• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną

Łukasz Stafiej
6 lutego 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 
Hala restauracyjna ruszy na wiosnę. Hala restauracyjna ruszy na wiosnę.

Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.



Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.

Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory zobacz na mapie Gdyni otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.

Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.



- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:

  • Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;
  • Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;
  • Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;
  • Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;
  • Burger Stacja - burgery;
  • DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;
  • Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;
  • Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.

Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali. Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali.
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.

Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji


Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.

Miejsca

Miejsca

Opinie (121) 4 zablokowane

  • Najważniejsze że będzie coś z leżaków. (3)

    • 41 6

    • burgery i dania meksykańskie, fajnie

      • 0 1

    • Lying burger

      • 5 0

    • Leżaki będą pod Infoboxem, można poleżeć sobie :)

      • 6 1

  • I co będzie w menu (2)

    Farba na ciepło?

    • 46 27

    • kuchnia polska - super

      • 1 0

    • Jacie w Gdyni będzie restouracja

      Zycie w Gdyni to pasmo sukcesów, Jak nie powstanie 8 restauracja w centrum handlowym :), to wymalują ścieżkę rowerową, przygotują konsultacje, plany . Normalnie jak bym czytał o Pcimiu Dolnym.

      • 7 4

  • Chcę tam otworzyć Bistro , daje 2 x tyle za czynsz co inni

    Witam dam 2 x więcej za czynsz tylko po to aby się tam otworzyć.

    • 3 2

  • Jak Gdynia (1)

    To tylko śledzie. Powinni sprzedać śledzie wędzone smażone, itd. Kebaby że śledzia, śledź ala Szczurek itd

    • 8 3

    • Sledz na cieplo,sledz na zimno.

      Ciasto ze sledzia,kotlet ze sledzia itp.To by bylo cos.Tlumy by walily.Calego batorego przerobic na kramy z zarciem.Na parterze niech powstanie biedrona i lidl i bedzie ameryka.My juz sa zachodem!!!

      • 1 1

  • Tureckie kebaby prosto z Berlina. (2)

    Dlaczego nie ma potraw regionalnych? Być w Gdyni - mieście portowym i nie zjeść świeżej rybki z Bałtyku, to jak być w Paryżu i nie zobaczyć wieży Eiffla. Skąd u nas takie kompleksy i ciągle trwająca fascynacja każdym bublem z Zachodu. Będę mieć ochotę na fastfooda, to zatrzymam się na stacji benzynowej gdzieś przy autostradzie i kupię bułę z glutaminianem i innymi dodatkami E jak hówniana Europejskość.

    • 19 3

    • Rybka z Bałtyku, który jest na najlepszej drodze do bycia morzem martwym z uwagi na zanieczyszczenia. No mniam po prostu... ;)

      • 4 0

    • Ryby są drogie

      Makaron ,ziemniaki itp. Kosztują grosze i na tym jest największa przebitka .Będą porządne knajpy z normalnymi cenami jak ludzie przestaną chodzić i janusze wynajmu się opamiętają z wyceną czynszu .

      • 6 0

  • Fajnie

    Wreszcie bedzie po co jechac do centrum gdyni.Na kopytka i zrazy.

    • 2 3

  • Jak dla mnie to robią to samo co było na początku w Gemini, żarcie a w weekend balety. Centrum wymiera...

    • 8 1

  • (1)

    Ani tej Galerii ani Gdyni nie uratuje juz nic. Gdynia stala sie na naszych oczach brzydkim , szarym , pozbawionym atrakcji dla mieszkancow miastem, zle zarządzanym i nadmiernie zadluzonym bez pomyslu na rozwój.To co sie probuje teraz gwaltownie robic to truchu konwulsyjne upadajacegozreszta bez sensu i bez znaczenia /vide np Park zwany centraknym i Park na Kamiennej Gorze, problem z lodowiskiem ktirych inne miasta maja po kilka/ I to wszystko w ciagu 20 lat za sprawa jednego czlowieka, któremu wydaje sie ze jest geniuszem.. Czas niestety stad uciekac.

    • 31 14

    • żegnamy bez żalu. wejherowo czeka.

      • 3 4

  • brzydkie szare centrum, Skwer Kościuszki bez remontu od lat siedemdziesiątych cały zawalony szrotami (3)

    droga cała w dziurach i koleinach.

    • 123 28

    • A wielki betonowy plac oraz błoto wokół nowego pomnika

      dopełniają całości. Wstydzę się za ten nowy twór

      • 13 1

    • Widać jak Gdynia brzydnie po zdjęciach dołączanych do artykułów :( (1)

      Smutne to jest bardzo :(

      • 14 3

      • brzydki polbruk, wykarczowane drzewa, zabetonowane, brudno i brzydko:(

        • 16 3

  • (2)

    Z jednej strony Subway i KFC, a z drugiej food hall. Troche nie rozumiem tego biznes planu

    • 26 5

    • zapytaj się PIS skąd nagle pomysł na food court w tak małym obiekcie - może ci podpowiedzą

      bo jest to jak najbardziej sensowne rozwiązanie przy obecnych zakazach

      • 0 3

    • W tym przypadku "plan" to słowo na wyrost.

      To jest desperacka próba zrobienia biznesu.

      • 8 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane