• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gdzie zjeść w pracy (i nie tylko)? Lokale w biurowcach

Łukasz Stafiej
29 marca 2016 (artykuł sprzed 8 lat) 
Trattoria del Nettuno to nie tylko korporacyjna kantyna, ale przede wszystkim restauracja włoska. Lokal znajduje się w biurowcu Neptun. Trattoria del Nettuno to nie tylko korporacyjna kantyna, ale przede wszystkim restauracja włoska. Lokal znajduje się w biurowcu Neptun.

To miejsca nie tylko na szybki posiłek w pracy, ale również rodzinny obiad czy wypad ze znajomymi. Sprawdzamy bary i restauracje w trójmiejskich kompleksach biurowych.



Podczas pracy jem:

Trattoria del Nettuno
Trattoria del Nettuno zlokalizowana na pierwszym piętrze biurowca Neptun przy al. Grunwaldzkiej 103A zobacz na mapie Gdańska we Wrzeszczu nie ma nic wspólnego z typową biurową kantyną. To restauracja z kuchnią włoską z prawdziwego zdarzenia, która może również pełnić funkcję korporacyjnej stołówki. To drugie wcielenie lokal przyjmuje przede wszystkim rano i w porze lunchu. Od poniedziałku do piątku godz. 7:30 (w weekendy od godz. 9) można tutaj kupić kanapki (7 zł), zamówić jajecznicę (6,5 zł) lub frittatę (8 zł). W godzinach lunchowych uruchamiany jest bar szybkiej obsługi, który serwuje codziennie kilka innych zestawów obiadowych w stylu kuchni włoskiej (15 zł), np. kopytka z ragu z sarny, wieprzowinę w sosie z czerwonego wina czy łososia w pomarańczach. Na rodzinny obiad lub spotkanie we dwoje lepiej wybrać się po godz. 16, gdy zaczyna obowiązywać karta restauracyjna z włoskimi daniami oraz pizzą i makaronami. Lokal czynny jest do godz. 21.

Koku to niewielka restauracyjka w OBC specjalizująca się w sztandarowym japońskim daniu - sushi. Koku to niewielka restauracyjka w OBC specjalizująca się w sztandarowym japońskim daniu - sushi.
Koku Sushi
Smaków z zupełnie innego zakątka świata spróbujemy w niewielkiej restauracyjce Koku Sushi, która znajduje się na parterze Olivia Business Centre przy al. Grunwaldzkiej 472 zobacz na mapie Gdańska. To miejsce, które nie tylko trafia w gusta stacjonujących tutaj pracowników korporacji, ale również jest odwiedzane przez osoby z miasta. W Koku zjemy kilkadziesiąt rodzajów sushi w postaci m.in. najbardziej popularnych futomaki (18-27 zł), uromaki (18-27 zł) czy nigiri (10-14 zł). Zamówić można również kilkanaście typów zestawów lunchowych (od 19 zł) czy przygotowane z myślą o kilku osobach i pięknie serwowane na drewnianych tacach zestawy dla smakoszy (105-198 zł). Tutejsze sushi w porównaniu z innymi podobnymi restauracjami wyróżnia wielkość podawanych porcji. Dobrą okazją, aby przetestować restaurację są organizowane tutaj co dwa miesiące Noce Sushi (klient płaci raz 45 zł i przez 45 minut może jeść, ile chce). Koko Sushi czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 11-21, w sobotę - w godz. 12-21, a w niedzielę - 12-20.

W Bazarze Smaków na parterze Alchemii zjemy dania kuchni polskiej, hinduskiej i śródziemnomorskiej. W Bazarze Smaków na parterze Alchemii zjemy dania kuchni polskiej, hinduskiej i śródziemnomorskiej.
Bazar Smaków
Bazarowi Smaków w budynku Alchemii przy ul. Grunwaldzkiej 411 zobacz na mapie Gdańska we Wrzeszczu chyba najbliżej do typowej kantyny w biurowcu. Przede wszystkim dzięki prostemu i oszczędnemu wystrojowi. Nie oznacza to jednak, że lokal posiada ograniczoną ofertę gastronomiczną. Wręcz przeciwnie - nazwa zobowiązuje i goście mogą wybierać w potrawach inspirowanych aż czterema różnymi - i znacznie od siebie odległymi - kręgami kulinarnymi. Zjemy tutaj zarówno dania kuchni polskiej, hinduskiej i śródziemnomorskiej. O ich wierność dba załoga w kuchni, którą rekrutowano między innymi spośród pracowników tych narodowości. Zjemy zarówno klopsiki w sosie pomidorowym (12,70 zł) czy naleśniki z twarogiem (9,70 zł), jak Chicken Tikka Masala (16,70 zł) oraz kilka rodzajów pizzy (od 13,90 zł). Atutem restauracji jest własna cukiernia ze sporym wyborem ciast oraz promocje, m.in. 10 proc. zniżki dla studentów oraz codzienne danie dnia w cenie 12,90 zł. Bazar Smaków posiada dwa piętra i miejsca dla ponad 150 gości. Jest to również jedyny lokal w Trójmieście z tak niecodziennym widokiem - za przeszkloną ścianą można obserwować pełnowymiarowy basen. Zadbano również o wygodę zmotoryzowanych gości - pierwsze półtorej godziny na parkingu jest darmowe. W tygodniu lokal czynny jest od 8 do 22, a w weekendy między 12 a 22.

W Lobsterze w kompleksie OBC zjemy m.in. homara wyłowionego prosto z homarium. W Lobsterze w kompleksie OBC zjemy m.in. homara wyłowionego prosto z homarium.
Lobster
Lobster znajdujący się w Olivia Business Centre al. Grunwaldzka 472 zobacz na mapie Gdańska to restauracja, która ma aspirację do tych z wyższej półki. Świadczyć może o tym przede wszystkim znajdujące się w lokalu homarium - atrakcja zarezerwowana tylko dla nielicznych i raczej droższych miejsc w Trójmieście. Lokal jest średniej wielkości, kameralny, urządzony w prosty i nowoczesny sposób. Daniem popisowym szefa kuchni jest oczywiście tytułowy homar, które zjemy tutaj na kilka sposób (od 28 zł). Oprócz tego zamówimy między innymi udko z królika w sosie szałwiowym (49 zł) czy filet z żabnicy (54 zł). W Lobsterze znajdziemy również bogatą ofertę śniadaniową oraz codzienne zestawy obiadowe za 17 zł. To również dobre miejsce na spotkanie przy kieliszku wina, którego jest tutaj spory wybór. Regularnie organizowane są spotkania z kuchnią i kulturę z różnych państw, m.in. wieczory hiszpańskie czy francuskie. Lokal czynny jest od poniedziałku do czwartku w godz. 8-20, w piątki w godz. 8-22, w soboty w godz. 12-22, a w niedziele w godz. 12-18.

Eureka w gdyńskim PPNT serwuje proste dania kuchni polskie. Lokal funkcjonuje już od niemal dziesięciu lat. Eureka w gdyńskim PPNT serwuje proste dania kuchni polskie. Lokal funkcjonuje już od niemal dziesięciu lat.
Eureka
Eureka w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym przy al. Zwycięstwa 96/98 zobacz na mapie Gdyni w Gdynia funkcjonuje już blisko dekadę i jest restauracją o najdłuższym stażu spośród wszystkich tutaj opisanych. To lokal, który równie chętnie odwiedzany jest przez pracowników tutejszych biur, jak i mieszkańców, szczególnie rodziny. Sprzyja temu nie tylko kameralny i nienarzucający się klimat miejsca, ale i wystrój przykuwający uwagę dzieci - ściany zdobią dekoracje w postaci skamielin czy odcisków dinozaurów. Karta spodoba się tym, którzy w gastronomii nie szukają odważnych pomysłów, a cenią znane i lubiane smaki przede wszystkim kuchni polskiej. Zjemy tutaj między innymi: rosoł (5 zł) i zupę pomidorową (6 zł), kotlet de volaille (19 zł) i roladę drobiową z fetą i szpinakiem (23 zł) albo pierogi (od 15 z) czy pizze (od 19 zł). Od poniedziałku do piątku w godz. 12-14 w lokalu obowiązuje specjalne promocja dla pracowników okolicznych biur - codzienne dwa inne dania serwowane są tutaj w ekspresowym tempie w ciągu 10 minut od złożenia zamówienia w cenie od 12 do 14 zł. Eureka czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 9-19, a w weekendy w godz. 12-19.

Miejsca

Opinie (113) 1 zablokowana

  • a gdzie ZEN na Polskiej ? super tanio a klientela z najwyższej półki...kutwy

    • 2 3

  • Jakbym mial w pracy jeszcze jedzenie kupowac to bym na zero wyszedl.

    • 23 1

  • zaznaczyłem kanapki, ale jem je na mieście

    a dokładniej to w samochodzie
    czyli nie wychodzę z pracy podczas przerwy
    nawet jak wracam na chatę na obiad, to nadal jestem w pracy
    czasami jadę na stację na wymianę płynów

    • 9 0

  • obiad za 10 zł

    A ja zamawiam przez internet obiad za dyszkę. Codziennie jem co innego za dwie stówki miesięcznie. Do przeżycia. Do nas akurat wożą, ale nie wszędzie można zamówić.

    • 11 5

  • Stocznia, Port,Mostostal kiedyś miały stołówki.... (2)

    Dlaczego porządnych stołówek nie ma przy zakładach pracy gdzie ludzie naprawdę ciężko pracują fizycznie i dobrze było by zjeść ciepłą zupę lub kawałek schabu z ziemniakami i mizerią?!??
    W biurowca piękne panie i jeszcze piękniejsi panowie jadają jogurciki z musli fit :-))))

    • 38 1

    • W Mostostalu maja bistro i zaj****te pierogi, ceny spoko, ja tam chodze.

      • 7 0

    • jest popyt - jest podaż. Ot odpowiedź. Więcer fit-rurkowców niż pracowników fizycznych...

      • 10 1

  • (1)

    a co z kantyną w BPH Office Park? Bank wreszcie poszedł po rozum do głowy bo dokładał do posiłków tyle, ile kantyna podniosła ceny. Kto to negocjował ???!!! A później , że bank przynosi straty- nie dziwota jak tak się gospodaruje funduszem socjalnym !

    • 36 3

    • ciii

      nie przyznawaj się, że tam coś takiego mamy/

      • 5 2

  • Dlaczego nie ma ani jednego lokalu z biurowców w Garnizonie we Wrzeszczu?

    Nie zapłacili?

    • 12 4

  • Dobre domowe obiady

    mają w Piwniczce w Centrum Edukacji Nauczycieli

    • 8 2

  • Tratoria dramat

    Dramat w tej tratorii niesmaczne niedoprawione i slebego gatunku miesa

    • 24 2

  • Owszem gdyby pensja rosla jak ceny ...

    Gdybym wraz z zona stolowal sie w knajpie to jedna pensja na jedzenie. Dziekuje zjem kanapke domowej roboty.
    Z drugiej strony gdyby bylo mnie stac wolalbym odlozyc na wakacje i zjesc prawdziwe wloskie jedzenie.

    • 72 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane