• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kulinarne | Mięsożerni | Drób

Drób jest najczęściej spotykanym mięsem na naszych stołach. Jest lekko strawny i nisko kaloryczny. Jego nie kwestionowaną zaletą jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka. Czasem niepozorne może być przyrządzone na wiele sposobów. Wielokrotnie może nas zaskoczyć tym, jak prosto może stać się bazą wielu dań i nie nudzić się przez długi czas.

wrz 14

sobota, godz. 10:00 - 11:15

Wstęp wolny
Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania 3,5-4 h

Przygotujemy:

  • smażona perlica faszerowana musem truflowym z pommes puree ze szparagami  i sosem tymiankowym

  • skrzydełka  kurczaka faszerowane makaronem ryżowym z warzywami i sriracha mayo

  • marokańska zupa z udek kurczaka i ciecierzycy

  • pie z kaczym udem i sosem na piwie Guinness

  • owocowe jungle curry z indyka i chlebem nann

  • arancini z udźcem indyczym i dresingiem jogurtowym

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
 

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Diuna

Sopot
al. Franciszka Mamuszki 22

Restauracje

Planowane otwarcie

31 lipca 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pierogarnia Dziana Dana Mapka 6.0

Pierogarnie
przepyszne pierogi z kaczką , grzybami , paszteciki - polecam

Bistro Talerzyki Mapka 6.0

Restauracje
Najlepsza obsługa z jaką się spotkałam oraz przepyszne dania które zjadłam ze smakiem,podane w formie miłej dla oka️P...

ViceVersa Mapka 6.0

Restauracje
Bardzo miłe wrażenie z pobytu w lokalu.Obsługa zainteresowana konsumentem od momentu pojawienia się przy wejściu.Zaję... więcej

Gelateria Italia Mapka 6.0

Lodziarnie
Mistrzowsko skomponowane smaki. Nawet popularny słony karmel jest tutaj wyjątkowy. Zawsze tez bywa coś oryginalnego n... więcej