Gotują dla Trójmiasta

Krzysztof Kowalczyk

Krzysztof Kowalczyk - szef kuchni Radisson Blu Hotel i Restauracji Brasserie de Verres en Vers. Przygodę z gastronomią i hotelarstwem rozpoczął w technikum gastronomicznym nr 2 w Warszawie. Swoje umiejętności doszkalał z Warszawskich restauracjach m.in. "La Boheme", Domu Restauracyjnym Landa czy należącej m.in. do Katarzyny Figury restauracji "Sense". Od 2004 roku związał się z siecią Radisson. Tam zaczynał w restauracji „@ferdys”, gdzie króluje kuchnia argentyńska, francuska i polska. Z czasem objął tam stanowisko szefa restauracji i zastępcy szefa kuchni.

Gotowanie to przede wszystkim, które sprawia mu wiele przyjemności. Uwielbia rajdy samochodowe i co roku można spotkać go kibicującego najlepszym zawodnikom podczas Rajdu Polski na Mazurach. Fascynuje go siatkówka zarówno w wykonaniu reprezentacyjnym jak i klubowym. Czyta fantastykę i nie ma nic przeciwko ciężkim brzmieniom w tle.

Bardzo lubi ostre smaki, jalapeno chrupie jak ogórka. Uwielbia kuchnię tajską za świeżość i pikanterię oraz włoską za makaron i owoce morzem pachnące.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Umiko Sushi

Sushi
Gdynia
Świętojańska 130

Palec do budki

Pizzerie
Gdańsk
Śląska 17A

NOI pizza i wino

Pizzerie
Gdańsk
Obrońców Wybrzeża 3C/U13-14

Wkrótce otwarcie

Szmaragdowa Café

Gdynia
Świętojańska 70/1

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

Nowa lokalizacja - otwarcie koniec roku 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Gastronomia Serwis Kolba Mapka 3.8

Bary
To mogłoby być bardzo fajne miejsce, niestety pani z obsługi bardzo niemiła. Ogromny minus za brak mleka bez laktozy ... więcej

Chleb i Wino Mapka 6.0

Jedzenie na telefon
Bardzo mile spędzony czas w Restauracji Chleb i Wino. Profesjonalna i uśmiechnięta obsługa, przepyszne jedzenie oraz... więcej

Chleb i Wino Mapka 6.0

Jedzenie na telefon
Profesjonalna obsługa, szybka dostawa, polecam ;)

Chleb i Wino Mapka 6.0

Jedzenie na telefon
Przepyszne jedzonko, czas oczekiwania krótki, pomino tego, że zamawialiśmy w porze obiadowej. Wszystko starannie zapa... więcej