Wyrolowani - food, friends & more to nowe miejsce na mapie gastronomicznej Trójmiasta. Prezentuje ona nowoczesne dania w wykonaniu uzdolnionej szefowej kuchni Darii. Lokal bazuje na autorskich smakach, które przenosić mają gości w kulinarną podróż do Azji. Co ciekawego zjemy w nowej gdyńskiej restauracji?
Nowe miejsce z azjatycką kuchnią
tak, to moja ulubiona
44%
raczej tak, czasami zjem
44%
raczej to nie są moje smaki
12%
Kuchnia azjatycka jest bardzo lubiana w naszym kraju. Lokal inspirujący się tym nurtem powstał przy ulicy Władysława IV 61
w Gdyni, w miejscu dawnej kawiarni Szmaragdowa Cafe. Nowa restauracja na gdyńskiej mapie gastronomicznej otworzyła się dla gości na początku stycznia i otwarta jest codziennie w godzinach 12-21.
Wyrolowani zostali urządzeni w klimatach retro z dużą ilością roślin i drewna we wnętrzu. Jednak czuć w nim też powiew nowoczesności w postaci neonów. Właściciele założyli restaurację z miłości do dobrego, azjatyckiego jedzenia. Ich celem jest, by każdy gość mógł poczuć się w niej jak u siebie, dlatego mile widziani są również czworonożni przyjaciele.
Klasyczne dania z orientalnym twistem
Kuchnia w lokalu bazuje na produktach sezonowych i nurcie zero-waste z mocno azjatyckim twistem. Znajdziemy tu azjatyckie odpowiedniki klasycznych dań, jak np. rosół z kaczki z klopsikami lub okonomiyaki z gulaszem azjatyckim, który można przyrównać do tradycyjnego placka po cygańsku.
Właściciele zachęcają też, do skosztowania ich deserowych specjałów, jak brownie, w którym poczuć można smak prawdziwej gorzkiej czekolady przełamany kwaśnymi owocami leśnymi, całość dosłodzona krówką i słonym karmelem. Od najbliższej soboty pojawią się w karcie śniadania.
Szefowa kuchni zmienia znane dania z różnych kuchni na nowoczesne specjały. Warto śledzić poczynania nowego miejsca
w mediach społecznościowych, gdzie będą zamieszczane wszelkie informacje dotyczące promocji i zmieniającej się karty menu.