- 1 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (48 opinii)
- 2 Grzechy gastronomii: kto winny? (157 opinii)
- 3 Połączyła ich miłość do jedzenia (48 opinii)
- 4 W maju króluje zielony afrodyzjak (95 opinii)
- 5 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (49 opinii)
- 6 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (72 opinie)
Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji
Hala restauracyjna w stylu warszawskiej Hali Koszyki, co najmniej dziesięć samodzielnych restauracji i klub rozrywkowo-muzyczny na dachu zostaną otwarte, częściowo w lecie tego roku, w budynkach kompleksu Deo Plaza na Wyspie Spichrzów w Gdańsku .
Chodzi o przestrzeń restauracyjną, w której na przestrzeni 1000 m kw. zmieści się ponad trzysta osób. Będą mogli spróbować dań z przeróżnych stron świata i przygotowanych według różnych kulinarnych konceptów przez jedenastu uznanych polskich szefów kuchni.
- Całość projektu skupia się na tworzeniu nowej jakości w trójmiejskiej i nie tylko gastronomii. Po raz pierwszy łączymy w jednym miejscu wielu doświadczonych restauratorów i szefów kuchni oraz wypracowane przez nich autorskie smaki - informuje Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.- Największym atutem miejsca jest zróżnicowanie smaków: planujemy miks kuchni m.in. śródziemnomorskiej, azjatyckiej, kreatywnej, polskiej, meksykańskiej, wegetariańsko-wegańskiej. W Słonym Spichlerzu znajdą się także bogate w lokalne przysmaki tapas bary.
W trzech salach Słonego Spichlerza gość odnajdzie inspiracje nie tylko nadmorskim położeniem Gdańska, ale i jego historią. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.
Oprócz tego w ramach inwestycji Deo Plaza, na gdańskiej Wyspie Spichrzów otwartych zostanie około dziesięciu samodzielnych restauracji, z których część będzie oddziałami uznanych już na trójmiejskim rynku lokali. Na dachu budynku zostanie uruchomiony również klub rozrywkowo-muzyczny.
Deo Plaza to inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. Inwestorem jest spółka Spichlerz Ognisty Wóz Apartamenty 10 powiązana z producentem wędlin Zbigniewem Nowakiem.
Miejsca
Opinie (156) 3 zablokowane
-
2018-01-15 23:34
Światowo ;D
mała warszawka się tu robi :DDD będzie gdzie wyjść
- 4 1
-
2018-01-15 23:35
Super wizualizacje (1)
Oby lokal wyglądał tak jak na zdjęciach - czad !
- 7 0
-
2018-01-15 23:57
Super
Świetny pomysł na nową funkcję w starym spichlerzu. Wydawało się ,że po Browarni nic nie można innego zaproponować. a tu inny ciekawy pomysł. Już czekam na przechadzkę po różnych kuchniach pod jednym dachem. Doskonały pomysł i świetny projekt Kozikowskiego. Tylko kiedy na prawdę otworzą?
- 4 0
-
2018-01-16 01:20
Rewelacja
Nareszcie coś nowego i to na Starówce. Może i pomysł z galerii handlowej trochę, ale zupełnie inna jakość, to widać. Wnętrze na światowym poziomie. Super! Gratulacje! Jako mieszkanka nie mogę się doczekać. Tylko niech ceny będą znośne. Brawo Gdańsk!
- 6 1
-
2018-01-16 08:52
słony spichlerz
wszystko fajnie, prośba tylko o zadbanie by po kątach i pod filarami nie kryli się menele
- 4 4
-
2018-01-16 12:06
Ale klimat !!
Wypić drinka w Spichlerzu i te światełka no super ! Napewno przyjdę !
- 4 0
-
2018-01-16 12:08
Jestem na tak !
Ciekawy koncept napewno znajdą się chętni, czegoś takiego w Trójmieście jeszcze nie bylo !
- 5 1
-
2018-01-16 12:11
Oby było smacznie i tanio
Ta niebieska przestrzeń no mega :) Jeżeli będzie cenowo wporządku to będę wpadać na niedzielne śniadanka :)))))
- 4 1
-
2018-01-17 13:11
Cieszmy się życiem :)
Myśle że w większości miast za granicą czy to Amsterdam czy Londyn gdy powstają takie pomysły na nowe lokale to ludzie nie narzekają jak im się podoba to chodzą i tyle w temacie jak nie to nie chodzą, dobrze że cały czas powstaje coś nowego... ale w Polsce kązdy pomysł musi się zdarzyć z falą krytyki to za drogo to stoły za małe jakby nie można podejść do czegoś pozytywnie albo wg się tym nie przejmować i żyć swoim życiem
- 5 1
-
2018-01-17 13:43
Czekam na otwarcie zapowiada sie ciekawe miejsce
- 3 3
-
2018-07-16 15:56
pycha!!!
Byłam, widziałam, zjadłam! Rewelacja! Chyba już nigdzie indziej nie pójdę, oby utrzymali ten poziom, a Hala Gwardii stoliczna będzie mogła nam teraz podskoczyć ;)
Tak! Tak! Tak!- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.