Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Umiko Sushi

Sushi
Gdynia
Świętojańska 130

Palec do budki

Pizzerie
Gdańsk
Śląska 17A

NOI pizza i wino

Pizzerie
Gdańsk
Obrońców Wybrzeża 3C/U13-14

Wkrótce otwarcie

Szmaragdowa Café

Gdynia
Świętojańska 70/1

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

Nowa lokalizacja - otwarcie koniec roku 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Tutti Santi Mapka 5.8

Pizzerie
Uwielbiam tam jesc pizze, nie ma innej tak dobrej pizzeri z oryginalnymi wloskimi skladnikami, wloskie receptury i ja... więcej

Pan Kotowski Mapka 1.0

Jedzenie na telefon
Tragedia to mało powiedziane!!!! Żeberka twarde, gumowe i nie do zjedzenia! Placki gumowe polane zimną śmietaną i sos... więcej

Restauracja Fischgarten Mapka 4.7

Restauracje
Miejsce bardzo urokliwe, przyjazny wystrój. Menu wystarczające by coś wybrać, a bardzo smaczne i pięknie podane. Obsł... więcej

FRANCO Hot Dogs Mapka 6.0

Fast food
Bardzo smaczne hot dogi, świetna alternatywa dla orlenowskiej klasyki czy napakowanych buł w fast foodach. Takie Hot ...