• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Tomasz Deker rozstaje się z cukiernią Deker

Łukasz Stafiej
14 lutego 2017 (artykuł sprzed 7 lat) 
aktualizacja: godz. 17:55 (14 lutego 2017)
Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku. Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku.

Znany trójmiejski cukiernik rozstaje się firmą T. Deker Patissier & Chocolatier, której był współwłaścicielem od dziewięciu lat.




Oświadczenie Tomasza Dekera opublikowane o 17:07

- Nie spodziewałem się, że będę musiał pogodzić się ze stratą czegoś tak bliskiego mojemu sercu jak moja ukochana firma, nie mogę jednak firmować czegoś, do czego nie jestem przekonany. Jakość produktu jest dla mnie najważniejsza, nie ma mnie więc już w zarządzie firmy T. Deker Patissier & Chocolatier - poinformował w poniedziałek wieczorem Tomasz Deker na Facebooku. - Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane.
Deker to jeden z najbardziej rozpoznawalnych cukierników w Polsce. Jest mistrzem cukiernictwa, prowadzi szkolenia i warsztaty, jest również jedną z twarzy kanału kulinarnego Kuchnia+, gdzie ma swój autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech. Od lat mieszka w Trójmieście.

Firma T. Deker zaistniała na rynku w 2008 roku. Na początku ubiegłego roku ze spółki cywilnej została przekształcona w spółkę handlową, a nowym udziałowcem - obok Dekera i jego wspólniczki Agnieszki Buniek - została firma Dorsanis Global Services Limited z siedzibą na Cyprze.

Na razie nie wiadomo, jaka przyszłość czeka sklepy firmowe Dekera i pod jaką nazwą będą one dalej funkcjonowały. Na stronie tdeker.pl znajdziemy wyłącznie informację o treści "zmieniamy się dla was".

Telefony Tomasza Dekera oraz Agnieszki Buniek nie odpowiadają.

Miejsca

  • T.Deker Sopot, pl. Konstytucji 3 Maja 3

Opinie (156) ponad 20 zablokowanych

  • Moge sie mylic ale historia

    podoba do tej firmy Batycki....

    Jak nie wiadomo o co chodzi, to o kase chodzi. Na rynku slodyczy widac jest miejsce. W grudniu otworzylo sie w Gdansku A.Blikle. Kiedys jak pracowalem z kaszubami to mialem pieczywo i slodycze z piekarni U Jancy. Mmmm pychotki :) Konkol z Karwi tez calkiem mi smakuje.

    • 4 1

  • Wspólniczka (1)

    Zna się na odzieży używanej

    • 11 2

    • Tym się wcześniej zajmowsła

      • 4 0

  • Fuj

    Raz w życiu cos od nich zjadłem i nigdy więcej.Nie smaczne to to było!

    • 6 7

  • (1)

    Panie Tomaszu głowa do góry p. Agnieszka B. zatonie niczym Titanic bez Pana.

    • 13 5

    • Chyba ze w końcu cos ruszy bez p .T.D ;) koniec bycia na gorze !

      • 1 0

  • RIP (1)

    Ten gość to kawał drania. Każdy kto z nim współpracował to wie. A ten dziennikarzyna jest skrajnie stronniczy - artykuł przypomina materiał sponsorowany. Nie odsuwa się członka zarządu dającego nazwisko jako brand bez powodu...

    • 20 6

    • Karma wraca

      Gdyby nie jego pracownicy, których nigdy nie szanował, dawno już by go na rynku nie było. Karma wraca,

      • 6 0

  • I dobrz (1)

    Tak naprawdę to nie odsuwa się kogoś kto firmuje swoim nazwiskiem firmę. Tak Firmuje. Jeśli ktoś uważa że ten pan piekł sam ciasta albo je wymyślał to jest w błędzie. Poprostu tam są zatrudnieni dobrzy cukiernicy i to oni stoją za sukcesem tej cukierni. Jak ktoś raz współpracował z tym panem to wie. Nigdy więcej.

    • 18 4

    • Racja racja

      Zgadzam sie wkoncu ktos madry ! To cukiernicy wkladali w to serce on nawet nie znal receptur :) haha smieszne tylko krytyka ale cuz myslcie co chcecie i tak bede chodzic po ciasta do pani A .B

      • 0 1

  • biznes

    Bardzo nieprzyjemny Pan Tomasz

    • 16 0

  • Produkty T.Deker już jakiś czas temu stoczyły się na dno. Np. Royal Chocolate. Niegdyś wspaniały wyrób, od dłuższego czasu zaczął znikać w oczach. Tak, po prostu go pomniejszali. Kiedyś kupując 0,5kg dostawało się w porywach ćwiartkę, dzisiaj praktycznie cały "tort". O smaku jego składników nawet nie chce mi się pisać, tak samo jak o teksturze dawniej wyjątkowego kremu. Cena oczywiście poszła w górę, jakość w dół. Z innymi wyrobami podobnie. Byłem stałym klientem, teraz omijam z daleka, bo nie lubię jak ktoś zmienia wielkość i skład produktu, który kiedyś był idealny, a teraz nie jest nawet cieniem dawnego siebie.

    • 6 1

  • ćwierkały jaskółki "nie dobre są spółki"

    • 1 0

  • myślał, że jest cwany i robi dobry interes biorąc wspólnika z Cypru/

    no to się przeliczył. Tylko dlaczego, nie ma tu informacji, że to artykuł sponsorowany?

    • 9 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane