Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni.
Podobne wydarzenia
niedziela - poniedziałek, godz. 14:00
w każdą środę (do 21.12), godz. 18:00
Przygotujemy:
Tacos pszenne z różnymi dodatkami:
- a. ragout krewetkowe, salsa crema, awokado
- b porko carne birria style, ser fresca, cebula czerwona
- c. chilli sin carne, pico di gallo
- d. queso salsa, mielona wołowina z rodzynkami i granatem
- Chicken Asado salad (sałatka z pieczonego kurczaka z chrupiącymi warzywami i kolendrą)
- Buffalo crispy wings z salsą hebanero & ananas (skrzydełka z kurczaka z salsą słodko-ostrą)
- Kalafior grillowany podawany z kremowym sosem jalapeno, pestkami słonecznika i granatem
- Ranchero Huevas (jajka w koszulkach w salsie ranchero z serem cheddar i guacamole)
- Sardinas pan de molde (smażone sardynki z salsą z palonego chleba)
- Arosa de Mexico (ryż meksykański z sofrito i chorizo)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).