Gotują dla Trójmiasta

Rafał Kopicki

Rafał Kopicki - szef kuchni w Restauracji Nowy Świat w Sopocie.

Można by napisać, że ciężka praca jest gwarantem sukcesu. Tak, ale czy sukces będzie przyjemnością jeśli tej ciężkiej pracy nie będzie towarzyszyć ogromna pasja? To właśnie pasja, zaangażowanie i wiara w to, że gotowanie jest sztuką jest mottem Rafała Kopickiego. Jego dania otrzymały rekomendację w skali dwóch czapek Gault & Millau oraz rekomendację międzynarodowej organizacji Slow Food.

Kulinarna podróż Rafała Kopickiego zabiera gościa w świat świeżych ziół, warzyw i owoców, mięs i ryb. Ulubione dania kuchni polskiej przygotowywane z wielkim kunsztem i zaangażowaniem sprawiają, że nasz świat na chwilę zwalnia. I dobrze. Kuchnia, której przyświeca idea Slow Food, stawia na spokojne przygotowywanie prawdziwie regionalnych potraw i co ważne, zachowanie zawsze tej samej jakości.

Rafał Kopicki, szef kuchni od samego procesu przygotowania w kuchni, narzędzi, naczyń, składników, po przygotowanie posiłku, dodatki i specjalne, smakowe akcenty trzyma pieczę nad wszystkimi etapami. Nic nie może umknąć jego uwadze. Czas gotowania, smażenia, duszenia, wszystko wpisane jest w rytm pracy. Zegar chodzi tak jakby wolniej, a jednak wszystko przygotowane jest na czas.

(fot. Przemek Długokiński)

Wkrótce otwarcie

Fino Noir

Sopot
Bohaterów Monte Cassino 63

Restauracje

Planowane otwarcie

Wrzesień 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pierogarnia na rogu Mapka 6.0

Pierogarnie
Mała pierogarnia, w której pierogi serwowane są tylko na wynos. Zawsze świeże, smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie... więcej

Surfburger Mapka 6.0

Jedzenie na telefon
Szybko, smacznie i nie porozwalane

Dóm Złote Pola 6.0

Sale okolicznościowe za miastem
Organizowaliśmy w Dóm Złote Pole chrzciny córeczki i nie żałujemy :) fantastyczne miejsce, wspaniałą właścicielka i c... więcej

Pizza Cafe Ósemka Mapka 5.8

Pizzerie
Przede wszystkim bardzo przystępne ceny. Rozbudowane menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie - oprócz wahlarza r... więcej