- 1 Moja Gruzja karmi dobrze i tanio (103 opinie)
- 2 Mieszkańcy ruszyli z pomocą małej lodziarni (241 opinii)
- 3 Kto ma szansę na gwiazdkę Michelina? (52 opinie)
- 4 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (105 opinii)
- 5 W maju króluje zielony afrodyzjak (95 opinii)
- 6 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (49 opinii)
Zaglądamy do kuchni Olivia Star Top
Kuchnia w Olivia Star Top:
Kuchnia Olivia Star Top w Olivia Business Centre to jedna z najnowocześniejszych na Pomorzu. W czasie epidemii koronawirusa pokazuje swoje zabezpieczenia stosowane w tym szczególnym czasie i udowadnia, że żywność dostarczana do lokali, jak i ta, którą obecnie wspiera gdańskie szpitale, jest przygotowywana w bezpiecznych warunkach.
Jedzenie na wynos i na telefon w Trójmieście
To tam bije serce restauracji Olivia Business Centre. W kuchni produkcyjnej na poziomie -1 codziennie przygotowywane są posiłki w bezpiecznych warunkach.
W obszernej kuchni znajduje się nowoczesny sprzęt.
- Nieskromnie mogę powiedzieć, że jest to najnowocześniejsza kuchnia w Polsce północnej. Mamy sprzęt, który doskonale zabezpiecza żywność. Mamy między innymi takie urządzenie jak szokarka. To maszyna, która potrafi obniżyć temperaturę jedzenia z temperatury nawet dwustu stopni do bliskiej zeru w kilkanaście minut. Zwykle ten proces trwa kilka godzin, ale dzięki szokarce odbywa się to błyskawicznie. Co nam to daje? Wyobraźmy sobie, że wyciągamy z pieca upieczonego kurczaka. Zostawiamy go na blacie roboczym, gdzie stygnie w temperaturze pokojowej. To moment, kiedy mogą pojawić się ewentualne bakterie. Dzięki szokarce ten etap u nas w ogóle nie występuje, a to zapewnia bezpieczeństwo żywności - mówi Krzysztof Dembek.
Kuchnia wyposażona jest w kilkanaście chłodni i mroźni. Każda z nich jest przeznaczona do innych wyrobów, dzięki czemu nic się nie miesza.
- W jednej mamy mięso, w drugiej ryby, w trzeciej nabiał, jeszcze w innej warzywa. Są również osobne chłodnie z produktami gotowymi - mówi Dembek. - Każdy proces jest więc bardzo dobrze zaplanowany pod ścisłym nadzorem inspektora zewnętrznego. W czasie epidemii wirusa tych procedur jest więcej i są bardziej restrykcyjne. Jesteśmy jednak pewni, że nasze jedzenie jest bezpieczne, zarówno to dla naszych gości jak i dla szpitali.
- Nie pracowałem wcześniej w miejscu, w którym kuchnia była tak dobrze wyposażona - mówi Wojciech Poźniak, zastępca szefa kuchni Olivia Star Top. - Mamy naprawdę świetny sprzęt, dzięki któremu praca to przyjemność.
Miejsca
Opinie (58) 10 zablokowanych
-
2020-03-28 14:23
Opinia wyróżniona
Karolina (2)
Nie wiedziałam, że mają tam takie wypasy. Byłam kiedyś u nich na pizzy - pyszna.
- 18 39
-
2020-03-29 03:13
Nie wszystkim ta pizza smakuje
- 8 1
-
2020-03-28 15:52
Mają pecha
Wystartowali z biznesem i to nie dla zwykłych Januszy tylko klienta z portfelem , miliony zapewne włożone w biznes a tu cyk wirus ... życie jest pełne niespodzianek . Miejmy nadzieje ,że to szaleństwo skończy się niedługo i wszyscy wrócimy do pracy a firmy odbiją się finansowo . Trzymamy kciuki ..
- 24 7
-
2020-03-28 14:04
Opinia wyróżniona
Świetnie (3)
Dobrze ze można zamawiać bezpiecznie na dowóz. Jakoś musimy sobie wszyscy z tym poradzić. Trzymam kciuki!
- 23 22
-
2020-03-29 03:09
Co za kryptoreklama. Ludzie, sami gotujcie.
- 9 1
-
2020-03-28 17:58
(1)
i tak możesz się zarazić
- 10 1
-
2020-03-28 19:52
ale nie musisz
- 4 2
Wszystkie opinie
-
2020-03-28 18:33
kuchnia.. (1)
to nie jest sprzet i 32 pietro z widokiem na gdansk!!! kuchnia to zespół swietnych fachowcow,rozumiejacych procesy technologiczno produkcyjne i posługujacych sie biegle instrukcjami sanitarnymi HACCP. do tego ciezka charówa i rózne odczucia kientów nie zawsze zgodne z naszymi oczekiwaniami(smak jest pojeciem wzglednym). Ja miałem przyjemnosc pracowac w grupie swietnych ludzi i zawodowcow i dziekuje im za wysiłk i lojalnosc!!!pozdrawiam i zycze powodzenia
- 9 6
-
2020-03-30 18:29
I jeszcze harówka
- 0 0
-
2020-03-28 17:33
"szokarka"..? (1)
..a nie "szokowka"..? Jest sporo restauracji, ktore to urzadzenie posiadaja, jakkolwiek by je nazywac.. Niemniej, co to za szpitale, gdzie jada sie posilki z tego lokalu..?
- 7 3
-
2020-03-30 18:27
Np. Szpital u Pana Boga
- 0 0
-
2020-03-28 22:06
(1)
Za drogi wjazd
- 6 1
-
2020-03-30 13:54
Pracownicy Oliwii maja raz na jakis czas za darmo. Bylem, popatrzylem I wystarczy.
- 0 1
-
2020-03-28 14:06
Mega!!! (8)
Chociaż będę w 100% pewna, że wszystko jest przygotowywane ze starannością i dbałością o higienę. Super! Na pewno zamówię sobie od nich jedzonko.
- 15 53
-
2020-03-30 13:31
Nie ma gwarancji że nie mają wirusa
- 0 0
-
2020-03-28 19:26
(1)
Nie twoja liga.
To nie pizerja na Przymorzu koło falowca.- 5 5
-
2020-03-29 14:02
Kanarinios
I tam jest kajlepiej
- 0 0
-
2020-03-29 13:27
Super zamów
Dostaniesz upieczonego kurczaka zamrożonego w szokarce a następnie podgrzanego w hot shockarce. Smacznego.
- 4 0
-
2020-03-29 03:11
Pewnie. Ja też zamówię o najpierw dam reksiowi
- 7 0
-
2020-03-28 16:16
Napisał menager restauracji,bo piękniej przekonać do zakupów nie można było.
- 19 2
-
2020-03-28 14:24
Teraz najważniejsze jest bezpieczeństwo! Naprawdę pokazują klasę
- 12 15
-
2020-03-28 14:08
Nie stać Cię
- 16 3
-
2020-03-28 14:06
Folia nie powinna dotykać jedzenia, zachodzą reakcje. (1)
- 19 23
-
2020-03-30 13:30
Tam jeden gościu pracuje ?
Pewnie mu z nosa kapie
- 0 1
-
2020-03-28 20:24
Kilkanaście zamrażerek... Kuchnia marzeń (2)
Wszystko świeże, od lokalnych dostawców i z kaszubskich ziemi... 100%świeże naruralne... A "Kuchnia wyposażona jest w kilkanaście chłodni i mroźni. " Buhahahaha
- 18 5
-
2020-03-28 21:51
(1)
Na filmie pokazuja te mroźnie czy chlodnie wiec co w tym śmiesznego?
- 1 2
-
2020-03-29 18:23
Ilość
Prawdziwa wzorowa kuchnia powinna nie posiadać zamrażalek i mikro... Wystarczy chłodnia...
- 3 1
-
2020-03-29 13:26
Maseczka (1)
Maseczke ma tylko do zdjęcia?
- 6 1
-
2020-03-29 15:04
Maseczk
Hehe dokładnie o tym pomyślałem, gościu pokazuje nam miejsca gdzie przechowywana jest żywność, opowiada jakie niesamowite standardy są przestrzegane, że żywność jest bezpieczna, ale jakoś mu to za bardzo nie przeszkadzało, że nie ma maski na nosie, która zapobiega rozsiewania bakterii czy wirusów podczas kaszlu, kataru, kichania czy mówienia.
Jak widać maseczka potrzebna była mu tylko do zdjęcia :)- 1 0
-
2020-03-28 14:09
(1)
Super! Świetnie, że pomagają szpitalom, ale sami też dbają o bezpieczeństwo. Takich postaw teraz potrzebujemy!
- 18 24
-
2020-03-29 14:58
Nie, nie potrzebujemy. To tylko trendy. Lekarzy stać
na jedzenie. Pielęgniarkom i innemu personelowi dajcie.
- 4 0
-
2020-03-28 17:37
(1)
jeszcze kilka tygodni i wiekszośc knajp padnie. najwięcej własnie takich ąę gdzie sam czynsz to kilkanaście tys zł/mies
- 20 3
-
2020-03-29 14:56
Zdzierali to teraz czas rozliczeń. Sorry, taki mamy klimat
- 3 0
-
2020-03-29 11:24
Szpitale (1)
Jestem ciekaw który szpital dostaje te posiłki... I czy one przeznaczone są dla pacjentów lekarzy a może dla dyrektora? Żenada jak można się promować w czasach gdzie większość restauracji za chwilę umrze... Naprawdę wstyd... Pomagasz super cały świat nie musi o tym wiedzieć...
- 4 4
-
2020-03-29 14:54
Dokładnie. Do tych knajp co trąbią na fb
jak pomagają swoimi posiłkami już nie pójdę.
- 3 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.