Gotują dla Trójmiasta

Krzysztof Kowalczyk

Krzysztof Kowalczyk - szef kuchni Radisson Blu Hotel i Restauracji Brasserie de Verres en Vers. Przygodę z gastronomią i hotelarstwem rozpoczął w technikum gastronomicznym nr 2 w Warszawie. Swoje umiejętności doszkalał z Warszawskich restauracjach m.in. "La Boheme", Domu Restauracyjnym Landa czy należącej m.in. do Katarzyny Figury restauracji "Sense". Od 2004 roku związał się z siecią Radisson. Tam zaczynał w restauracji „@ferdys”, gdzie króluje kuchnia argentyńska, francuska i polska. Z czasem objął tam stanowisko szefa restauracji i zastępcy szefa kuchni.

Gotowanie to przede wszystkim, które sprawia mu wiele przyjemności. Uwielbia rajdy samochodowe i co roku można spotkać go kibicującego najlepszym zawodnikom podczas Rajdu Polski na Mazurach. Fascynuje go siatkówka zarówno w wykonaniu reprezentacyjnym jak i klubowym. Czyta fantastykę i nie ma nic przeciwko ciężkim brzmieniom w tle.

Bardzo lubi ostre smaki, jalapeno chrupie jak ogórka. Uwielbia kuchnię tajską za świeżość i pikanterię oraz włoską za makaron i owoce morzem pachnące.

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Cafe Bar Mon Balzac

Gdańsk
Chmielna 10

Restauracje

Planowane otwarcie

wiosna 2020 (nowa lokalizacja)

Manekin

Gdynia
Zygmuntowska 4

Naleśnikarnie

Planowane otwarcie

Wiosna 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Majolika 5.5

Restauracje
Miło, smacznie, klimatycznie Polecam miejsce godne uwagi

Magnifico 6.0

Pizzerie
Co tu dużo pisać, jednym słowem rewelacja! Obsługa zawsze pomocna w doborze dań i wina, uśmiechnięta. Ceny są przystę... więcej

Na Okrągło 6.0

Pizzerie
świetne puszyste ciasto, super kompozycje składników. Polecam

01 Pizzarium 6.0

Pizzerie
Tutaj można spróbować najlepszej pizzy w Trójmieście! Składniki pizzy są po prostu najwyższej jakości . Obsługa jest ... więcej