• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Cateringi na święta: tradycyjny, wege, deluxe i słodkości

Magda Mielke
9 grudnia 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (75)
Najnowszy artykuł na ten temat Co zrobić z choinką po świętach?
Przyjrzeliśmy się propozycjom wybranych trójmiejskich restauracji i cateringów. Przyjrzeliśmy się propozycjom wybranych trójmiejskich restauracji i cateringów.

Święta to nie tylko rodzinna atmosfera, wyjątkowe potrawy, Mikołaj, prezenty, choinka czy śpiewanie kolęd, ale i mnóstwo przygotowań. Pomóc w nich mogą restauratorzy, którzy jak co roku przygotowali oferty potraw do zamówienia na świąteczny stół - od tradycyjnych dań, przez wegetariańskie, wegańskie i deluxe, po słodkie wypieki. Oto najciekawsze propozycje cateringów świątecznych.



Zamów świąteczne jedzenie do domu


Smak tradycji



Zamawiasz jedzenie na święta?

Barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, karp, ryba po grecku, sałatka jarzynowa - są takie potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia i świątecznego stołu. Nie zabrakło ich również w cateringach świątecznych przygotowanych przez trójmiejskich restauratorów.

W ofercie My Place znajdziemy zarówno wigilijne potrawy, takie jak: barszcz, krokiety, ryba po grecku czy sałatka jarzynowa, jak i mięsa idealne na świąteczny obiad, m.in. kaczka w całości, rolada z boczku z zielonym pieprzem, kotlet de volaille. Są też propozycje vege: pasztet, śledzie z boczniaka i "ryba" po grecku. Zamówienia można składać do piątku 16.12, a odebrać 23.12 w godz. 12-21 oraz 24.12 do godz. 12.

Bogatą ofertę garmażu świątecznego proponuje restauracja Tabun. Zupy, pierogi, dania obiadowe do podania na ciepło, zimne zakąski, ryby i mięsa, sosy, dodatki i słodkości zamawiać można do 16.12 (odbiór 23.12 w godz. 12-19).

  • Świąteczna oferta restauracji My Place
  • Oferta restauracji Tabun
  • Oferta Borowej Ciotki
Do 19.12 można składać zamówienia na świąteczne dania od Borowej Ciotki. W ofercie m.in. karp smażony z cebulą karmelizowaną w domowym różowym winie, dorsz w sosie koperkowym, zrazy, de volaille, karkówka w sosie myśliwskim, pierogi, bigos i tradycyjne ciasta.

Tort piernikowy, domowe wypieki, wędliny i ryby z własnej wędzarni, a także wiele tradycyjnych potraw świątecznych znajdziemy w świątecznej ofercie Restauracji Polskie Smaki. Zamówienie można składać do 18.12.


Świąteczne potrawy w nowoczesnym wydaniu



Wigilijne dania w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie przygotuje restauracja Zafishowani. Poza takimi klasykami jak: barszcz, kompot z suszu, kapusta z grzybami, pierogi czy bigos, w ofercie cateringu znajdziemy też bardziej wyszukane propozycje. Są m.in. ryby: jesiotr wędzony na ciepło, pasta z wędzonego łososia i kawioru, pasztet rybny z anachois, tatar z łososia z kaparami i korniszonem, mięsa: wołowina po burgundzku, kiełbasa wołowa z dzikiem, pieczona kaczka z jabłkiem, rillet drobiowy z pistacjami wędzonymi oraz szynki (chrzanowa, gotowana, kopcona). Zamówienia będą przyjmowane do 16 grudnia.

Okiem dietetyka: ranking zdrowych wigilijnych potraw Okiem dietetyka: ranking zdrowych wigilijnych potraw
Oferta Fishermana Oferta Fishermana
Bigos rybny, sum w sosie rybnym, halibut gotowany na parze, tatar z pstrąga z marynowanymi grzybkami, smarowidło z kurczaka w majonezie szczypiorkowym - takie propozycje znajdziemy w świątecznej ofercie restauracji Fisherman z Sopotu. Zamówienia można składać do 20.12 (odbiór 23.12).

Również w menu restauracji Chmielna znajdują się nie tylko tradycyjne polskie potrawy, ale także kilka wyjątkowych propozycji stworzonych przez szefa kuchni Grzegorza Labudę.

W świątecznym menu słynącego z wykwintnej kuchni z francuskim twistem Petit Paris pojawiły się dania na ciepło (m.in. pieczona perliczka z kasztanami, kaczka po staropolsku, polędwica wołowa "Wellington", qouiche, kulebiak), pierogi domowe z kapustą i grzybami oraz z kaczką, przystawki zimne (pasztet z sosem cumberland, tradycyjny tatar z wołowiny, terrina z foie gras), zupy, sałaty i desery. Zamówienia można składać do 20.12, odbiór własny 23.12 w godz. 12-20.

Okiem dietetyka: TOP 5 zdrowych wigilijnych dań Okiem dietetyka: TOP 5 zdrowych wigilijnych dań

  • Świąteczna oferta Petit Paris.
  • Świąteczna oferta Petit Paris.
  • Świąteczna oferta Petit Paris.
  • Świąteczna oferta Petit Paris.
  • Świąteczna oferta Petit Paris.
  • Świąteczna oferta Petit Paris.
  • Świąteczna oferta Petit Paris.

Dania dla wegan i wegetarian



Bezglutenową i wegańską ofertę świąteczną przygotowało Atelier Smaku. Znajdziemy w niej m.in. pierogi (np. z ciecierzycą, soczewicą lub tofu), pasztety (np. soczewicowo-grzybowy, grochowo-warzywny, sojowo-pieczarkowy), pasty (nie-makrelowa, nie-pasztetowa i nie-metka), a ponadto chleby i słodkie wypieki.

Wigilijne rarytasy w wersji wege proponuje też Nie/mięsny. W ofercie m.in. wegański bigos, pasztet wegański, paszteciki z wege farszem, pierogi z soczewicą i masłem orzechowym, smalec wegański ze śliwką czy pasta bezrybna. Zamówienia można składać do 20.12. Odbiory 23.12 (15-20) i 24.12 (10-13).

  • W ofercie Nie/mięsnego znajdziemy sporo wegetariańskich i wegańskich potraw.
  • Oferta Atelier Smaku

Pierniki, makowce, serniki i inne słodkości



Bożonarodzeniowy stół to nie tylko barszcz z uszkami, karp, śledź czy bigos, ale też słodkie wypieki. Makowce, serniki, pierniki i świąteczne torty - wszystkie te ciasta znajdziecie w świątecznej ofercie trójmiejskich kawiarni i cukierni.

  • Świąteczne wypieki od Umam.
  • Świąteczne wypieki od Umam.
  • Świąteczne wypieki od Umam.
Umam na Boże Narodzenie proponuje długo dojrzewający i mocno aromatyczny piernik z dodatkiem fig, moreli, orzechów oraz czekoladowo-śliwkowych powideł, oblany polewą z mlecznej czekolady i masła. Zamówić można także struclę makową - maślane ciasto drożdżowe przeplatane aromatycznym makiem z dodatkiem bakalii i kremowej śmietanki, udekorowane lukrem i posypane bakaliami, a także tort makowo-bezowy z czekoladowym musem i sporą dawką bourbona. Całość pokrywa błyszcząca, czekoladowa glazura i kawałki czekolady. Zamówienia można składać do 20 grudnia.

Polecane cukiernie i piekarnie w Trójmieście


Tylko do 13 grudnia można składać zamówienia w cukierni Baccate. W świątecznej ofercie znalazły się m.in. pieczony sernik z żurawiną, tarta czekoladowo-pomarańczowa, piernik staropolski, ciasto miodowe z prażonymi jabłkami, babka pistacjowa czy tort makowy.

  • Święteczna oferta Baccate
  • Słodkości od Le delice.
Cukiernia Le Delice na święta proponuje desery: tort eklerowy karpatka, sernik baskijski, francuską roladę Buche de Noel i zestaw niepierogów, czyli ciasteczek inspirowanych tortem "czarny las" oraz wypieki: stollen, czyli niemiecka strucla z marcepanem, włoska babka panattone, makowiec, świąteczne brownie.

A może nieco "lżejsze" i zdrowsze święta? Nie-cukiernia Fit Cake proponuje świąteczne ciasta bez glutenu i bez cukru. Ponadto w ofercie znaleźć można propozycje wypieków wegańskich, keto oraz bez laktozy. Są wariacje na temat tradycyjnych, świątecznych ciast m.in.: wegański piernik, torcik makowy z orange curd, sernik z musem pierniczkowym, makowiec japoński czy makosernik, a także inne lubiane ciasta jak: "malinowa chmurka", torcik a'la Oreo, keto tiramisu, rafaello czy wuzetka. Wszystko z certyfikowanej kuchni bezglutenowej oraz bez cukru.

Więcej ofert świątecznych wypieków, potraw wigilijnych czy dań na uroczysty obiad znajdziecie w naszym serwisie ogłoszeń.

  • Świąteczne wypieki Fit Cake.
  • Świąteczne wypieki Fit Cake.

Miejsca

Opinie (75) ponad 10 zablokowanych

  • (8)

    Lewaki z tym wege wchodzą wszędzie z buciorami. Wara wam od naszych Świąt

    • 28 39

    • Jestem wege

      Wierząca i praktykująca, choć kooordopla raczej fanką nie jestem. Masz z tym jakiś problem? Jedno drugiemu przeczy? Wśród prawaków jest sporo wegetarian.

      • 0 0

    • Co ciekawe Bóg według Księgi Rodzaju stworzył ludzi jako wegetarian

      Rozdział 1, wiersze 29-31:
      "I rzekł Bóg: «Oto wam daję wszelką roślinę przynoszącą ziarno po całej ziemi i wszelkie drzewo, którego owoc ma w sobie nasienie: dla was będą one pokarmem. A dla wszelkiego zwierzęcia polnego i dla wszelkiego ptactwa w powietrzu, i dla wszystkiego, co się porusza po ziemi i ma w sobie pierwiastek życia, będzie pokarmem wszelka trawa zielona». I stało się tak. A Bóg widział, że wszystko, co uczynił, było bardzo dobre."

      • 1 0

    • Na wigilię jadam samo mięso

      Jak wszyscy prawdziwi Polacy i Katolicy!

      • 2 1

    • Będzie zawał?

      • 2 0

    • o nie, ktoś lubi jeść coś innego niż genowefa! :(

      • 17 3

    • Ale co, lewackie komando Ci wpada na chatę w Wigilię i wyrywa widelec z karpiem?

      • 22 3

    • Vege śledź :)

      Z drewna wystrugany?

      • 10 12

    • Pani Genowefo. Popieram! Jak można w ogóle rozpatrywać wege Wigilię? Zamach na tradycję. :)

      • 14 14

  • Jedyna na Witaminie

    Tam pyszności nad pysznościami Mistrzostwo świata Od wielu lat świąteczny katering zachwyca smakami .

    • 0 0

  • Trochę za drogo taki katering wychodzi.
    Taniej jest odwiedzić teściów...

    • 0 0

  • (5)

    Cenowy odlot...halibut 210zł,kaczka 180zł...przy średniej pensji Polaka 2700zł na rękę życzę powodzenia.

    • 66 10

    • (4)

      Też życzę powodzenia że względu sztucznego pompowania cen .... inflacja 20% a ceny w górę 70% .... typowy dla januszy biznesu .....

      • 10 1

      • W Trójmieście średnia to 16.000 zł netto (3)

        • 0 10

        • (1)

          Na 10 osób...

          • 1 1

          • Średnia wynagrodzenia

            2700 zł netto będziesz nial od 1 stycznia i będzie to minimalną krajowa

            • 1 0

        • Jeśli już podajesz jakieś dane, to bądź rzetelny nieuku.

          Prawidłowa wartość to 18.374 zł netto.

          • 0 2

  • Catering (1)

    Ja zawsze zamawiam tylko w Zielonej Papudze we Wrzeszczu. JEdzenie ekstra oraz ceny na nasze teraz czasy przystępne.

    • 1 1

    • 50 zl za litr bigosu uważasz za przystępną cenę?

      • 1 0

  • Pal licho te ceny! Nawet bym zamówiła, mam już swoje lata, nie te siły co kiedyś, a urlopu przed świętami nie dostanę. Do pomocy w kuchni tradycyjnie już widzę las rąk.

    • 7 1

  • Klikam w podany odnośnik do MyPlace w Gdyni a tam strona "Agencje nieruchomości i pośrednictwo" Przebranżowili się ? :-)))

    • 2 0

  • (5)

    Raz w roku można się wysilić i zrobić dania na święta we własnym zakresie.

    • 27 28

    • Raz w roku mozna sobie odpoczac od gotowania (3)

      • 20 4

      • Nie za te pieniądze . (2)

        Święta w cateringu dla 4 osób to tysiące. A jak by goście mieli przyjść to dycha będzie mało.

        • 11 4

        • no ale jak ktoś ma dychę do wydania na to, to co?

          • 1 0

        • ale jak nie za te pieniądze?

          • 1 1

    • pouczasz ludzi co i gdzie mają jeść?

      • 1 0

  • Jak co roku (2)

    Lumperka życzy "powodzenia", a im się naprawdę powodzi.

    • 11 6

    • lumperce gul skacze, bo może tylko pomarzyć

      • 0 0

    • Co by tu zjeść

      Na kolację?
      Macie jakieś pomysły?

      • 3 3

  • Mi sie w tym roku mega nie chce gotowac (2)

    Maz piwko otwiera i siedzi w kuchni popatrzec jak sie pichci, czasem cos pomoze, a ja wogole nie mam ochoty na te gotowanie i zakupy. Czlowiek caly rok pracuje i by chcial w swieta odpoczac. Do tego ile to kasy kosztuje.

    • 24 5

    • (1)

      Masz problem z mężem, nie Świętami.

      • 12 2

      • ma problem ze świętami oraz mężem.

        • 7 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane