- 1 Ranking restauracji w Trójmieście (29 opinii)
- 2 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (28 opinii)
- 3 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (143 opinie)
- 4 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (40 opinii)
- 5 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (34 opinie)
- 6 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni
Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 . Rolkę zjemy już od 10 zł.
Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 . W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 .
Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.
- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.
- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Bunny Handroll Gdynia, 10 Lutego 28
Opinie (50) 5 zablokowanych
-
2018-09-10 06:57
Uwaga! UWAGA! (2)
Gdzie jest tak słynna Krewetkarnia na ul.Świętojańskiej? Ciągle poszukiwali pracowników....No i zamknęli biznes?
- 16 2
-
2018-09-10 12:03
Lech
było wiele zatruć po nich
- 0 3
-
2018-09-10 11:36
Przecież otwarta jest
Przy lodziarni Miło.Mi
- 1 2
-
2018-09-10 08:58
(1)
Miałem dwa rasowe szczurki, które jadły wszystko. Raz została jedna rolka sushi i dla jaj wrzuciłem do klatki. Wszystko zjadły oprócz tej zielonej glonowej maty do zawijania. A ludzie to wcinają...
- 18 8
-
2018-09-10 11:39
A w Azji ludzie wcinają „rasowe szczurki” ;) Więc są gusta i guściki.
- 9 1
-
2018-09-10 10:59
Dla mnie ok.
Ale wole kotleta z kartoflami i sur...:)
- 8 4
-
2018-09-10 09:52
Jedzenie dobre
Ale punkt we wrzeszczu to typowe "kup na wynos i zjedz gdzie indziej". Już wolałbym jeść w samochodzie na parkingu :)
- 12 0
-
2018-09-10 04:35
Te quasi sushi zdrowsze od kebaba? (1)
A w czym biały ryż jest zdrowszy od pity? Że niby zawiera rybkę hodowlaną w wielkich zbiornikach wodnych, do których dodaje się masę leków i innych substancji antygrzybicznych? A grillowany łosoś to już w ogóle okaz zdrowia - utlenione, w trakcie obróbki cieplnej, tłuszcze omega 3 są gorsze, niż gdyby ktoś napił się oleju słonecznikowego. A może "mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem" - nie wiedziałem że majonez jest zdrowy.
- 43 14
-
2018-09-10 09:50
Ciągle zdrowsze
Nawet mimo że ryba hodowlana, ryż pryskany, a rolki zawijałby bezoki pirat to i tak będzie zdrowsze od kebaba. Dlaczego? Bo kebab to nie jest mięsko radośnie kręcące się na rożnie- przestało nim być już lata temu gdy firma NAZAR przejęła 80% rynku. Proces technologiczny wyrobu tej rolki mięsa która tam się kręci zadziwiłby nawet paszowy przemysł mączno-kostny z bacutilem na czele :) W internecie można znaleźć relacje osób tam pracujących jak i opis samego szefa :)
- 12 0
-
2018-09-10 09:41
Byłem we Wrzeszczu...
...sushi dobre, ale klimat straszny, techniawa z radia i pstrokato. Nie do siedzenia na dłużej niż 5 minut. Chyba że to taki koncept...
- 12 0
-
2018-09-10 08:40
Próbowali wciskać to całe sushi w Wawce - jako tako się przyjęło
widzę, że w Gdańsku jedyny pozytyw wśród gdańskiej lemingozy, że tego badziewia nie chce przyjąć.
- 13 6
-
2018-09-10 08:07
fuj
- 8 9
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.