Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Cafe Bar Mon Balzac

Gdańsk
Chmielna 10

Restauracje

Planowane otwarcie

wiosna 2020 (nowa lokalizacja)

Manekin

Gdynia
Zygmuntowska 4

Naleśnikarnie

Planowane otwarcie

Wiosna 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

01 Pizzarium 6.0

Pizzerie
Tutaj można spróbować najlepszej pizzy w Trójmieście! Składniki pizzy są po prostu najwyższej jakości . Obsługa jest ... więcej

Pueblo 6.0

Jedzenie na telefon
Potrawy rewelacyjne, warte swojej ceny. Obsługa bardzo miła.

Enigma 22 5.8

Pizzerie
Bardzo dobre jedzenie, pyszne pizze i dania obiadowe - naprawdę duże porcje:)

American Stars 5.6

Jedzenie na telefon
Warto zamówić i poczekać. Widać że ktoś się stara . Tanio i smacznie.