Gotują dla Trójmiasta

Krystian Szidel

Krystian Szidel - szef kuchni hotelu Sheraton w Sopocie. Rodowity Pomorzanin. Doświadczenie zdobywał we Francji. Pracował w wielu znanych restauracjach, włączając te z gwiazdkami Michelin. Gotowanie jest jego prawdziwą pasją, chętnie eksperymentuje z nowymi smakami, odkrywa zaskakujące zestawienia produktów, wydobywając ukryte w nich smaki i aromaty.

Jest wierny starym, tradycyjnym technikom kulinarnym, których nauczył się we Francji. Awangarda w kuchni to według niego nic innego jak nowe style, które każdy może kreować, a wszystko jest kwestią kreatywności, wyobraźni i doświadczenia, jak również dostępności produktów. Szanuje kuchnię francuską, jednak swoje serce oddał tej hiszpańskiej i włoskiej, z której nieustannie czerpie inspiracje do swoich przepisów. Nowych pomysłów dostarczają mu też kulinarne podróże, których Krystian jest miłośnikiem. Ponad wszystko ceni wysokiej jakości świeże produkty lokalne oraz tradycję. Promuje Slow Food w naszym regionie i jest dumny z wielu polskich produktów, których można spróbować w naszych restauracjach.

Prywatnie miłośnik żeglarstwa, zapalony podróżnik.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Fino Noir

Sopot
Bohaterów Monte Cassino 63

Restauracje

Planowane otwarcie

Wrzesień 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Game Over Mapka 6.0

Puby
Świetne miejsce na spędzenie wolnego czasu z ekipą. Pyszne drinki, niezawodna ekipa za barem i super klimat.

Gospoda Chata Chłopska Mapka 6.0

Restauracje
Wszystko bardzo fajnie, smacze potrawy naprawdę polecam

Ristorante Numero Uno Mapka 5.0

Restauracje
Wszystko bardzo smakowało, zarówno krem z pomidorów jak i każdy z trzech zamówionych makaronów. Tagiatelle numero1 wy... więcej

Burger Story Mapka 6.0

Burgery
Byliśmy wczoraj z całą rodziną oraz przyjaciółmi, nie ma lepszych burgerów w Trójmieście, na pewno wrócimy Dziękuje... więcej

Najczęściej czytane