Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Cybermachina Gdynia

Gdynia

Puby

Planowane otwarcie

21 września 2018

Ministerstwo Śledzia i Wódki

Gdańsk
Targ Drzewny 3

Bary, bistro

Planowane otwarcie

wrzesień 2018

cieKawa kawiarnia

Gdańsk
Świętojańska 68

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

wrzesień 2018

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Restauracja Przepis na pokaż na mapie 6.0

Restauracje
Dużo podróżuję i chętnie próbuję nowych smaków zagranicą ;) Fajnie, że można sobie nieco z tych smaków odtworzyć w ro... więcej

Prosto z ognia pokaż na mapie 3.0

Pizzerie
z menu ze strony internetowej: *mix sałata z sosem vinegret i pomidorkami koktajlowymi - na ulotce na miejscu był je... więcej

Silver Dragon pokaż na mapie 6.0

Bary, bistro
Całkiem smaczne jedzenie, dobre składniki, duuuże porcje, miła obsługa i do tego naprawdę tanio. W niedziele niehandl... więcej

Borowa Ciotka pokaż na mapie 5.0

Restauracje
Dobre jedzonko! polecam