- 1 Ranking restauracji w Trójmieście (29 opinii)
- 2 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (143 opinie)
- 3 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (28 opinii)
- 4 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (40 opinii)
- 5 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
- 6 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (34 opinie)
Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni
Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 . Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.
Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.
Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.
- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.
Miejsca
Opinie (235) ponad 50 zablokowanych
-
2018-04-27 07:18
Specjalność zakładu
Flądra napromieniowana pozostałościami po 2 wojnie światowe, dorsz co żywi się tym, co turyści do morza w sezonie letnim wpuszczą i pstrąg z Raduni. A i zapomniałem, najnowszy wynalazek Związku Radzieckiego- babka bycza.
- 1 4
-
2018-04-26 21:55
(1)
PIS ma Pawłowicz
TVN ma Gessler.
Ten sam typ kobiety.- 6 3
-
2018-04-27 06:40
tylko Pawłowicz bardziej naturalna kobieta a Gessler zrobiona z doczepianymi wlosami
- 0 1
-
2018-04-26 20:43
Kozi Grod, Kozi Grod, znam
Nie wiem, ale zarcie jak pamietam bylo tam do bani. Jezeli to ten sam szef kuchni, to wspolczuje Pani Magdzie. Albo szybko dojdzie do zmiany, albo klapa.
- 3 3
-
2018-04-26 20:29
Nie pójdzie jej
Nie da rady się wkleić w Gdynię.
Za cienka jest- 4 2
-
2018-04-26 20:14
Nie , dziękuję. Miałbym wciąż wrażenie, że jest włos w sosie.
- 3 3
-
2018-04-26 18:27
Ja czekam na pieczonego szczura
- 2 3
-
2018-04-25 11:01
bedzie miejsce do lansu. (6)
- 86 19
-
2018-04-25 11:21
ona nie musi się lansować , czyżby zawiść Tobie d*pkę zżerał (5)
- 7 25
-
2018-04-25 12:13
Aniu (3)
Nie chodzi o lans Geslerowej , tylko autora.
Nie zaskoczyłaś.- 19 2
-
2018-04-25 19:59
(2)
Nie ałtora a tyh co tam przyjadą i zaparkują. Przez szklane ściany będzie ładny widok na brudne lizingowane auto klasy wyrzszej.
- 9 1
-
2018-04-26 06:54
jak leasing to i na myjnie styka (1)
- 2 0
-
2018-04-26 17:48
no tak, ale zazdrość to ciężka rzecz
- 0 0
-
2018-04-25 12:13
Aniu
Nie chodzi o lans Geslerowej , tylko autora.
Nie zaskoczyłaś.- 9 3
-
2018-04-26 15:39
celebrtka czy restoratorka dla mnie zwykle zero
programiki jej produkcji w tvn to zwykla farsa za kase jak wojewodzkiego ale plebs bije brawa
- 12 5
-
2018-04-26 15:23
Niestety, ale to jak ona się zachowuje w kuchennych rewolucjach skutecznie mnie odstrasza od niej i jej restauracji. Przecież ta kobieta nie ma za grosz kultury i szacunku do ludzi, upokarza ich na każdym kroku przed całą widzami. Nie rozumiem jak komuś może się to podobać i jak ludzie ją zapraszają do swoich lokali..
- 11 4
-
2018-04-25 10:33
to jest wiadomosc dnia (14)
trzeba sie wybrac do tej restauracji by zobaczyc na wlasne oczy magde i jak smakuja jej specyfiki.
- 95 164
-
2018-04-25 11:32
Taaaaa już (6)
ją tam zobaczysz....
- 31 0
-
2018-04-25 15:53
wczoraj ją tam widziałem, jak wchodziła (1)
do środka. Przyjechała Ferrari Yellow Bahama.
- 2 11
-
2018-04-26 15:06
Resory wytrzymały?
- 6 1
-
2018-04-25 15:58
Tak, bendę tam czasem wpadać. (3)
W cale nie tak rzadko.
- 4 6
-
2018-04-26 10:13
kasa (1)
To weź ze sobą 500 stów na obiad
- 1 0
-
2018-04-26 10:40
500 stów to 50 tysięcy złotych...myślisz ze az tak drogo tam będzie?
- 7 2
-
2018-04-26 05:59
ale w milimetry trochę gęściej?
- 1 0
-
2018-04-25 16:14
(1)
Hał macz jedna porcja śledzia...................
- 17 0
-
2018-04-26 09:44
Odpowiadam
Es macz es ju ken!!
- 0 0
-
2018-04-25 16:56
Magdy tam nie zobaczysz A ceny będą z kapelusza. (1)
Mały kawałek dorsza za 100zł.
- 15 1
-
2018-04-25 16:57
Bez dodatków.
- 12 0
-
2018-04-25 16:14
To Magda jest ryba?!
- 1 0
-
2018-04-25 13:05
Jedzenie prawem, nie towarem! xD
- 4 0
-
2018-04-25 11:06
...
a będą tam kuchenne rewolucje?
- 37 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.