• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni

Łukasz Stafiej
25 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo. Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo.

Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni. Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.



Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.

Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.

W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen. W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.

- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.

Miejsca

  • Santo Porto Gdynia, Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Opinie (235) ponad 50 zablokowanych

  • Oj oj odważnie (6)

    • 51 14

    • A specjalnością będzie ... Paprykarz (2)

      • 11 7

      • z kota (1)

        • 8 3

        • Świeżego.

          • 5 2

    • Dlaczego? (2)

      • 5 0

      • Bo jej nie wypada odstawić manany (1)

        • 3 3

        • Sama jest mułem z samego dna więc jaki problem?

          • 5 9

  • Ryby na lodzie

    Restauracja, w której ryby leżą na lodzie, znajduje się w Sopocie - Seafood Station - Polecam!

    • 7 3

  • Wszystko o. K

    Ale czemu to jest w takim strasznym punkcie miasta.

    • 4 6

  • Cóż, jadłem w jednej knajpce rybenej na kaszubach która przeszła rewolucję Gesslerowej i łosoś w sosie borowikowym był palce lizać.

    • 9 5

  • (1)

    Bardzo smutna wiadomość dla Gdyni. Będą pewnie rzucać tam k...mi, zachowywać się w sposób skandaliczny, poniżać personel. Jedno jest pewne. Patrząc na geslerową, z kulturą niewiele będzie miało wspólnego

    • 29 16

    • myślisz że ona tam będzie gotować? buhahahahaha

      • 6 0

  • ryby są niezdrowe, powiedzenie "świeże ryby prosto z kutra" powinno być zakazane (1)

    tylko niedouczony kardiolog starej daty może Wam je polecać jako element diety. Poczytajcie raporty o rybach i jakości mięsa na świecie i w Polsce. Właśnie minimalizuję udział mięsa i ryb w swojej diecie, przechodzę na dietę roślinną, bo to dzisiaj mniejsze zło dla zdrowia ludzkiego, klimatu i stanu środowiska.

    • 13 7

    • Z kutra na pewno zdrowsza niż ze stawu

      gdzie karmione sztucznie.

      • 3 0

  • ?

    I dobrze. Tylko ceny jakie będą?

    • 6 2

  • Sanepid..

    Jeżeli będzie zamiatać kudłami po garach, oblizywać chochle i chuchać na szkło to gratuluję klientom odwagi i życzę smacznego!

    • 25 3

  • Cennik

    Zobaczymy czy będzie tak tanio, jak mówi o tym w swoim programie "kuchenne rewolucje ". Czy będzie to kolejna restauracja z wyższej półki, tylko dla zamożnych.

    • 22 0

  • Bedzie mozna ze swoja ryba przyjsc?

    • 23 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane