Surf and Turf - ten styl gotowania funkcjonuje w wielu najlepszych restauracjach na całym świecie i występuje w wielu odmianach. Podczas warsztatów poznacie najciekawsze połączenia smakowe oraz ciekawe techniki kulinarne.
Czas trwania 3,5-4 h
Przygotujemy
- tatar wołowy z marynowaną ośmiornicą diakonem i jogurtem dashi
- sałatka z kalmarów krokiety z nduji i crème fresh
- krewetkowe BLT z dżemem z boczku w bułce ziemniaczanej
- łosoś MOWI z ragoût z chorizo i białej fasoli
- langustynki z kasza jęczmienna i chrupiacą golonką
- kukurydziany chowder z małżami św.Jakuba i wędzonym boczkiem
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.