Gotują dla Trójmiasta

Grzegorz Labuda

Grzegorz Labuda - szef kuchni w Restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku oraz v-ce Prezes Klubu Szefów Kuchni. Doświadczenie zdobywał m. in. w Zamku Jan III Sobieski, Boutique Hotelu Blow Up Hall, St.Bruno i Grand Hotelu Tiffi. W menu łączy zamiłowanie do kuchni lokalnej i pomorskiej z nowoczesnymi trendami współczesnego gotowania. Poszukuje zapomnianych regionalnych produktów, które prezentuje w nowych aranżacjach i połączeniach smakowych. Uwielbia bogactwo kuchni pomorskiej, czyli ryby z kaszubskich jezior i bałtyckiego morza, dziczyznę z kościerskich lasów, kaczki i gęsi z pobrzeża pomorskiego i wiele innych produktów, które pochodzą z tego regionu.

Jest także autorem książek kulinarnych: „Przysmaki szlacheckie”, „Domowa Paszteciarnia”, „Niezwykłe obiady”, „Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie" oraz współautorem książki wydanej pod patronatem Pani Anny Komorowskiej „Wykwintna Kuchnia Polska”.

Ulubiona kuchnia to kuchnia, gdzie najważniejszy jest produkt, jego pochodzenie i smak oraz kuchnia, którą tworzą ludzie z pasją i sercem do gotowania.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Fino Noir

Sopot
Bohaterów Monte Cassino 63

Restauracje

Planowane otwarcie

Wrzesień 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pizza Park Mapka 5.8

Pizzerie
bardzo fajna pizzeria bardzo mile panie pozdrawiam Mirek

Pierogarnia Babcine Smaki Mapka 5.8

Pierogarnie
Korzystam od początku i jestem zadowolony.

Surfburger Mapka 6.0

Jedzenie na telefon
Szybko, smacznie i nie porozwalane

Dóm Złote Pola 6.0

Sale okolicznościowe za miastem
Organizowaliśmy w Dóm Złote Pole chrzciny córeczki i nie żałujemy :) fantastyczne miejsce, wspaniałą właścicielka i c... więcej