Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Po Drodze

Naleśnikarnie
Gdańsk
Obrońców Wybrzeża 17

Pomelo Bistro

Bary, bistro
Gdańsk
Ogarna 121/122

Strajk w Cockney

Puby
Gdańsk
Leona Miszewskiego 17 (wejście od ul.Grunwaldzkiej)

Wkrótce otwarcie

Klub Wolność

Gdańsk
Wały Piastowskie 24

Kluby, dyskoteki

Planowane otwarcie

styczeń 2018

Officyna di Vinegre

Gdańsk
al. Grunwaldzka 415

Bary, bistro

Planowane otwarcie

kwiecień 2018

House of seitan

Gdańsk
Wajdeloty 3

Restauracje

Planowane otwarcie

luty 2018

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pizzeria da Raffaele Gdansk 5.8

Pizzerie
Prawdziwa WŁOSKA pizza to nie lada wyzwanie ponieważ paradoksalnie samo danie to nie wszystko. Wchodząc do włoskich p... więcej

Pizzeria Parma 4.2

Pizzerie
Nie polecam. Odradzam z wlasnego doswiadczenia. Od 5 lat robie coroczna impreze rodzinna wiec mam 5 lat doswiadczenia... więcej

Pan Kotowski 5.2

Restauracje
Polecam barszcz I pierogi. Bardzo miła obsługa

Pizzeria Krokodyl 5.0

Jedzenie na telefon
Dania obiadowe pierwsza klasa w szczególności moje serce podbił schab Emiliana i zupa serowa . Pizza również dobra. Z... więcej