- 1 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (37 opinii)
- 2 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (69 opinii)
- 3 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (57 opinii)
- 4 Ranking restauracji w Trójmieście (46 opinii)
- 5 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (35 opinii)
- 6 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni
Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 . Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.
Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.
Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.
- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.
Miejsca
Opinie (235) ponad 50 zablokowanych
-
2018-04-25 17:40
Dlaczego wy trujecie ludzi?
- 2 3
-
2018-04-25 17:19
Jak zobaczyłam jak w Masterchefie dla dzieci ta Pani pomogła ozdobić to zrobiło mi się szkoda dzieciaka.
- 1 1
-
2018-04-25 17:16
Takie restauracje w Polsce są!
- 1 1
-
2018-04-25 17:10
Rewol
Dobrze że w Gdyni a nie w Gdańsku. Dla mnie ta kobieta to obciach a doradę można zjeść w wielu innych miejscach.
- 5 4
-
2018-04-25 17:03
Pamiętam jak pisaliście, chyba rok temu?, o otwarciu Open kitchen. Chyba słaba ta lokalizacja. W centrum Gdyni po 16 pusto...0
- 6 0
-
2018-04-25 16:51
"jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach", "Udało się nam natomiast ustalić" to jest tekst o otwarciu rybnej knajpy, czy może z pogranicza dziennikarstwa śledczego? Sensacja jakich mało panowie dziennikarze!! Moglibyście zająć się poważnym dziennikarstwem, a nie kopiowaniem serwisów prasowych i publikowaniem artykułów sponsorowanych.
- 6 0
-
2018-04-25 16:39
Decyzja
To dlatego usuwają kuter żeby Gessler nie miała konkurencji
- 14 3
-
2018-04-25 16:30
jest kilkanascie takich knajp w polsce
- 3 0
-
2018-04-25 16:11
"Czy te lody są świeże czy mrożone"?
- 6 1
-
2018-04-25 15:59
Osada rybacka to i ości muszą być.
- 2 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.