Gotują dla Trójmiasta

Krzysztof Kowalczyk

Krzysztof Kowalczyk - szef kuchni Radisson Blu Hotel i Restauracji Brasserie de Verres en Vers. Przygodę z gastronomią i hotelarstwem rozpoczął w technikum gastronomicznym nr 2 w Warszawie. Swoje umiejętności doszkalał z Warszawskich restauracjach m.in. "La Boheme", Domu Restauracyjnym Landa czy należącej m.in. do Katarzyny Figury restauracji "Sense". Od 2004 roku związał się z siecią Radisson. Tam zaczynał w restauracji „@ferdys”, gdzie króluje kuchnia argentyńska, francuska i polska. Z czasem objął tam stanowisko szefa restauracji i zastępcy szefa kuchni.

Gotowanie to przede wszystkim, które sprawia mu wiele przyjemności. Uwielbia rajdy samochodowe i co roku można spotkać go kibicującego najlepszym zawodnikom podczas Rajdu Polski na Mazurach. Fascynuje go siatkówka zarówno w wykonaniu reprezentacyjnym jak i klubowym. Czyta fantastykę i nie ma nic przeciwko ciężkim brzmieniom w tle.

Bardzo lubi ostre smaki, jalapeno chrupie jak ogórka. Uwielbia kuchnię tajską za świeżość i pikanterię oraz włoską za makaron i owoce morzem pachnące.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Klub Wolność

Gdańsk
Wały Piastowskie 24

Kluby, dyskoteki

Planowane otwarcie

26 października 2019

Max Premium Burgers

Gdańsk
Targ Sienny 7

Burgery

Planowane otwarcie

6 listopada 2019

Pop In Diner & Bar

Gdynia
Władysława IV 37

Restauracje

Planowane otwarcie

jesień 2019

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Neon 5.7

Restauracje
bardzo smaczne jedzonko i swietne koktajle

Hik Bar 2.4

Bary
Obsługa zarówno w lokalu, jak i przez telefon bardzo nieuprzejma, nie szanująca klienta. Jedzenie beznadziejne, marne... więcej

Aioli 4.8

Restauracje
Klimat fajny, trafiła nam się muzyka na żywo - zespół grał nieźle, ale trochę za głośno. Dań do wyboru sporo, ale br... więcej

Dobra-Pizza 6.0

Pizzerie
Świeżo, smacznie, najlepsza pizza jaką jadłam. Miła i zaangażowana obsługa. Klimatyczne wnętrze.