• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Ledwo się otworzyły, a już zamknięte. Te lokale miały pecha

OSA
6 grudnia 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (205)
Restauracja Koala działała od czerwca do listopada. Restauracja Koala działała od czerwca do listopada.

Niedawno świętowały otwarcie, dziś już są zamknięte. Niestety nie wszystkie nowo otwarte lokale mają szczęście: niektóre szybko musiały zakończyć działalność, choć zapowiadały się naprawdę ciekawie. Kto nie przetrwał roku? Poniżej kilka niedawno zamkniętych lokali.




Koala


Otwarta w czerwcu tego roku restauracja Koala w Garnizonie nie nacieszyła się długą działalnością. Lokal celujący w pomysłowe menu śniadaniowe, który jeszcze niedawno opisywaliśmy w cyklu "Nowe lokale", zderzył się z rzeczywistością i 22 listopada ogłosił smutną wiadomość.

- Kochani, ten rok jest ciężki dla wszystkich przedsiębiorców, a co dopiero dla gastronomii, dlatego podjęliśmy ciężką, ale konieczną decyzję, aby zawiesić naszą działalność do odwołania od tego czwartku, tj. 24 listopada. Dziękujemy wszystkim, którzy nas wspierali i licznie odwiedzali. Wyróżnieniem było Was gościć w naszej Koali - przeczytaliśmy w oficjalnym ogłoszeniu.

Pierogarnia



Pierogarnia Pruszcz By Wrzeszcz działała ponad 7 miesięcy... Pierogarnia Pruszcz By Wrzeszcz działała ponad 7 miesięcy...
Kiedyś działała tu popularna we Wrzeszczu Prasówka. Po kilku latach zakończyła działalność, a w marcu 2022 r. w jej miejsce pojawiła się Pierogarnia Pruszcz by Wrzeszcz. Wydawało się, że lokalowi sprzyja nie tylko lubiane przez Polaków menu, czyli tytułowe pierogi na słono i słodko, ale też lokalizacja przy ruchliwej ulicy prowadzącej na dworzec. Dodatkowo sieć działała już z powodzeniem w Pruszczu Gdańskim.

1 października Pierogarnia opublikowała jednak zwięzłą wiadomość na Facebooku:

- Dziękujemy za wspólnie spędzone lata w Prasówce oraz za kilka miesięcy przygody z pierogami. Trzymajcie się ciepło.

Evil Steak Club



Sieć Evil Steak Club wycofała się z Trójmiasta.
Sieć Evil Steak Club wycofała się z Trójmiasta.
Dwie lokalizacje marki Evil Steak Club, serwujące wysokiej jakości mięsne dania, nie utrzymały się długo w Trójmieście. Jedna, położona przy ul. Powroźnicznej w Gdańsku, zamknęła się w sierpniu po ponad roku działalności, a druga z ul. Długiej działała od marca do października tego roku. To dość zaskakujący obrót sprawy, bo nie był to nowy projekt: sieć Evil Steak Club działała już w innych miastach z sukcesem, m.in. w Szczecinie i Poznaniu.

- Jest nam naprawdę przykro. Niestety ze względów ekonomicznych (wysokie czynsze oraz opłaty za media) nasze lokale zostały zamknięte. Wycofaliśmy się jako marka z terenu Trójmiasta. Przepraszamy - czytamy w oficjalnym komunikacie.

One More Gdańsk



One More Gdańsk miało być zamknięte tylko na chwilę... One More Gdańsk miało być zamknięte tylko na chwilę...
Choć położona blisko Bazyliki Mariackiej restauracja zapowiadała, że zamyka się tylko na jakiś czas, wiele wskazuje na to, że prędko nas znowu nie ugości. 15 października poinformowała, że "robi sobie krótką przerwę". Niestety do grudnia nic się nie zmieniło.

- "To ostatnia niedziela, dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy na wieczny czas..." Nie, no żart! Nie bójcie się. U nas wszystko gra i zamykamy się tylko na tydzień, żeby zrobić małe przemeblowanie w One More. Chcemy wrócić do Was zwarci i gotowi. Wpadajcie do nas w weekend, a od 17.10 robimy krótką przerwę.
Odezwaliśmy się kilka dni temu z pytaniem, czy lokal już działa, ale dowiedzieliśmy się, że nadal jest zamknięty.
OSA

Opinie (205) ponad 10 zablokowanych

  • Opinia wyróżniona

    Byłem w One More Gdańsk

    I chyba nie mieli pomysłu na siebie. Dobre jedzenie, głownie burgery, świetna obsługa i bardzo luźny klimat, ale brakowało pomysłu bo na typowy pub piłkarski/sportowy było za drogo i chyba starali się być zbyt wykwintnie (własne czipsy jako czekadełko, fikuśne drinki itp.), a na restauracje z "wyższej półki" było zdecydowanie za luźno i menu było deko źle skrojone (widziałem jak starsi klienci wchodzili i za chwilę wychodzili). Niemniej przykro, bo obsługa pozostawiła po sobie bardzo dobre wrażenie. Chyba nie wstrzelili się w target bywalców Starego Miasta.

    • 24 1

  • Cieszy zamkniecie kolejnej knajpy z mięsem. (2)

    • 20 102

    • Ile zwierzątek polnych i podziemnych już wymordowałeś przez jedzenie tych swoich roślinek? Przez oranie kilometrów pól i pryskanie chemikaliami? Zabójca myszy węży ślimaków i owadów. a tfu!

      • 18 2

    • a dlaczego ? lubimy knajpy z dobrym mięsem.

      królikami nie jesteśmy. Pozdrawiam tatarożercow, burgeriożerców i golonkożerców.

      • 32 3

  • Dobre sobie

    Kasa przeprana

    • 6 1

  • Prywata

    Tak wygląda i nikt nie płacze wręcz przeciwnie ko kurencja się cieszy i połowa znajomych i rodziny

    • 3 4

  • To nie pech! (3)

    To wyższe (300-500%) ceny prądu i gazu dla przedsiębiorstw.
    Zerowy VAT dla kupujących (ale sprzedając płacisz państwu 8% nic nie odpisując).
    Składka zdrowotna 9% od zarobków- polski ład.
    Inflacja- ta realna ponad 30%. Wszystko kupujesz drożej.
    Wyższe czynsze.
    I biedniejsze społeczeństwo które (co zrozumiałe) najpierw oszczędza na przyjemnościach.

    • 30 13

    • "Tyle w temacie" to zawsze gwarancja dyrdymałów. (2)

      "Zerowy VAT dla kupujących (ale sprzedając płacisz państwu 8% nic nie odpisując)"

      Pomyliłeś ze stawką "zwolnione". 0% VAT to zupełnie co innego, masz pełen odpis.

      • 6 4

      • (1)

        Wrzucasz w koszta a VAT jest VAT.

        • 1 5

        • Czyli jednak nie wiesz o czym piszesz, jak to zwykle ci spod znaku "Tyle w temacie".

          • 4 0

  • Nie przeszly zupy po 30, stejki po 200 i piwko po 20 ? No nieee (2)

    • 46 3

    • Co to stejki !!! Może twoja stulejka nie działa !

      • 2 5

    • Nie martw się ci co przetrwają będą dla nielicznych

      Z zupa po 50, steakami po 300 i piwem po 30.

      Brak konkurencji zawsze równa się wzrostowi cen, bo w biznesie celem jest mała sprzedaż z wysokimi marżami, a nie odwrotnie jakbyście chcieli.

      • 3 4

  • Te pierogi "Pruszcz by Wrzeszcz" były kompletnie nietrafione (1)

    Nie wiem dlaczego zdecydowano się na taki ruch aby zmienić rodzaj działalności. Do Prasówki wpadałem wiele razy na bardzo dobre, bogate, angielskie śniadania lub popołudniami na kawę. Potem zrobiono tam jedną z wielu pierogarni gdzie w Gdańsku co drugi sklep garmażeryjny, oddziały Mandu, lub niektóre panie na rynku też robią pierogi na zamówienie. Ktoś popełnił tu poważny błąd biznesowy, zupełnie bez jakiegokolwiek rozeznania rynku. Podwójnie szkoda Prasówki.

    • 17 2

    • Oddziały Mandu dobrze napisałeś ! Tam pierogi to jakiś koszmar ! Niesmaczne z dziwnymi farszami ! Nie do przełknięcia !

      • 4 0

  • prezcz z rzadem

    • 7 7

  • Yaa (1)

    Większość restauracji w Gdańsku jest nudna i przeceniona. Moglibyśmy mieć lepsze restauracje, gdybyśmy mieli więcej imigrantów, ale miasto jest niestety zbyt rasistowskie.

    • 8 25

    • Imigrant Nigdy nie będzie prowadził dobrze knajpy ! Będzie oszczędzał i podnosili ceny jeszcze więcej niż Polak ! Zobacz co stało się z tymi piekarniami gruzińskimi ! Wszystko poszło 2 krotnie w górę a jakość trzy krotnie w dół ! Bułki chleb , pizze to wszystko kit !

      • 7 0

  • Pierogarnia pruszcz by wrzeszcz?

    O co chodzi w tej nazwie?

    • 23 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane