- 1 Ranking restauracji w Trójmieście (29 opinii)
- 2 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (143 opinie)
- 3 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (28 opinii)
- 4 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (40 opinii)
- 5 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (34 opinie)
- 6 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
Zagłębia kulinarne w Trójmieście
Kulinarne zagłębia, czyli miejsca, które cechuje kulinarna różnorodność, stają się w Trójmieście coraz bardziej popularne. Oprócz dużego wyboru restauracji znajdziemy w nich przestrzeń do spotkań ze znajomymi i odpoczynku, nierzadko na świeżym powietrzu.
Ulica Starowiejska w Gdyni
Miłośnicy dobrego jedzenia w kulinarnych podróżach nie mogą pominąć Gdyni. Wzdłuż ulicy Starowiejskiej znajdziemy kilkanaście lokali gastronomicznych.
W wyróżniającym się ciekawym wnętrzem Honolulu wise food skosztujemy owoców morza i smacznych burgerów, w Haosie czeka na nas miks kuchni azjatyckiej, a w Ram Ram Ji kuchni indyjskiej. Oberża 86 proponuje klasyczną kuchnię polską w nowym wydaniu oraz elegancką, stonowaną przestrzeń. Wycieczkę po Starowiejskiej możemy skończyć na kraftowym piwie w AleBrowar. Na pizzę możemy wpaść do Czerwonego Pieca.
Ulica Abrahama w Gdyni
W Gdyni warto zajrzeć też na ulicę Abrahama i nowo otwarty woonerf , czyli przyjazną pieszym przestrzeń. Miłośnikom makaronów powinno spodobać się w Klusce, a w Carmniku czekają na nas dobre burgery. Neon zaprasza miłośników azjatyckiej kuchni. Na wystawną kolację na Abrahama polecają się Pieterwas Krew i Woda oraz położona niedaleko Sztuczka. Na wieczornego drinka możemy wpaść do Desdemony, a na pizzę do Francesco.
Degustacje i imprezy kulinarne w Trójmieście
100cznia w Gdańsku
100cznia to nie tylko imprezownia na świeżym powietrzu, ale też miejsce, w którym znajdziemy dużo ciekawych kulinarnych propozycji. W tym roku w strefie gastronomicznej znalazły się lokale Mesobox (kuchnia japońska), Mecyje (oryginalne gofry), Pan Baleron (kanapki z szarpanym mięsem), Pizza Corner (pizza z pieca opalanego drewnem), Food on the wood (fantazyjne szaszłyki), Gburka (tapasy), Morze Pasta (makarony), Hummusland (kuchnia bliskowschodnia) i Food&Coffee 100p (kuchnia indyjska).
Garnizon we Wrzeszczu
Dużo dobrego jedzenia czeka też na nas w gdańskim Garnizonie. Dzień możemy rozpocząć od pożywnego śniadania w Marmolada Chleb i Kawa, dobrą kawę znajdziemy w Sztuce Wyboru i Składaku, a na słodkości warto wybrać się do Umam. W porze obiadowej z przyjemnością ugoszczą nas Słowacki Bistro, Kucharia i tako. Miłośnicy kuchni azjatyckiej mogą wybrać się do Ping Ponga lub Mami Sushi. Po intensywnym dniu możemy wybrać się na piwo do Browaru Spółdzielczego i Starego Maneżu (Browar Vrest), finezyjne drinki lub kolację w Eliksirze.
Cykl: Jemy na mieście
Przestrzenie kulinarne w Trójmieście
Rozległe przestrzenie restauracyjne znajdziemy też pod dachem. W Gdańsku działa Słony Spichlerz, w którym na trzech poziomach znajdziemy dziewięć różnych restauracji i bar. W Gdyni możemy wybrać się do Batory Food Hall, który mieści w sobie 11 różnych punktów gastronomicznych. Kilka dni temu otwarto Stację Food Hall na drugim piętrze wrzeszczańskiej galerii handlowej Metropolia, gdzie znajduje się ok. 26 miejsc z jedzeniem. Przestrzeń pomieści jednocześnie 600 osób i będzie czynna do późnych godzin nocnych.
Stacja Food Hall we Wrzeszczu otwarta
Miejsca
Opinie (50) ponad 10 zablokowanych
-
2019-07-04 09:49
czym się "jarać"? 100 metrową "ulicą"? kilka ławek, równy chodnik - kostkowy
gdzie tam nic prawie nie ma...nawet gdyby było to nie czajna tałn
- 3 2
-
2019-07-04 09:21
Wszystko pięknie
A na miejscu różnie bywa. 100cznia mega mnie rozczarowała, ale fakt jest klimat. Uwielbiam Słony Spichlerz, ale wrócę tam po sezonie. Ceny na sezon dość mocno podskoczyły. Resztę miejsc chyba też sprawdzę po sezonie.
- 2 0
-
2019-07-04 08:55
Coś mało zna pani takich miejsc w Gdańsku.
- 3 0
-
2019-07-04 08:05
wystarczy spojrzeć na komentarze dotyczące reklamowanych tu miejsc by zadać pytanie po co i o czym ten "artykuł"
- 12 3
-
2019-07-04 07:44
Zdrowa kuchnia. Dzięki niej nigdzie nie zobaczycie tylu utuczonych tyłków xxxxxxl co a Ameryce.
- 6 1
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
2019-07-04 07:10
W sezonie turystycznym lepiej omijać duzo restauracji sezonowych porcje okrojone
- 18 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.