Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Wkrótce otwarcie

Max Premium Burgers

Gdańsk
Przywidzka

Burgery

Planowane otwarcie

27 czerwca 2018

Słony Spichlerz

Gdańsk
Chmielna 10

Restauracje

Planowane otwarcie

sierpień 2018

Głuchy telefon

Gdynia
Świętojańska 52

Bary, bistro

Planowane otwarcie

lipiec 2018

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Santo Porto Magda Gessler pokaż na mapie 4.7

Restauracje
Zaóowiliśmy filet z jesiotra ze szparagami i frytkami domowymi oraz filet z pstrąga + szparagi i ziemniaczki pieczone... więcej

Sztuczka Bistro pokaż na mapie 6.0

Restauracje
Pyszne śniadanie, pyszny lunch, pyszna kolacja - bardzo fajne miejsce w Sopocie. Polecam

Bresno pokaż na mapie 3.3

Restauracje
Absolutnie nie mogę się zgodzić z pozytywnymi opiniami. Byliśmy ze znajomymi w tygodniu na kolacji w Bresno. Dwie oso... więcej

Szarpanina pokaż na mapie 3.8

Burgery
Jestem tak rozczarowana jak nigdy. Zachęcona super reklama pojechałam specjalnie na „super jedzenie „ ale były to lek... więcej