- 1 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (44 opinie)
- 2 Moja Gruzja karmi dobrze i tanio (110 opinii)
- 3 Mieszkańcy ruszyli z pomocą małej lodziarni (246 opinii)
- 4 Kto ma szansę na gwiazdkę Michelina? (53 opinie)
- 5 Połączyła ich miłość do jedzenia (58 opinii)
- 6 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (105 opinii)
Będzie kolejny 'Weekend za pół ceny'. Z jasnymi regułami
Gdańscy restauratorzy jesienią jeszcze raz zorganizują "weekend za pół ceny", ale na jasnych zasadach i z regulaminem akcji. Tym razem nie wszędzie alkohol będzie o połowę tańszy.
Jednak akcja przygotowana w zaledwie dwa miesiące, nie do końca się udała. Do portalu Trojmiasto.pl, oraz do organizatorów akcji, wpływały skargi głównie na trzy lokale: Cafe Ferber, Latający Holender i Brovarnia. Klienci narzekali, że w tych miejscach tylko wybrane potrawy były w ofercie, że podawano mniejsze niż zazwyczaj porcje, albo że ceny zostały podniesione dzień przed akcją.
- Takich miejsc można niestety wymienić więcej. Niektórzy mieli problem z podzieleniem ceny na pół i napój, który normalnie kosztuje 6 zł, po obniżce kosztował 4 zł! To nas dziwi, ponieważ zasady były jasne: wszystko za 50 proc. Poczuliśmy się oszukani przez tych uczestników, którzy nie trzymali się zasad - podkreśla Jan Orchowski, restaurator z Baru Pod Rybą, koordynujący akcję.
Mimo to, większość restauratorów, którzy spotkali się w czwartek, była zadowolona z udziału w akcji. - Większość z nas miało obroty zwiększone co najmniej trzykrotnie. Choć zyski były niewielkie to nikt nie stracił, ale tu przede wszystkim chodziło o promocje - podkreśla Jan Orchowski.
Restauratorzy ustalili, że podobną akcję mogą robić nawet dwa razy do roku, ale na zmienionych zasadach. Przynajmniej na dwa tygodnie przed akcją, na specjalnie stworzonej stronie internetowej pojawi się menu, w którym lokale przedstawią te pozycje z karty, które będą sprzedawane za 50 proc. Co do alkoholu, tu restauratorzy sami zdecydują czy będą sprzedawać go taniej. Zakłada się także koniec z wcześniejszymi rezerwacjami.
Restauratorzy wybiorą swoich przedstawicieli, którzy w najbliższym czasie, wspólnie z biurem promocji miasta, będą opracowywać szczegóły kolejnego weekendu za pół ceny. Nie wiadomo jeszcze, czy w do drugiej edycji akcji zostaną dopuszczone te lokale, które nie dostosowały się do zasad kwietniowej imprezy.
Opinie (184) ponad 20 zablokowanych
-
2010-05-07 14:25
cwaniak z tego kolesia, pewnie taksowkarz (1)
cwaniak z tego kolesia
- 7 0
-
2010-05-08 09:47
z komfort taxi
a jak widze te ich komfortowe koguty to sie nie dobrze robi
- 0 0
-
2010-05-07 13:39
zeby tylko komfort taxi nas nie oszukal (1)
taksowki komfort taxi tez mialy jezdzic za pol ceny, ale nas nabrali i tylko dowozili a juz powrot trzeba bylo normalnie zaplacic-oszusci.
- 6 5
-
2010-05-08 09:35
ale co tu sie dziwić Komfort Taxi to najgorsza korporacja
kierowcy nie znają topografi miasta
- 0 1
-
2010-05-08 07:11
żenujące
Biedota rzucająca się na przecenionego kotleta.
- 3 2
-
2010-05-07 23:50
mon balzak sie spisal
bylem w sobotni weekend "pol za pol" w mon balzak! w prawdzie czekalem na dania troche dluzej niz zwykle ale bylo warto! nie widzialem opinii na temat tej ze restauracji, a szkoda, bo godna polecenia! pozdrawiam kucharzy! usmiechniete kelnerki i kelnerow!
- 1 1
-
2010-05-07 22:50
Nigdy więcej się na to nie skuszę!
- 2 0
-
2010-05-07 21:32
Oby
Oby po raz drugi nie było oszustwa.
W Gdańsku dziwią się dlaczego taki mały ruch szczególnie poza sezonem. Niech pojadą oszuści do Torunia i zobaczą!
Prawie cały rok wszystkie lokale czynne cała noc, cały tydzień i o 3 rano tłok.
Dlaczego??????????????????????????
Bo w Gdańsku drogo, niesmacznie i średnio kulturalnie.
O oszustwach za pół ceny nie wspominając.
To samo z Taxi! Jedynie chyba Dajan trzyma poziom.
Przykro tu mieszkać.- 8 1
-
2010-05-07 21:04
Cafr Ferber
Zlodzieje i tyle! wiadomo jak sie ma piekarnie i zaklada sie restauracje do tego to i wieksza lapczywosc !!
- 5 0
-
2010-05-07 12:40
Dobry pomysł (1)
Jest to bardzo dobry pomysł i świetna promocja lokali :)
- 57 11
-
2010-05-07 20:51
zeżarłbym świnię
co ty na to?
- 1 0
-
2010-05-07 20:48
to zupełnie jak zaganianie trzody do koryta !!
dzień wczesniej ceny się podnosi aby na weekend o 50% obniżyć . Jak supermarketach na wyprzedaży ! SMACZNEGO ! wolę w domu ! wiem co jem !!
- 2 1
-
2010-05-07 18:44
Bo jutro będzie lało i nikomu tyłka nie będzie się chciało gdziekolwiek ruszyć
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.