Gotują dla Trójmiasta

Krystian Szidel

Krystian Szidel - szef kuchni hotelu Sheraton w Sopocie. Rodowity Pomorzanin. Doświadczenie zdobywał we Francji. Pracował w wielu znanych restauracjach, włączając te z gwiazdkami Michelin. Gotowanie jest jego prawdziwą pasją, chętnie eksperymentuje z nowymi smakami, odkrywa zaskakujące zestawienia produktów, wydobywając ukryte w nich smaki i aromaty.

Jest wierny starym, tradycyjnym technikom kulinarnym, których nauczył się we Francji. Awangarda w kuchni to według niego nic innego jak nowe style, które każdy może kreować, a wszystko jest kwestią kreatywności, wyobraźni i doświadczenia, jak również dostępności produktów. Szanuje kuchnię francuską, jednak swoje serce oddał tej hiszpańskiej i włoskiej, z której nieustannie czerpie inspiracje do swoich przepisów. Nowych pomysłów dostarczają mu też kulinarne podróże, których Krystian jest miłośnikiem. Ponad wszystko ceni wysokiej jakości świeże produkty lokalne oraz tradycję. Promuje Slow Food w naszym regionie i jest dumny z wielu polskich produktów, których można spróbować w naszych restauracjach.

Prywatnie miłośnik żeglarstwa, zapalony podróżnik.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Umiko Sushi

Sushi
Gdynia
Świętojańska 130

Palec do budki

Pizzerie
Gdańsk
Śląska 17A

Bardzo Włosko

Pizzerie
Gdańsk
Przytulna 9U4

Wkrótce otwarcie

Szmaragdowa Café

Gdynia
Świętojańska 70/1

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

Nowa lokalizacja - otwarcie koniec roku 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Dóm Złote Pola 6.0

Sale okolicznościowe za miastem
Polecam. Warto. Cały proces organizacji i przebiegu przyjęcia, odbywał się bez problemów. Pani Ewa z chęcią doradzi t... więcej

Carmnik Kantyna Mapka 6.0

Burgery
to jest prawdziwa buła z mięsem.Bardzo smacznie

Pierogi Lwowskie Mapka 6.0

Pierogarnie
Miejsce z domową atmosferą i pysznym jedzeniem.

Sopocki Młyn Mapka 6.0

Pierogarnie
Pierogi pyszne !!! Jadłam polecam, ciasto cienkie delikatne, farsz dobrze doprawiony polecam spróbować smakują jak u ...