• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
Skopiowano

Weekendowe promocje w gdyńskich knajpach

Łukasz Stafiej
7 września 2017 (artykuł sprzed 5 lat) 
Opinie (91)
W ramach Weekendu Kulinarnego w wybranych godzinach prawie trzydzieści gdyńskich restauracji wprowadzi promocyjne ceny. W ramach Weekendu Kulinarnego w wybranych godzinach prawie trzydzieści gdyńskich restauracji wprowadzi promocyjne ceny.

Za pięć i dziesięć złotych zjemy wybrane dania w prawie trzydziestu gdyńskich restauracjach. Promocja potrwa w wybranych godzinach od piątku do niedzieli w ramach festiwalu Weekend Kulinarny.



Czy weźmiesz udział w Weekendzie Kulinarnym?

Weekend Kulinarny organizowany jest w Gdyni od ośmiu lat i jest jedną z pierwszych trójmiejskich imprez kulinarnych. Najważniejszym elementem wydarzenia jest tzw. rajd kulinarny, w ramach którego biorące udział w festiwalu lokale przygotowują specjalne potrawy degustacyjne.

Cena za danie jest stała: 5 zł albo 10 zł, ale każda restauracja samodzielnie ustala godziny trwania promocji (szczegóły na grafice poniżej). W większości miejsc happy hours trwają po 2-3 godziny każdego dnia trwania festiwalu, czyli od piątku do niedzieli.

- Każdego roku wysoka frekwencja podczas rajdu pokazuje, że ta formuła świetnie się sprawdza. W ciągu ośmiu lat wiele się zmieniło w trendach kulinarnych, co możemy zaobserwować chociażby przeglądając menu trójmiejskich restauracji, ale to właśnie dzięki takiemu wydarzeniu, jak Weekend Kulinarny, każdy fan kulinariów może być na bieżąco z nowinkami - mówi Witold Okun z Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje imprezę.
Dania w promocyjnych cenach będzie można zjeść w takich miejscach, jak: Bliżej, Bollywood, By the way, Chwila Moment, Dwa w jednym, Fedde Bistro, Francesco Pizzeria, Hanoi Pho, Haos, Jedz Pij Tańcz, Kandelabry, Kapitan Cook, Mała Ukraina, Marmolada Chleb i Kawa, Ogniem i Piecem, Piqniq Naleśnikarnia, Polski Smak, Pyra Bar, Ring, Róża Wiatrów, Serio, Tako, Tapas Barcelona, Tawerna, Tokyo Sushi, Tom's Diner, Taverna Zante, Vertigo i Zielony Rower.

Godzinowa rozpiska promocji w festiwalowych lokalach. Godzinowa rozpiska promocji w festiwalowych lokalach.
W Zante za 5 zł zjemy m.in. baranie szaszłyki keftedes, a za 10 zł moussakę. W Tapas Barcelona po 5 zł sprzedawane będą porcje marynowanych oliwek, a za 10 zł m.in. mule. W Fedde Bistro impreza będzie okazją, aby przetestować nowe dania z jesiennej karty. Za 10 zł zjemy m.in. zupę z dyni piżmowej z kurczakiem, marynowanego śledzia z buraczanym crème fraîche czy grillowaną mackę ośmiornicy.

Każdy, kto zakupi festiwalowe danie, otrzyma konkursową naklejkę. Kupony z co najmniej trzema naklejkami z różnych lokali są zbierane podczas festiwalu w InfoBoksie. Tam też w niedzielę o godz. 16 odbędzie się losowanie nagród. Więcej na www.kulinarnagdynia.pl.

Warto dodać, że w tym roku organizatorzy nie przewidzieli wydarzeń towarzyszących, takich jak np. ubiegłoroczny piknik i gotowanie na żywo z gwiazdami teleturnieju "Masterchef" na placu Grunwaldzkim.

- Główny nacisk został położony na organizację wcześniejszego wydarzenia Kulinarna Świętojańska, dlatego też sam Weekend Kulinarny postanowiliśmy sprowadzić do jego esencji, czyli możliwości spróbowania dziesiątek potraw gdyńskich szefów kuchni. W rajdzie bierze też udział więcej lokali niż w roku poprzednim - dodaje Okun.

Weekend Kulinarny 2016

Rok temu na imprezie gotowali celebryci. Tym razem wydarzeń towarzyszących nie będzie.

Wydarzenia

IX Weekend Kulinarny

Miejsca

Opinie (91) 4 zablokowane

  • jak mam iść do restauracji to wolę iść w normalny dzień (14)

    a nie przepychac się z roszczeniowym tłumem. Zresztą składniki większości dań nie są warte więcej niż 5-7 zl a to, że kosztują 40-50 zł to inna kwestia.

    • 70 11

    • (8)

      Składniki większości samochodów nie są warte więcej niż kilka tysięcy. Ruda żelaza, boksyty, kilka beczek ropy. A to, że kosztują kilkaset tysięcy to inna kwestia.

      Janusze ekonomii.

      • 34 10

      • nie ma to jak porownanie jedzenia do samochodu :) (3)

        januszu biznesu

        • 12 16

        • Oj trollu, koleś cię sprowadził na ziemię, a ty cwaniaczysz i próbujesz ratować swoją dumę. (2)

          Jedzenie i samochód to takie same towary, które podlegają tym samym prawom ekonomii i rynku. A że się zbłaźniłeś w swoim pierwszym komentarzu pod artykułem pisząc, że "składniki dań nie są warte więcej niż 5-7 zł", a w tekście artykułu masz napisane, że potrawy będą kosztowały 5 lub 10 zł, to widać, że nie przeczytałeś dobrze artykułu i nie zrozumiałeś go.

          • 15 8

          • nie kompromituj się... (1)

            idz już do szkoły

            • 3 10

            • jak na razie to ty się kompromitujesz, nie znasz zasad działania rynku... Od kiedy to w restauracji płaci się tylko za składniki?, płacisz lwią część za usługę (wszystko co się na nią składa). Idź więc do jakieś biblioteki i poczytaj trochę o ekonomi zanim się wypowiesz...

              • 8 3

      • Januszu ekonomii ale przygotowanie auta wymaga mega drogich i skomplikowanych urządzeń i maszyn a (3)

        dania serwowane w restauracjach w 99% zrobisz sam używając tego co masz w kuchni

        • 8 12

        • Cyrkulator do gotowania sous vide

          domowy wysokiej klasy - kilka tysięcy złotych. Przemysłowy - wolę nie myśleć. A to tylko jedno z kilkudziesięciu urządzeń. A teraz zrób sobie choćby głupiego kurczaka sous vide w domu.

          • 4 5

        • A przygotwanie jedzenia nie wymaga drogich maszyn i urzadzeń??? NIe rób z siebie błazna.

          Ty, byś oczywiście sam w domu wszystko zrobił, nawet kuchnię molekularną.

          • 6 2

        • Ahahahahhahahahahahahahahah
          Pewnie, dania kuchni hiszpańskiej, ukraińskiej, włoskiej... norma, każdy ogarnia na chacie

          • 0 1

    • (1)

      ale przecież zamiast kupić te składniki i przygotować danie sam (czego nie potrafisz), i tak walniesz się na kanapie z ośmiopakiem pod ręką....

      • 11 8

      • Czteropak Legendy Północy, tablecik/smartfonik w ręku, kanapa i można jechać od rana do wieczora z komentowaniem.

        • 15 3

    • Nie widziałem tam nigdy roszczeniowego tłumue, po prostu pasjonaci dobrej kuchni (1)

      jedzenie może być przyjemne, a jak możemy spróbować ciekawych propozycji w wielu miejscach za niewielką stosunkowo cenę, to tak jakbyśmy wykupili Kulinarny Tour na wycieczce zagranicznej. Tylko tam wyjdzie 10-krotnie drożej no i trzeba jeszcze dojechać.

      • 5 0

      • no ale durni ludzie muszą swoje napisać, coś o januszach, polityce, samochodach, żenada

        • 0 0

    • jakie tłumy?

      tłumów nie było, wręcz komfortowy luz i fajne dania z symboliczne 5/10 zł

      więcej takich incjatyw

      • 0 0

  • nie podziękuję... (1)

    wolę zjeść smacznie w domu albo do restauracji w inny spokojny dzień a nie z dzikim tłumem na pkecach

    • 62 8

    • Burżuj i wielki panicz ze zwyłym motłochem i plebsem nie jada.

      • 4 3

  • Chciwy restaurator zrobi danie za 5 zł a resztę cen podniesie żeby wyjsć ma swoje:) (4)

    • 39 17

    • Troll i jego sPISkowe teorie...

      • 8 1

    • wt*

      chciwy?? o czym człowieku piszesz?? to jest prywatna firma, rynek dyktuje zasady, nie chcesz nie idź, ale proszę oszczędź wszystkim takich komentarzy trollu jeden !!

      • 12 1

    • Mamy w Gdyni jedne z najlepszych restauracji w Polsce, jak nie najlepsze

      i to za stosunkowo normalne pieniądze. To są opinie osób spoza Gdyni.
      Skąd ta zawiść, jeśli akurat w 2-3 dni w roku oni chcą żebyśmy mogli spróbować ich dań w niższej cenie? tak sie dzieje na całym świecie, nie tylko metodologia żywieniowa made in bary mleczne

      • 7 0

    • Przecież to trwa tylko 3 dni, chodzi oto żeby popróbować różnych restauracji i smaków szefów kuchni. Jeśli będziesz chciał przyjść na "normalny" posiłek to będziesz płacił pełną stawkę, a teraz masz degustować mini dania, czego nie rozumiesz?

      • 0 0

  • (3)

    Nie stać mnie 2,5 i 7,50 to bym dal rade a tak znowu dla bogatszych impreza

    • 10 16

    • A ja pójdę rąb......ć biedę

      • 4 0

    • Może zamiast na denturat z 500+ wydawać, trzeba zmienić priorytety. (1)

      • 1 3

      • To co mam pic ? I tak po taniości kupuje dynks

        • 0 0

  • jednym słowem wyprzedaż resztek jedzenia albo produktą kończy się ważność :D :D :D (3)

    • 34 17

    • (1)

      "produktą." no jo.

      • 18 2

      • kączy siem

        • 1 0

    • Szkoda, że nie załapałeś się na wyprzedaż słowników, przydałby się jeden.

      • 13 2

  • (2)

    Przy zarobkach 2000zl to cały zaś w knajpach jedzenie powinno kosztować 10 zł.

    • 32 6

    • większośc tych lokali faktycznie nie jest dla ludzi zarabiających 2000 zł

      • 10 0

    • Jak zarabiasz takie grosze

      to jedz w domu, faktycznie. Wiekszosc tu jednak nieco wiecej zarabia.

      • 4 2

  • ŻENADA (1)

    Zrobiliby cały jeden dzień i tyle a nie wymyślanie jakiś godzin i to różnych w każdym lokalu.
    Nawet cena mgła by być wyższa niż te 5 czy 10 złotych.

    • 20 11

    • Każda restauracja otwarta jest w różnych godzinach, poza tym, jeśli byłyby to te same godziny we wszystkich restauracjach to nigdzie byś nie zdążył, omg!

      • 3 0

  • super promocja. idziemy z moja Grazynka i bedziemy sie najadac do pelna. (3)

    Takie ceny powinny obowiazywac ustawowo przez caly rok.
    Biore wolne z pracy to poszalejemy kulinarnie a pozniej a...nie :-)
    Widzimy sie w restauracjach. Forza Gdynia !

    • 23 10

    • ja tez bede. do jutra.

      • 2 0

    • Hola, hola, Januszu! (1)

      A Jessica i Brian tak bez opieki? Mają chociaż x-boksa za 500+???

      • 4 1

      • jasne ze maja xboxa. a co zazdroscisz ?

        Pewnie jestes z PO. PiS sie za was wzial teraz.
        I kulinarna Gdynia to jest to.

        • 0 0

  • (4)

    Jagby dali darmowe piwo to bym poszet. Musze powiedzieć o tym kolegą

    • 25 8

    • Co byś zrobił???? (3)

      Jagby
      Poszet
      Musze
      Kolegą

      • 1 14

      • (2)

        Celowo tak napisal glabie co nie rozpoznaje ironi czy sarkazmu

        • 15 0

        • Jest cienka linia między sarkazmem a ukrywaniem braku wykształcenia. (1)

          • 0 3

          • jesteś za poważny/a na ten portal, idź na o.n et

            • 6 0

  • i emeryci wszędzie pierwsi (3)

    • 29 3

    • do sic

      Sam kiedys bedziesz emerytem, nie marudz.

      • 4 2

    • może doczekasz i tez będziesz emerytem

      • 3 0

    • Emeryt zje w domu smacznie i taniej , albo pójdzie do leniwej baby tam codziennie można zjeść obiad za 10 zł i zobacz kto tam chodzi!!!

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet włoski - Pasta e vino

degustacja

Niedzielne Rodzinne obiady w My Place Gdynia

degustacja

Piwa edycji limitowanej

degustacja, warsztaty

Kultura

Nowe Lokale