- 1. Wino i burger to zgrany duet? Sprawdziliśmy (53 opinie)
- 2. Nowe lokale: pierogi z Syberii, piwo i pizza (142 opinie)
- 3. Jemy na mieście: Moje Miasto - smaki świata (153 opinie)
- 4.
Restauracje: "zadbajcie o kąciki dla dzieci"
(284 opinie)
- 5. Wieczór walentynkowych słodkości w UMAM (35 opinii)
Gotują dla Trójmiasta
Krystian Szidel

Krystian Szidel - szef kuchni hotelu Sheraton w Sopocie. Rodowity Pomorzanin. Doświadczenie zdobywał we Francji. Pracował w wielu znanych restauracjach, włączając te z gwiazdkami Michelin. Gotowanie jest jego prawdziwą pasją, chętnie eksperymentuje z nowymi smakami, odkrywa zaskakujące zestawienia produktów, wydobywając ukryte w nich smaki i aromaty.
Jest wierny starym, tradycyjnym technikom kulinarnym, których nauczył się we Francji. Awangarda w kuchni to według niego nic innego jak nowe style, które każdy może kreować, a wszystko jest kwestią kreatywności, wyobraźni i doświadczenia, jak również dostępności produktów. Szanuje kuchnię francuską, jednak swoje serce oddał tej hiszpańskiej i włoskiej, z której nieustannie czerpie inspiracje do swoich przepisów. Nowych pomysłów dostarczają mu też
kulinarne podróże, których Krystian jest miłośnikiem. Ponad wszystko ceni wysokiej jakości świeże produkty lokalne oraz tradycję. Promuje Slow Food w naszym regionie i jest dumny z wielu polskich produktów, których można spróbować w naszych restauracjach.
Prywatnie miłośnik żeglarstwa, zapalony podróżnik.
Zobacz kto jeszcze gotuje dla Trójmiasta
Wkrótce otwarcie
Gdańsk
Chmielna 10
Planowane otwarcie
luty 2019
Gdańsk
Chmiena 10
Planowane otwarcie
luty 2019
Gdańsk
Długa 81/83
Planowane otwarcie
8 marca 2019