• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Otwarcie restauracji Horizon w hotelu Holiday Inn Gdańsk

2 listopada 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Wielkie otwarcie restauracji Horizon nad gdańską Motławą Wielkie otwarcie restauracji Horizon nad gdańską Motławą

Wielkie otwarcie restauracji, zaprezentowanie nowej karty dań, muzyka na żywo, gotowanie na żywo i dobra zabawa. W czwartkowy wieczór zaproszeni przez hotel Holiday Inn Gdańsk - City Centre goście mieli okazję uczestniczyć w wielkim otwarciu restauracji Horizon. Kosztowali dań, które mają stanowić esencję trójmiejskiej kuchni oraz bawili się wspólnie przy przygotowanych atrakcjach. Co działo się podczas wydarzenia?



Inspirujący horyzont nad Motławą



Czy lubisz kuchnię lokalną?

Zaledwie kilka kroków od Długiego Targu w zagłębiu gdańskiej gastronomii - na Wyspie Spichrzów - otworzyła się nowa restauracja HorizonMapka. Nowy lokal znajduje się Hotelu Holiday Inn Gdańsk - City Centre.

Klimatyczne miejsce, z którego roztacza się widok na Marinę oraz w przejrzysty dzień na horyzont, od którego nosi nazwę restauracja. Inspiracje barwnym horyzontem łączącym niebo z ziemią znaleźć możemy w każdej płaszczyźnie. Zarówno we wnętrzu, w którym zawisły prace artystyczne inspirowane właśnie tym zjawiskiem, jak i jednocześnie promujące lokalnych twórców, wykonane przez Anitę Wasik, ale przede wszystkim na talerzach.

  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
Otwarcie restauracji rozpoczęło się o godz. 19 w czwartek i potrwało do godz. 21. W czwartkowy wieczór nowe miejsce zostało zaprezentowane bliskim gościom hotelowym. Tego dnia szef kuchni - Piotr Domański - zaprezentował smaki, z którymi będą mogli obcować goście.

- Chcemy promować nasze lokalne jedzenie, ryby, świeże produkty i bazując na dużym doświadczeniu szefa kuchni, stworzyliśmy menu, które nawiązuje do wielu przepisów, które pochodzą od naszych przodków - mówiła dyrektor hotelu Holiday Inn, Magdalena Suliga.

Dania z lokalnych stron w Horizon



Wśród smaków, które można było skosztować tego wieczoru, znalazły się ryby w formie smażonej, wędzonej, a także udekorowane płatkami jadalnego złota, dania mięsne, a także desery. Jednym z ciekawszych dań, które można było zobaczyć na żywo, był m.in. świeży sandacz z szyjkami rakowymi i płatkami złota, który został stworzony na oczach gości podczas live cookingu.

- Możemy się nareszcie pochwalić tym, co stworzyliśmy. Nasze menu układaliśmy dobrych kilka miesięcy, by było regionalnie i smacznie. W karcie chciałem połączyć nieco lądu z morzem, dlatego znajdziemy w nim ryby, ale też grzyby, dziczyznę, a także grucholca, czyli nasze wegetariańskie danie na bazie ziemniaków. Pracujemy na dobrych produktach od lokalnych dostawców. Przedstawimy nasze menu w nieco skróconej formie, mamy też gorący stół przystawek, a także zaprezentujemy "live cooking" - mówił szef kuchni Piotr Domański.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.
  • Degustacja dań z nowej karty oraz atrakcje podczas otwarcia.

Po uroczystym wprowadzeniu goście przystąpili do testowania nowych dań, a także zabawy. Bardzo relaksujące i ciekawe pod względem kulinarnym wydarzenie urozmaicone zostało o muzykę na żywo oraz występ grupy improwizacyjnej. Podsumowaniem wieczoru był przepyszny tort w barwach morza, który został pokrojony dla gości przez przedstawicieli restauracji Horizon.

Nowy punkt na gastronomicznej mapie gdańska pokazał, że w przestrzeni hotelowej można stworzyć prawdziwie przytulną restaurację, która nadaje się zarówno na stworzenie wydarzenia dla większej liczby gości, jak i na obiad w rodzinnym gronie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

 

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane