Gotują dla Trójmiasta

Krzysztof Kowalczyk

Krzysztof Kowalczyk - szef kuchni Radisson Blu Hotel i Restauracji Brasserie de Verres en Vers. Przygodę z gastronomią i hotelarstwem rozpoczął w technikum gastronomicznym nr 2 w Warszawie. Swoje umiejętności doszkalał z Warszawskich restauracjach m.in. "La Boheme", Domu Restauracyjnym Landa czy należącej m.in. do Katarzyny Figury restauracji "Sense". Od 2004 roku związał się z siecią Radisson. Tam zaczynał w restauracji „@ferdys”, gdzie króluje kuchnia argentyńska, francuska i polska. Z czasem objął tam stanowisko szefa restauracji i zastępcy szefa kuchni.

Gotowanie to przede wszystkim, które sprawia mu wiele przyjemności. Uwielbia rajdy samochodowe i co roku można spotkać go kibicującego najlepszym zawodnikom podczas Rajdu Polski na Mazurach. Fascynuje go siatkówka zarówno w wykonaniu reprezentacyjnym jak i klubowym. Czyta fantastykę i nie ma nic przeciwko ciężkim brzmieniom w tle.

Bardzo lubi ostre smaki, jalapeno chrupie jak ogórka. Uwielbia kuchnię tajską za świeżość i pikanterię oraz włoską za makaron i owoce morzem pachnące.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Pizza&Pasta Napoli Gdynia

Gdynia
10 Lutego 11

Pizzerie

Planowane otwarcie

sierpien 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Napoli 6.0

Pizzerie
Miejsce, w którym każdy znajdzie coś prysznego dla siebie. Świetna pizza i miła obsługa, czekam z niecierpliwością na...

Santa Cafe 6.0

Kawiarnie i herbaciarnie
Bardzo miła kawiarnia z klimatem pyszna kawa i rewelacyjne ciasta :)

Neon 5.5

Restauracje
Miejsce polecili mi znajomi i nie zawiodłem się - wszystko się zgadzało z ich zapowiedziami. Karta dań wygląda ciekaw... więcej

Secretariat 6.0

Restauracje
Wielokrotnie korzystamy rodzinnie. Fajne miejsce zarówno na imprezę okolicznościową, rodzinny obiad czy obiad bizneso... więcej