- 1. Wino i burger to zgrany duet? Sprawdziliśmy (53 opinie)
- 2. Nowe lokale: pierogi z Syberii, piwo i pizza (142 opinie)
- 3. Jemy na mieście: Moje Miasto - smaki świata (153 opinie)
- 4. Wieczór walentynkowych słodkości w UMAM (35 opinii)
- 5. "Zawieszone zupy" w bistro na Przymorzu (174 opinie)
Gotują dla Trójmiasta
Krzysztof Kowalczyk

Krzysztof Kowalczyk - szef kuchni Radisson Blu Hotel i Restauracji Brasserie de Verres en Vers. Przygodę z gastronomią i hotelarstwem rozpoczął w technikum gastronomicznym nr 2 w Warszawie. Swoje umiejętności doszkalał z Warszawskich restauracjach m.in. "La Boheme", Domu Restauracyjnym Landa czy należącej m.in. do Katarzyny Figury restauracji "Sense". Od 2004 roku związał się z siecią Radisson. Tam zaczynał w restauracji „@ferdys”, gdzie króluje kuchnia argentyńska, francuska i polska. Z czasem objął tam stanowisko szefa restauracji i zastępcy szefa kuchni.
Gotowanie to przede wszystkim, które sprawia mu wiele przyjemności. Uwielbia rajdy samochodowe i co roku można spotkać go kibicującego najlepszym zawodnikom podczas Rajdu Polski na Mazurach. Fascynuje go siatkówka zarówno w wykonaniu reprezentacyjnym jak i klubowym. Czyta fantastykę i nie ma nic przeciwko ciężkim brzmieniom w tle.
Bardzo lubi ostre smaki, jalapeno chrupie jak ogórka. Uwielbia kuchnię tajską za świeżość i pikanterię oraz włoską za makaron i owoce morzem pachnące.
Zobacz kto jeszcze gotuje dla Trójmiasta
Wkrótce otwarcie
Gdańsk
Chmielna 10
Planowane otwarcie
luty 2019
Gdańsk
Chmiena 10
Planowane otwarcie
luty 2019
Gdańsk
Długa 81/83
Planowane otwarcie
8 marca 2019