Gotują dla Trójmiasta

Grzegorz Labuda

Grzegorz Labuda - szef kuchni w Restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku oraz v-ce Prezes Klubu Szefów Kuchni. Doświadczenie zdobywał m. in. w Zamku Jan III Sobieski, Boutique Hotelu Blow Up Hall, St.Bruno i Grand Hotelu Tiffi. W menu łączy zamiłowanie do kuchni lokalnej i pomorskiej z nowoczesnymi trendami współczesnego gotowania. Poszukuje zapomnianych regionalnych produktów, które prezentuje w nowych aranżacjach i połączeniach smakowych. Uwielbia bogactwo kuchni pomorskiej, czyli ryby z kaszubskich jezior i bałtyckiego morza, dziczyznę z kościerskich lasów, kaczki i gęsi z pobrzeża pomorskiego i wiele innych produktów, które pochodzą z tego regionu.

Jest także autorem książek kulinarnych: „Przysmaki szlacheckie”, „Domowa Paszteciarnia”, „Niezwykłe obiady”, „Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie" oraz współautorem książki wydanej pod patronatem Pani Anny Komorowskiej „Wykwintna Kuchnia Polska”.

Ulubiona kuchnia to kuchnia, gdzie najważniejszy jest produkt, jego pochodzenie i smak oraz kuchnia, którą tworzą ludzie z pasją i sercem do gotowania.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Gary na Ogniu

Gdynia
Starowiejska 26

Bary, bistro

Planowane otwarcie

Otwarcie wkrótce

cieKawa kawiarnia

Gdańsk
Świętojańska 68

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

listopad 2018

House of seitan

Gdańsk
Wajdeloty 3

Restauracje

Planowane otwarcie

październik 2018

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

KolejNa Kolejka pokaż na mapie 6.0

Kluby, dyskoteki
Byłam w zeszły piątek na imprezie i moge polecic. Dj puszczał fajną, czarna muzyke jak dla mnie mega to moje klimaty.... więcej

Espléndidos pokaż na mapie 5.7

Restauracje
Wielkie uklony w strone szefa kuchni za przepyszna, pieczona rybe. Mojej zonie bardzo smakowala natomiast paella z sz... więcej

Restauracja Ukraineczka pokaż na mapie 6.0

Restauracje
Przepyszne potrawy w/g tradycyjnych przepisów szefowej, niebo w g...bie :) Gościnność i obsługa na najwyższym poziomi... więcej

Chang Thai Street Food pokaż na mapie 2.4

Bary, bistro
W zupie poza trzema krewetkami dominowały twarde plastry imbiru i łykowate łodygi jakichś warzyw. Drugie zupełnie bez... więcej