14:49
Bardzo fajna inicjatywa. Oby tak dalej i wszystko wróci do normalności.
- 12 11
-
2020-03-28 15:00
(1)
mnie się podoba robienie ciasta w szufladzie i to że w szpitalach będa jadać teraz ostrygi
- 28 4
-
2020-03-28 21:01
to ta nowoczesność?
- 2 1
-
2020-03-28 15:37
Hm (1)
Szokarkę miałem już 10 lat temu na kuchni więc nic nowego.
- 9 10
-
2020-03-29 09:41
Szokarka
A ja od 2003 i była przedemną jakieś 3 lata czyli dobre 20 lat temu
- 2 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.