Gotują dla Trójmiasta

Krzysztof Kowalczyk

Krzysztof Kowalczyk - szef kuchni Radisson Blu Hotel i Restauracji Brasserie de Verres en Vers. Przygodę z gastronomią i hotelarstwem rozpoczął w technikum gastronomicznym nr 2 w Warszawie. Swoje umiejętności doszkalał z Warszawskich restauracjach m.in. "La Boheme", Domu Restauracyjnym Landa czy należącej m.in. do Katarzyny Figury restauracji "Sense". Od 2004 roku związał się z siecią Radisson. Tam zaczynał w restauracji „@ferdys”, gdzie króluje kuchnia argentyńska, francuska i polska. Z czasem objął tam stanowisko szefa restauracji i zastępcy szefa kuchni.

Gotowanie to przede wszystkim, które sprawia mu wiele przyjemności. Uwielbia rajdy samochodowe i co roku można spotkać go kibicującego najlepszym zawodnikom podczas Rajdu Polski na Mazurach. Fascynuje go siatkówka zarówno w wykonaniu reprezentacyjnym jak i klubowym. Czyta fantastykę i nie ma nic przeciwko ciężkim brzmieniom w tle.

Bardzo lubi ostre smaki, jalapeno chrupie jak ogórka. Uwielbia kuchnię tajską za świeżość i pikanterię oraz włoską za makaron i owoce morzem pachnące.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Kluska

Bary, bistro
Gdynia
Antoniego Abrahama 26/1

Oberża 86

Restauracje
Gdynia
Starowiejska 30

Restauracja Sceneria

Restauracje
Gdynia
Adama Mickiewicza 1

Wkrótce otwarcie

Pinata Mexican Food

Gdynia
Jana Kilińskiego 6

Bary, bistro

Planowane otwarcie

styczeń 2019

Arco by Paco Pérez

Gdańsk
al. Grunwaldzka 472

Restauracje

Planowane otwarcie

2019

Mixtura

Gdynia
Starowiejska 28

Puby

Planowane otwarcie

wkrótce otwarcie

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Folwark Ńemino M. Bulczak 1.8

Weekend za miastem
Smród dymu, okna otworzyć nie można, nikogo w recepcji, jedzenie dobre ale bez szału.

Tako pokaż na mapie 6.0

Restauracje
Nic dodać nic ująć, Cała ekipa jak i Dania najlepsze jakie mogły być, Skrupulatnie przyrządzane dania, Smaki z Kosmos... więcej

Północ Południe pokaż na mapie 6.0

Restauracje
Od dziś to dla mnie kulinarne "numer jeden" w Gdyni. Jestem wegetarianką, mój partner uwielbia potrawy mięsne, zaś Zn... więcej

Nie/mięsny pokaż na mapie 5.8

Bary, bistro
Zaskoczylo mnie to miejsce bardzo pozytywnie.