- 1 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (63 opinie)
- 2 Ranking restauracji w Trójmieście (44 opinie)
- 3 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (53 opinie)
- 4 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 5 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
- 6 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (34 opinie)
Coraz więcej restauracji szybkiej obsługi w Trójmieście
Zjemy tam szybciej i taniej niż w restauracjach z obsługą kelnerską - lokale z jedzeniem z podgrzewaczy stają się popularne i konkurencyjne dla barów mlecznych. Sprawdzamy kilka takich miejsc w Trójmieście.
I-100-gram
Restauracja przy ul. Miszewskiego 17 we Wrzeszczu z jedzeniem na wagę. Za 100 gramów na talerzu zapłacimy 2,89 zł. Nieważne, czy będą to ziemniaki, naleśniki, lasagne, makaron z łososiem, kotlet schabowy, pierogi czy surówki. Łącznie potraw w repertuarze jest kilkadziesiąt, także bezglutenowych i wegetariańskich. Czynne: od poniedziałku do piątku w godz. 11-19, w soboty w godz. 12-17.
Kolorowe Talerzyki
Lokal przy sopockim dworcu z nowoczesnym, kolorowym wystrojem. Tutaj też płacimy za wagę potrawy. Drożej niż we Wrzeszczu, bo 3,99 zł. W bazie znajduje się około stu przepisów, więc codziennie w menu coś innego. Zjemy m.in. żurek, kremy warzywne, lasagne, mielone, piersi z kurczaka, pierogi, de volaille, przeróżne sałatki i surówki, a nawet pizzę. Dania obiadowe startują o godz. 11, od godz. 8 można zjeść śniadanie. Czynne do godz. 21.
Jedzenie: imprezy kulinarne w Trójmieście
Mata Co Chceta
Jadłodajnia we Wrzeszczu przy ul. Dmowskiego 15 z tanimi daniami, pizzą i piwem. Karta jest krótka i codziennie znajdziemy w niej inne jedzenie. Danie dnia (np. mielony, gołąbki, schabowy czy zrazy) kosztuje 16 zł, zupa (np. grochówka, rosół itp.) - 5 zł. Zestaw dwudaniowy: 18 zł. Pizzę skomponować można samodzielnie (ceny do 20 zł). Piwo od 6 zł. Czynne jest codziennie w godz. 8-21. Do południa wydawane są śniadania, a od południa obiady.
Endorfina
Bistro z bemarami na Zaspie przy ul. Żwirki i Wigury 4/12 (vis-a-vis wejścia do CH Zaspa), które wyróżnia się wystrojem - jedną ze ścian zdobią obrazy namalowane przez lokalną artystkę, na innej powstał autorski mural. Codziennie zjemy tutaj kilkanaście różnych dań - dominuje tradycyjna (i nie tylko) kuchnia polska, ale osobne menu znajdą również wegetarianie i weganie. Dwudaniowy zestaw obiadowy z kompotem zjemy za około 20 zł, śniadanie kosztują około 10 zł. Czynne codziennie w godz. 9-20.
Poprostu
Nowoczesne bistro w Gdyni przy ul. Władysława IV 48 z prostym, polskim jedzeniem i pizzą. Zjemy tutaj bitki, zrazy, gulasz, de volaille, gołąbki, rosół, żurek, kapuśniak czy naleśniki. Ceny zup zaczynają się od 6 zł, dań - 9 zł, dodatków - od 4 zł. Oprócz tego w ofercie znajdują się lepione na miejscu pierogi z różnymi farszami (od 13 zł) oraz pizza (od 12 zł). Zamówimy również kilka klasycznych dań śniadaniowych (nawet do godz. 15) w cenie 10 zł. Poprostu czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 7-20, w soboty w godz. 9-20, a w niedzielę w godz. 10-20.
Kucharia
Kucharia to już minisieć - oba jej oddziały znajdują się na terenie Garnizonu (przy ul. Białoszewskiego 6/U2 oraz ul. Słonimskiego 6/U4 ). W obu lokalach znakiem rozpoznawczym są huśtawki (zarówno dla dzieci, jak i dorosłych). Menu jest spore - zamówić możemy zarówno dania z bemarów, jak i z karty (przygotowywane na oczach klienta). Zupy zjemy od 10 zł, dania mięsne i rybne od 14,90 zł, są też m.in. racuchy, naleśniki czy pierogi. Bufet obiadowy działa w godz. 11-17, po tej godzinie można zamówić wybrane dania z karty, w godz. 10-11 można zjeść śniadanie. W godz. 12-15 od poniedziałku do piątku dwudaniowy zestaw kupimy za 19,90 zł. Czynne codziennie w godz. 10-20.
Miejsca
Opinie (132) 5 zablokowanych
-
2019-03-15 23:10
Szkoda ze brak info o officyna vinegre w argonie
- 0 2
-
2019-03-15 12:17
a Big Apple w Oliwie - jest od dawna !!!!!!!!!!!!!! (4)
- 13 43
-
2019-03-15 21:50
.
Potwierdzam. Byłem raz w Big Apple i totalna porażka. Jedzenie ciężkie, a gdyby napisać że „stołówkowej” to byłaby to obelga w stronę stołówek. Ceny za to reatauracyjne. Nie polecam
- 5 0
-
2019-03-15 18:30
Jakby to eufemistycznie powiedzieć.....
Jedzenie w tej knajpie koło jedzenia nawet nie stało. No chyba , że gadamy o jajecznicy czy twarożku ze szczypiorkiem.
- 6 0
-
2019-03-15 13:13
I jest drogie i nie dobre. To cień dawnej świetności
- 30 0
-
2019-03-15 12:25
nerwosol
pij, proszę
- 9 2
-
2019-03-15 12:37
Mata co chceta (3)
Ten lokal był naprawdę super kiedy nieopodal działał Bar Żuławski, po jego zamknięciu poziom jedzenia spadł niestety do strasznie niskiego poziomu.
- 64 0
-
2019-03-15 13:14
(1)
A co z barem żuławskim? Przeniósł
Się gdzieś ?- 8 2
-
2019-03-15 21:01
Tak przeniósł się na
Skarżyńskiego. Zrobili remont po byłej pizzerni i pewnie lada moment ruszą z "produkcją"
- 4 1
-
2019-03-15 15:04
nieopodal? kilka ulic dalej
- 3 3
-
2019-03-15 20:49
Kolorowych talerzyków nie polecam. Mały wybór .Wszystko w tłuszczu, mięso oblepione panierką. Nic z grilla . Ryb też nie widziałam.
- 10 1
-
2019-03-15 20:44
Za drogo
- 4 0
-
2019-03-15 20:37
ja se charcham
- 1 2
-
2019-03-15 20:12
Nie
Nie ma większego syfu niż jedzenie z bemaruw
Zimne stare fuj- 7 3
-
2019-03-15 12:12
jedzenie na wagę. wydaje się że jest tanie a tak naprawdę wychodzi dużo drożej niż płacone za dania gotowe. (8)
- 252 9
-
2019-03-15 17:04
(3)
Niekoniecznie, zależy ile kto je. Ja jem mało i np. w takim 100 gram zjem obiad za 10 -12zł. Kupując pełne danie w miejscu bardziej restauracyjnym płaci się przynajmniej te 18zł.
- 11 4
-
2019-03-15 17:53
W takich knajpach jest jeden ból. (2)
Nakładasz na talerz jak na wycieczce allinclusive, a potem przy kasie płacz i 34.50 za zestaw.
- 26 3
-
2019-03-15 19:59
Dokladnie
Ostatnio tak się naciąłem z rybką , miało być taniej i smaczniej a zapłaciłem razem z pseudo lemoniadą 33 zł i było po prostu przyzwoicie bez szału za to ze sporym zdziwieniem jeżeli chodzi o cenę
- 11 0
-
2019-03-15 18:10
Kilka razy i można się wprawić w nakładaniu ;)
- 6 0
-
2019-03-15 16:47
zjadłbym takiego kotleta z surówką, ale ceny...
- 10 1
-
2019-03-15 15:45
Jedzenie z bemara to dobra ale nie tańsza alternatywa dla klasycznej restauracji
- 16 1
-
2019-03-15 13:45
każdy kilogram obywatela dobrem narodowym ... jest
a z wyższym wykształceniem to już podwójnie :)))
- 21 0
-
2019-03-15 12:23
a na dodatek
jeszcze sam chodzisz, sprzątasz i podgrzewasz, bez sensu
- 13 2
-
2019-03-15 19:27
Tanie i smaczne. (1)
20 lat temu pracowałem na czarno w Berlinie,często chodziłem na posiłki do takiej właśnie restauracji,nazywa się Rogacki(polskie brzmienie)i mieści się na Wilmersdorfer str.Pierwsze wrażenie to jak duża stoczniowa stołówka,stoliki przy których spożywało się obiad na stojąco,panie zbierające naczynia na wózki,identycznie jak w stoczni(jestem byłym stoczniowcem),tylko jedna zasadnicza różnica,zestaw potraw począwszy od dań mięsnych,rybnych do wegetariańskich,po środku bar gdzie można było wypić kawę lub lampkę wina no i ceny przystępne dla mnie zwykłego "hydraulika".Nie żyjący słynny kucharz Antony Bourdain zrobił tam jeden odcinek swego kulinarnego programu "Bez rezerwacji".Polecam takie restauracje.
- 11 1
-
2019-03-15 19:51
Bar Monika
Na stoczni to chyba Bar Monika był takim miejscem?
- 0 0
-
2019-03-15 19:25
Pracowałam z bemarami w jednym z gdańskich "lokali" .. kotlety odgrzewane przez 3 dni, mięsa w jednym i tym samym sosie z paczki, ciągle to samo, żadnych urozmaiceń.. Nie raz ludziom brzuchy bolały po takich eksperymentach.. czasem zdarzało się nawet sciągac pleśn z góry byle by tylko wypchnąć to co zostało , w końcu nie mogłam na to patrzeć i odeszłam
- 16 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.