- 1 Zuchwała kradzież w restauracji Tabun (78 opinii)
- 2 Czy Polacy piją latem więcej alkoholu? (94 opinie)
- 3 Bitwa na talerzu: schabowy czy stek? (95 opinii)
- 4 Od karczmy Wikingów po polską kuchnię (52 opinie)
- 5 Bistro u Misia w Gdyni: imponujące porcje (90 opinii)
- 6 Azja na talerzach. Otwarcie A.N.N.A by Fong (48 opinii)
Wysyp nowych lokali w Trójmieście
Bywalcy klubów, restauracji, pubów mają powody do radości. W ostatnich tygodniach w Trójmieście przybyło kilkanaście nowych lokali. Podpowiadamy, które miejsca warto odwiedzić.
Pierogi wracają do łask. Niedawno w Gdańsku ruszyła Nova Pierogova, teraz w Gdyni zaczął działalność swojsko brzmiący Pierożek. Jak na typowo domowy posiłek przystało, knajpa przy al. Jana Pawła II 11a
![zobacz na mapie Gdyni zobacz na mapie Gdyni](/_img/icon_map_16x12.gif)
Nieopodal, choć w o wiele bardziej prestiżowej lokalizacji, bo na parterze apartamentowców Sea Towers przy ul. Hryniewickiego 6/7
![zobacz na mapie Gdyni zobacz na mapie Gdyni](/_img/icon_map_16x12.gif)
Do późnego wieczora czynna jest również restauracja Big Apple w CH Batory przy ul. 10 Lutego 11
![zobacz na mapie Gdyni zobacz na mapie Gdyni](/_img/icon_map_16x12.gif)
Zmiany na Kilińskiego 6
![zobacz na mapie Gdyni zobacz na mapie Gdyni](/_img/icon_map_16x12.gif)
Gdańsk
Wrzeszcz to zagłębie klubów studenckich. Do tego grona dołącza właśnie klub Alternatywa, która mieści się w DS8 przy ul. Wyspiańskiego 5a
![zobacz na mapie Gdańska zobacz na mapie Gdańska](/_img/icon_map_16x12.gif)
W klimacie dekadenckim urządzono pub Red Light, który po kilkumiesięcznej przerwie znalazł nowe miejscy przy ul. Piwnej 28/31
![zobacz na mapie Gdańska zobacz na mapie Gdańska](/_img/icon_map_16x12.gif)
Miłośnicy amerykańskiego jedzenia nie mogą narzekać na brak dedykowanych im restauracji, o czym możecie się przekonać w niedawno sporządzonej przez nas ocenie trójmiejskich restauracji z jedzeniem z USA. Do tego grona dołącza nowy oddział popularnego Billy's z Madisona. Przestronny lokal otwarto przy ul. Warzywniczej 10 a/e
![zobacz na mapie Gdańska zobacz na mapie Gdańska](/_img/icon_map_16x12.gif)
Ciekawy pomysł na działalność ma wrzeszczańskie Aljavi przy ul. Grunwaldzkiej 64
![zobacz na mapie Gdańska zobacz na mapie Gdańska](/_img/icon_map_16x12.gif)
Nowością na gdańskiej mapie gastronomicznej jest również restauracja Champ's, która właśnie rozpoczęła działalność przy Trakcie św. Wojciecha 293
![zobacz na mapie Gdańska zobacz na mapie Gdańska](/_img/icon_map_16x12.gif)
Sopot
Ta informacja nie ucieszyła bywalców sopockiego klubu Papryka, którzy chyba po cichu liczyli, że popularna imprezownia wróci do kamienicy przy ul. Grunwaldzkiej 11
![zobacz na mapie Sopotu zobacz na mapie Sopotu](/_img/icon_map_16x12.gif)
![zobacz na mapie Sopotu zobacz na mapie Sopotu](/_img/icon_map_16x12.gif)
Pracę kucharzy, którzy uwijają się przy dużym blacie w centrum lokalu można obserwować również w restauracji U Kucharzy w pawilonie Algi na dole Monciaka
![zobacz na mapie Sopotu zobacz na mapie Sopotu](/_img/icon_map_16x12.gif)
Na górze Monciaka
![zobacz na mapie Sopotu zobacz na mapie Sopotu](/_img/icon_map_16x12.gif)
Lokalem specjalizującym się w kuchni śródziemnomorskiej, a szczególnie w owocach morza, chce być Atlantis w miejscu dawnego Wieloryba przy ul. Podjazd 2
![zobacz na mapie Sopotu zobacz na mapie Sopotu](/_img/icon_map_16x12.gif)
Szczęśliwego Nowego Jorku w Centrum Haffnera od strony ul. Powstańców Warszawy 19
![zobacz na mapie Sopotu zobacz na mapie Sopotu](/_img/icon_map_16x12.gif)
Zdjęcia wszystkich lokali znajdziesz w galerii poniżej.
Miejsca
Opinie (169) ponad 10 zablokowanych
-
2013-04-27 15:01
Śpieszmy odwiedzać nowe lokale, tak szybko znikają (9)
- 341 7
-
2013-04-27 15:50
skoro właściciele nie potrafią liczyć (4)
to plajty są powszechne. A wystarczy NAJPIERW pochylić się nad excelem, policzyć koszty i prognozowane wpływy. Dodatkowo w polskim biznesie wpływy często traktuje się przychody...
- 31 8
-
2013-04-27 17:49
koszty (1)
TAK! najlepiej dopierdzielić ceny na początek aby sie szybko dorobić a po tym przychodzi wielkie zdziwienie ze klientów break!
- 19 4
-
2013-04-27 18:28
chyba nie rozumiesz podstaw ekonomii
kluczowa sprawa to marża pokrycia, jeżeli zakładane koszty nie bilansują się nawet z przychodami, to nie ma sensu w ogóle otwierać takiego interesu
- 15 3
-
2013-04-28 07:47
ale w wpływy to właśnie przychody mistrzu
- 8 0
-
2013-04-29 09:10
Najlepsze lokale otiwerane są w stylu trendy i jazzy przez pozytywnie zakręconych alternatywnych elo młodych juppie. Wystrój sterylny (nie myliż z minimalem) a ceny z kosmosu. Bo oni nie tylko dają Ci zjeść oni dają Ci poczuć się juppie. Dlatego każdy kto ma kasę i mózg omija te nowe knajpki. Ceny mają być przystępne i adekwatne do jedzenia. NIE dla 30 zł za zupę, lecz oni tego nie zrozumieją.
- 1 0
-
2013-04-27 18:24
tu nie ma co liczyć !! (1)
w Polsce plajtują budy z kurczakami z rożna a co mowić o jakiś lokalach.
- 30 1
-
2013-04-28 08:14
buhahhahahahahhha bingo
plebs mysli że jak będą drukować papierki to coś to da buahahahahahha
- 1 2
-
2013-04-27 18:28
Dlaczego nie ma linka do tytułu z pierwszej strony
"W weekend wystartują rejsy na Hel " czyżby komentaże nie podobały się naszym władzom ?????????????????????????????
- 7 3
-
2013-04-27 23:07
a kiedy ty w końcu stąd znikniesz?
- 2 8
-
2013-04-27 15:05
Polscy pseudo restauratorzy (12)
to nie restauratorzy tylko zwykli złodzieje i cwaniaki. Przykładów jest wiele, od "weekendu za pół ceny" po smak dań kuchni zagranicznej przyrządzanych przez kucharzy nie mających pojęcia o swoim fachu... Wole zjeść w zwykłym barze mlecznym tam przynajmniej wiem co mnie czeka. Zwykłe domowe jedzenie ze świeżych składników. A nie jakieś przedziwne potrawy ze składników nie wiadomo jakiej daty...
- 177 27
-
2013-04-27 15:20
Dlatschego ten artykool yezt nah pierwshey stohniah?
- 12 4
-
2013-04-27 15:24
nikt ci nie każe marudo kartoflana (5)
jedz zacierki i pyzy
- 12 30
-
2013-04-27 15:30
A ty to niby co jadasz? (4)
Stęchłe fląderki reklamowane jako "świeża rybka" za nie wiadomo jakie pieniądze pewnie...
- 32 5
-
2013-04-27 16:18
ryby w baltyku sa skazone (3)
beczki po wojne co wrzucali kołmuchy i naziści rdzewieją i koroduja uwalniajac trujace i rakotworcze zwiazki, propaganda wolski nie moze sobie pozwolic zeby rybka sie nie sprzedawala, nawet cenzorzy tego portalu usuwaja takie komentarze, najwieksza zachorowalnosc na raka nine jest na slasku tylko w nadmorskich miejscowosciach ze wzgledu na zdrowe rybki, niemcy ostrzegali swoich obywateli ze sporzywanie ryb z baltyku niesie negatywne konsekwencje zdrowotne a Wy dalej wiezcie w bajeczki propagandy ryżego
- 26 12
-
2013-04-27 21:06
(2)
Beczki, o których piszesz, były wrzucane jeszcze zanim nazizm i komunizm się rozpowszechniły.
- 4 3
-
2013-04-27 21:38
My nie jemy ryb z Zatoki i z Morza Bałtyckiego (1)
Mówili nam na studiach aby nie spożywać ryb ze względu na trujące gazy z czasów II Wojny Światowej.
Powinien być zakaz.
Gdzie jest Sanepid czy jakieś inne G..wno?- 8 5
-
2013-04-28 15:06
Gdańsk przeprasza za abysymalny poziom kultury tej Pani, nie będącej w żadnym wypadku reprezentatywną mieszkanką naszego Grodu.
- 4 1
-
2013-04-27 20:43
proponuje dla ciebie szczaw i mirabelki! ;)
- 11 1
-
2013-04-27 20:45
Kasa z AmberGold?
Sprawdźcie kto jest właścicielem
- 4 1
-
2013-04-27 21:45
Program Geslerowej co tydzień pokazuje jaki jest poziom restauracji w POlsce!!
dlatego nie dziekuje szukajcie gdzie indziej naiwniaków co zaplacą za śmieciowe przeterminowane jedzenie przyządzone przez kucharza który jaj ka niepotrafi ugotować !
- 14 4
-
2013-04-28 04:52
Chwalisz się czy żalisz?
trzeba wiedzieć gdzie dobrze zjeść. mnie bary mleczne nie interesują...
- 1 10
-
2013-04-28 13:12
pseudo to trafne okreslenie
Gdańsk bawi się w gastronomię. Niby restauratorzy chcą zyskać w sezonie na turystach, którzy obejdą ich lokale i jest im wszystko jedno czy będą zadowoleni czy nie. Jak może być inaczej skoro bierze się kucharzy za 7-8 zł na godz. i w dodatku ten kucharz musi gotować, robić za zmywakową, pomoc kuchenną a niejednokrotnie sprzątać. Tu poza sezonem nic nie działa, a i w porze letniej też nie ma rewelacji.
- 9 0
-
2013-04-27 15:08
The Towers (4)
the towers istnieje juz ze 3 lata na pewno, jaka to nowosc? chyba ze remont tam byl?
- 44 4
-
2013-04-27 16:38
(1)
A taka nowość, że dopiero teraz zapłacili za artykuł o nich.
- 23 3
-
2013-04-27 16:53
Tak istnieje 3 lata ale co roku byla inna tylko nazwa sie nie zmienia. Za rok przeczytacie o kebabowni 'The Towers' w tym miejscu
- 15 2
-
2013-04-28 17:55
nowa nie nowa.... ale dobre ceny mają...
- 1 0
-
2013-04-29 12:29
Czas sprawdzic...
Czas sprawdzic zanim wpisze sie opinie, The Towers istnieje wprawdzie od 3 lat, lecz jak to bywa nie wszystkim udaje sie poprowadzic biznes dluzej...w tej chwili nowy wlasciciel prowadzi restauracje od marca, nowa jakosc, wspaniale potrawy, fachowa obsluga i wciaz cos nowego powstaje zatem radze odwiedzic The Towers bo naparwde warto :-)
- 0 0
-
2013-04-27 15:08
Czym więcej smaku, tym bardziej designersko (5)
Czym bardziej designersko, tym mniej smaku.
- 62 5
-
2013-04-27 15:17
to w końcu jak jest ? :)
- 15 0
-
2013-04-27 15:30
a co oznacza slowo designersko w jezyku polskim (2)
bo nie moge znalezc w slowniku jezyka polskiego... podobnie jak lunche, coffe breaki, brieffingi i inne slowka uzywane powszechnie przez swiatowych polskich golodupcow..
- 27 7
-
2013-04-27 15:38
kup nowszy słownik
- 10 21
-
2013-04-28 22:09
dokup sobie słownik wyrazów obcych
i będzie po sprawie.
- 0 1
-
2013-04-27 18:41
Gesler to się wszędzie wciśnie
http://www .pudelek. pl/artykul/54674/adam_g_skazany_co_z_dlugami/
- 5 0
-
2013-04-27 15:09
smacznie (2)
na pewno jest parę lokali gdzie można smacznie zjeść ...na jednej ręce policzysz , nowe jak zwykle ryzykowne więc chodze do sprawdzonych.
- 20 2
-
2013-04-27 18:24
(1)
myślę, że czasem warto zaryzykować :)
- 1 0
-
2013-04-28 00:15
Niby tak, ale to uczucie gdy wychodzisz z lokalu po zjedzeniu guana, podczas gdy mogles pojsc na cos dobrego do tego sprawdzonego......
- 1 0
-
2013-04-27 15:09
(1)
a kiedy plajty ??????????????
- 36 11
-
2013-04-27 15:24
Max. po 1 sezonie...
Samo życie.
- 15 0
-
2013-04-27 15:10
alternatywa (4)
tak jakby studenci lubili tylko i wyłącznie rocka ;/
- 25 14
-
2013-04-27 15:20
Alternatywa- nie tylko rock:-)
Rock, blues, jazz, reggae, lata 80-te... Czyli nie tylko rock:-)
- 5 5
-
2013-04-27 16:56
Walić starych zgredów z gitarami (2)
rock się skompromitował
- 11 16
-
2013-04-27 21:46
i ty też!
- 4 4
-
2013-04-28 13:19
z rocka się wyrasta
ale niektórzy nie wyrastają
- 3 3
-
2013-04-27 15:10
większość lokali bardziej dba o wystrój niż o to co trafa na talerz
dobrą restaurację powinno kojarzyć się po jedzeniu a nie obrazach na ścianach.
- 90 3
-
2013-04-27 15:10
(3)
Polacy wcinają pierogi bo taniej nie można
- 67 16
-
2013-04-27 15:11
chcesz w wieku 50 lat i wzwyż mieć zdrowe własne zęby?
jedz w domu lub w barach mlecznych.- 21 7
-
2013-04-27 20:13
Taniej jest makaron plus keczup (1)
- 10 3
-
2013-04-28 10:31
fuuuuuuuuj :( naprawdę musisz jeść takie łajno ? Kup sobie chociaż jakiś sos w torebce jak cię nie stać na mięso.
- 0 12
-
2013-04-27 15:17
Śpieszyli się by zdążyć na sezon... (1)
Jedyne co przetrwa to bary " mleczne".
Od Akademickiego po Kmar.- 110 6
-
2013-04-27 22:16
kmar to już dawno przestał być barem mlecznym. Małe porcje i drogo
- 6 4
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.