Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Na Fali Beach Bar

Bar na plaży
Gdańsk
al. gen. Józefa Hallera 280

Santa Cafe

Kawiarnie i herbaciarnie
Sopot
Bohaterów Monte Cassino 38/5

Cafe Bar Mon Balzac

Restauracje
Gdańsk
Chmielna 10

Wkrótce otwarcie

Pili Pili Cafe

Gdańsk
Szafarnia 11

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2020

Szprychy.com

Gdynia
Świętojańska 2

Sklepy i serwisy rowerowe

Planowane otwarcie

Otwarcie lipiec 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pizzeria Rogata 6.0

Pizzerie
Ravioli,które dziś zamówiliśmy to jest majstersztyk!!! Ciasto idealne a farsz genialnie doprawiony! Pizza jak zawsze ... więcej

Kawiarnia Kuźnia 5.6

Kawiarnie i herbaciarnie
Mam sentyment do Oruni. W dzieciństwie mieszkałam tu przez dwa lata, dlatego czasem zaglądam do Parku Oruńskiego albo... więcej

Zagroda Rybacka 2.8

Bary
Po otrzymaniu rachunku okazało się że we dwoje zjedliśmy 1, 21 kg dorsza .Nie polecam

Restauracja Trafik 1.0

Restauracje
Dramatyczna obsługa, w lokalu mają pierwszeństwo znajomi obsługi. Serwis ma totalny brak poczucia czasu "5 minut" trw... więcej