Gotują dla Trójmiasta

Rafał Kopicki

Rafał Kopicki - szef kuchni w Restauracji Nowy Świat w Sopocie.

Można by napisać, że ciężka praca jest gwarantem sukcesu. Tak, ale czy sukces będzie przyjemnością jeśli tej ciężkiej pracy nie będzie towarzyszyć ogromna pasja? To właśnie pasja, zaangażowanie i wiara w to, że gotowanie jest sztuką jest mottem Rafała Kopickiego. Jego dania otrzymały rekomendację w skali dwóch czapek Gault & Millau oraz rekomendację międzynarodowej organizacji Slow Food.

Kulinarna podróż Rafała Kopickiego zabiera gościa w świat świeżych ziół, warzyw i owoców, mięs i ryb. Ulubione dania kuchni polskiej przygotowywane z wielkim kunsztem i zaangażowaniem sprawiają, że nasz świat na chwilę zwalnia. I dobrze. Kuchnia, której przyświeca idea Slow Food, stawia na spokojne przygotowywanie prawdziwie regionalnych potraw i co ważne, zachowanie zawsze tej samej jakości.

Rafał Kopicki, szef kuchni od samego procesu przygotowania w kuchni, narzędzi, naczyń, składników, po przygotowanie posiłku, dodatki i specjalne, smakowe akcenty trzyma pieczę nad wszystkimi etapami. Nic nie może umknąć jego uwadze. Czas gotowania, smażenia, duszenia, wszystko wpisane jest w rytm pracy. Zegar chodzi tak jakby wolniej, a jednak wszystko przygotowane jest na czas.

(fot. Przemek Długokiński)

Wkrótce otwarcie

Al Dente

Sopot
Grunwaldzka 8-10

Restauracje

Planowane otwarcie

luty 2020

Restauracja Felicia

Gdańsk
Ogarna 11/12

Restauracje

Planowane otwarcie

zima 2020

Manekin

Gdynia
Zygmuntowska 4

Naleśnikarnie

Planowane otwarcie

Lato 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Easybar 6.0

Bary
Pyszna kaczka z pomarańczą Miła obsługa. Adekwatne ceny.

Tu Można Marzyć 5.5

Restauracje
Świetne miejsce, bardzo smaczne dania. Polecam

Prosto z ognia 6.0

Pizzerie
Najlepsza pizza w miescie w Trójmieście! Taka sama jadłem Warszawie i w Taline.

W Starym Kadrze 2.0

Kawiarnie literackie
obsługa w dniu wczorajszym była beznadziejna a Pan za ladą był tam za karę. Nigdy wczesniej nie spotkałem się z tak n... więcej