Zima już za pasem, a jesienna pogoda jest coraz bardziej deszczowa. Aby dobrze przygotować swoją spiżarnię na zimę, warto odwiedzić jarmark "Żuławskie Smaki", który 8-9 listopada po raz kolejny zaoferuje klientom CH Osowa lokalne produkty i wyroby najwyższej jakości.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
piątek - niedziela, godz. 17:00
przedsprzedaż 1200 zł
Lekarstwo prosto z natury
W okresie grypy i przeziębienia najczęściej sięgamy oczywiście po miód. Wzmacnia on serce, koi nerwy, a co najważniejsze - niektóre bakterie zwalcza lepiej niż antybiotyki. Dzięki Żuławskiej Pasiece Wędrownej, będzie można sięgnąć po szeroką gamę naturalnych, tegorocznych miodów w wielu smakach, które nadadzą się zarówno jako dodatek do potraw, jak i herbaty z cytryną. Są to najświeższe pyłki zebrane w czasie ostatnich kilku miesięcy, które gwarantują nam najwyższą jakość lokalnego miodu.
Aromaty lata i jesieni
Oprócz naturalnego miodu listopadowy jarmark będzie pachniał kiszonkami, które mają wiele właściwości prozdrowotnych i świetnie sprawdzają się jako przetwory na zimę. Pyszną kiszoną kapustę, ogórki i inne warzywa zaprezentuje Żuławska Zagroda. Dla wytrawnych podniebień i miłośników domowej kuchni wystawcy jarmarku przygotowali m.in. znakomite pierogi oraz dania kuchni tradycyjnej z lokalnych produktów od Halinki, pachnące, domowo przyrządzane wędliny i kremowe pasztety, ze 100% mięsa hodowanego naturalnie i szerokiej gamy pachnących ziół od Specjałów z Borów, a na osłodę Kajmak Pomorski w wielu smakach od firmy Polder.
Dodatkową atrakcją i dużą zaletą dla odwiedzających są darmowe degustacje przy każdym stoisku.
Wystawcy listopadowej edycji "Żuławskie Smaki"
Żuławska Zagroda - kiszonki i przetwory warzywne
Specjały z Borów - naturalne wyroby mięsne i wędzonki
Pierogi Halinki - domowe pierogi i dania kuchni tradycyjnej
Polder - tradycyjny Kajmak Pomorski w wielu smakach
Żuławska Pasieka Wędrowna - naturalne miody z Żuław
Smakowite zakupy w każdy pierwszy piątek i sobotę miesiąca w CH Osowa.