- 1 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (39 opinii)
- 2 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (69 opinii)
- 3 Ranking restauracji w Trójmieście (46 opinii)
- 4 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (57 opinii)
- 5 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (40 opinii)
- 6 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (35 opinii)
Dobry po imprezie oraz na duży głód. Kebab - gdzie najlepszy?
Ta odmiana tureckiej potrawy cieszy się u nas największym wzięciem zaraz po pizzy, fast foodach z sieciówek i tradycyjnej polskiej kuchni. Kebab - choć danie jest proste i wszędzie robi się je podobnie, prawdopodobnie każdy ma swoje ulubione miejsce i sposób na jego podanie.
Jedzenie na telefon w Trójmieście
W końcu ktoś wpadł na pomysł, aby ryż zastąpić pitą, wypełnić ją mięsem, warzywami oraz sosem i tak powstał kebab, który znamy dziś, będący jednym z najpopularniejszych ulicznych dań.
Często sięgamy po niego, gdy dopadnie nas głód albo gdy chcemy szybko posilić się na mieście. To też częsty wybór imprezowiczów, którzy po nocnej zabawie lubią "naładować akumulatory" kebabem. Nie bez powodu tego typu lokale są czynne w weekendy do późnych godzin nocnych, a nawet do samego rana.
Kebab u Turka
Kebab u Turka mieści się przy skwerze Kościuszki w Gdyni. W menu kebab na talerzu, w bułce, w boxie lub w picie, do wyboru mięso wołowe lub kurczak. Zamówienia można składać przez aplikacje lub telefonicznie pod numerem 668-088-937. Otwarty jest od poniedziałku do czwartku w godz. 9-1 w nocy, od piątku do soboty 9-4 a w niedzielę od 9 do pół godziny po północy.
Alanya Kebap
Alanya Kebap to miejsce dobrze znane imprezowiczom bawiącym się w Głównym Mieście. Znajduje się przy ul. Kołodziejskiej i wieczorem jest oblegany przez osoby idące lub wracające z imprezy. W swojej ofercie ma także kebab na talerzu, w pudełku czy w cieście. Można zamawiać telefonicznie, z dowozem, w godzinach od 11 do 20 pod numerem telefonu 607-292-905. Na miejscu zamawiać można na wynos do godziny 23.
Zmiana Kebap
Zmiana Kebap na Morenie to miejsce, które określa się jako "kebap rzemieślniczy". W menu są znane trzy formy podania (talerz, rollo, box), ciekawe są jednak kompozycje i smaki. Mamy do wyboru opcję wegetariańską czy falafel, a także opcję z serem feta czy na przykład camembertem i sosem żurawinowym. Wśród dodatków znajdują się m.in. frytki belgijskie lub pieczone warzywa. Zamówienia z dowozem do 5 kilometrów od lokalu pod numerem 785-705-045. Otwarte od godz. 11 do północy.
Smaczna Szama
Smaczna Szama na ul. Elżbietańskiej to lokal serwujący nie tylko kebab. Znajdziemy tam również zapiekanki, pizzę i różne zestawy. Wśród propozycji kebabu jest rollo (w tym wegetariańskie), kebab w bułce oraz box. Nowością w menu jest ormiańskie lahmacun, czyli chrupiące ciasto z mięsem wołowo-wieprzowym. Zamówić można także frytki czy nachosy. Godziny otwarcia od niedzieli do czwartku w godz. 11-21, w piątki i soboty 11-23.
Zahir Kebab
Zahir Kebab na Oksywiu w Gdyni oraz przy ul. 10 lutego to chyba jedyne miejsce w Trójmieście, które serwuje gigantyczne, 50-centymetrowe rollo. W menu także kebab amerykański (z frytkami), rollo wegetariańskie, box, na talerzu oraz sałatka z kebabem. Nowością jest kebab indyk masala z sosem ziołowym. Telefon do lokalu w centrum Gdyni to 459-566-631, a do lokalu na Oksywiu 58 351-17-91. Otwarte codziennie w godz. 11-23.
A jakie są wasze ulubione lokale z kebabem? Czekamy na polecenia w komentarzach.
Miejsca
Opinie (425) ponad 20 zablokowanych
-
2020-05-24 15:16
Alanya Carrefour
Najlepszy kebab jest w Alanya w Carrefourze (Zestaw obiadowy) Polecam
- 1 7
-
2020-05-24 16:04
Na początku lat 90-tych na Żabiance była knajpa Rodos. Obecnie w tym miejscu jest jakaś uczelnia, obok NBP (7)
Knajpę prowadził Serb, dość dziwny koleś, który pięknie przeklinał, mieszając polski, serbsko-chorwacki i niemiecki. Knajpa serwowała dania kuchni bałkańskiej i trochę greckiej. Stamtąd właśnie pochodzi nazwa "rolo" na kebabie mięso zawijane w ciasto, od Rodosu wszystko się zaczęło. Mieli cevapcici podawane z cebulą, souvlaki i inne dobre rzeczy, prezentowane w chłodniczej ladzie. Czasy były normalne, nikt się nie czepiał o durne przepisy, a w Rodosie, jak na świętej ziemi, przesiadywała policja, prostytutki, złodzieje samochodów, bandyci i gastrofaziarze. Mieszkałem wtedy przy Pomorskiej 94 i miałem kilkaset metrów do Rodosu.
- 13 2
-
2020-05-24 20:10
To chyba ten sam co miał potem (1)
Knajpę w oliwie po lewej w stronę zoo jak się jedzie a ostatnio nie wiem czy jeszcze jest widziałem Go w budzie z gyrosem koło przystanku SKM przy hali Olivia. Jedzenie rewelacja
- 2 1
-
2020-05-26 11:48
dokładnie
- 0 0
-
2020-05-24 20:57
Rodos - potwierdzam (2)
Potwierdzam - Rodos - byli niesamowici - najpierw Na Spacerowej niemalże vis a vis wejścia na Pachołek, potem okolice Pomorskiej a na koniec okolice Wejhera. Ciekawe czemu się nie utrzymał.
- 3 0
-
2020-05-25 21:21
najpierw przy Pomorskiej, potem parking vis a vis Pachołka (1)
Koleś miał na imię Dragan, uciekł z matką z Bośni w czasie wojny domowej, stracił tam część rodziny, był dziwny, podobno niesfornych klientów straszył granatem, klął jak szewc (u piczku materi! to pamiętam)
- 3 1
-
2020-05-26 00:35
Żaden Dragan, tylko Grada, nie Bośniak tylko Serb z Belgradu.
- 2 0
-
2020-05-24 21:46
Pamiętam - świetne jedzenie!
- 0 1
-
2020-05-26 11:47
Rodos był cool
Ja tez tam bywałam
- 0 0
-
2020-05-24 16:25
Najgorszy kebab w Antalya
Byłam w Antalya tylko raz i to był najgorszy kebab w moim życiu. Dobre kebaby są we Wrzeszczu na Dmowskiego przy piekarni oraz obok pętli przy dworcu
- 3 1
-
2020-05-24 16:35
kebab tylko w sopocie w sopocie w sopocie.. od zawsze
- 5 2
-
2020-05-24 17:05
star kebab na obluzu
- 1 0
-
2020-05-24 17:10
Kebap rzemieślniczy? (1)
Czy z wami wszystko ok?
- 12 1
-
2020-06-02 20:50
Wszycy piszczą o własnorobinym mięsie to masz
i jakbyś to nazwał wtedy?
- 0 0
-
2020-05-24 17:24
Nikt normalny nie je tego go owna (1)
Mu. Z. Łmańskiego ze zwiwrząt mordowanych w cierpieniu. Aha,.. jedzą go g)łu pi studenci, którzy pomimo wykształcenia wszystko mają w d. U p ie i nic nie rozumieją oraz zwykli robotnicy, którzy w ciągu 12h pracy chcą ze-ż reć coś ciepłego
- 4 3
-
2020-05-24 18:21
A ty implikatorze :D a gosciu to napisal z telefonu/komputera gdzie przy produkcji wykorzystuja niewolniczo ludzi i o kebsa placze. Oby Ci dowod zabrali
- 1 1
-
2020-05-24 17:30
Prawdziwy kebap jest z baraniny...
To są podroby i do tego pełne chemii bele drobiowe lub wołowe. Sama chemia. Dziękuję ale nie jadam syfu.
- 3 1
-
2020-05-24 17:35
Na świecie takie coś wcina biedota i (1)
niskobudżetowy turysta z Europy Wschodniej. Podobnie jak hot-dogi w NYC. Czym się tu podniecać? Bułka, kiszona kapusta i ścinki skwarek, zalane jakimś sosem z makro.
- 3 6
-
2020-05-24 18:22
Hahahahaha :)
- 0 1
-
2020-05-24 18:13
Kebab u Turka w Gdyni - ostrzegam
wysoka cena za mini kebab, mikro miesa itd. Obsługa wlascicieli bezczelna, traktujsca Polakow jako nizsza warstwa spoleczna !!!
- 1 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.