• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Zielone burgery w MAX Premium Burgers

29 maja 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (34)
Nowa oferta dostępna jest od 16 maja we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers w Polsce. Nowa oferta dostępna jest od 16 maja we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers w Polsce.

Sieć MAX Premium Burgers wprowadziła nowe rozszerzone menu Supreme Green, a w nim trzy nowe warianty na bazie strączków i fasoli mung. Dzięki temu oferuje gościom aż 12 nowych, bezmięsnych propozycji i przede wszystkim wyjątkowych pod kątem smaku opcji, tym samym wyróżniając się na tle konkurencji.



W roślinnym menu Supreme Green nowymi składnikami będą trzy nowe opcje białka - Crispy Supreme na bazie strączków, Real Green na bazie fasoli mung oraz Crispy Green Nuggests, również na bazie strączków, jednak z inną recepturą. Oznacza to, że bazując na tych produktach klient może wybrać warianty burgerów, jak Crispy Supreme Buffalo, Delivery Cheezy Crispy Supreme czy Real Green.

Szwedzkiej firmie zależy na tym, żeby "zielone menu" stało się pierwszym wyborem klientów, a przepisem na ten sukces ma być holistyczne podejście firmy do zrównoważonego rozwoju, czyli przykładanie uwagi zarówno do zdrowia gości, jak i zaangażowania w środowisko. To właśnie przy produkcji wege opcji, takich jak Real Green, Crispy Supreme, czy Plant Beef wytwarzany ślad węglowy jest najmniejszy. MAX chce aby menu było różnorodne, a roślinne produkty, nie były jedynie opcją w menu, a jego stałym elementem i naturalnym wyborem gości.

- Wraz z wprowadzeniem Supreme Green "zielone" burgery stają się naturalnym wyborem. Nieustannie rozszerzamy nasze menu, aby ułatwiać gościom dokonywanie dobrych dla klimatu wyborów. Właśnie dlatego wprowadzamy nowe produkty, jednocześnie dbając o wysokiej jakości składniki i wyjątkowe walory smakowe - przekonuje Jonas Mårtensson, Szef Kuchni MAX Premium Burgers.

Jak to smakuje?



Nowe burgery w teście smaku mogą zaskoczyć. Klienci przyzwyczajeni do tradycyjnych burgerów na bazie wołowiny, którzy zdążyli już przetestować nowe menu przyznają, że różnica jest w zasadzie niezauważalna, a roślinny burger na stałe może wpisać się jako zdrowsza i równie smaczna alternatywa. Nowe menu uzupełniają też wege nuggetsy, a także nowe smoothie w trzech wariantach smakowych.

  • Czy roślinny burger na stałe może wpisać się jako zdrowsza i równie smaczna alternatywa mięsnych kotletów?
  • Czy roślinny burger na stałe może wpisać się jako zdrowsza i równie smaczna alternatywa mięsnych kotletów?
  • Czy roślinny burger na stałe może wpisać się jako zdrowsza i równie smaczna alternatywa mięsnych kotletów?
  • Czy roślinny burger na stałe może wpisać się jako zdrowsza i równie smaczna alternatywa mięsnych kotletów?

Pozytywni dla klimatu



Od 2018 roku menu MAX jest pozytywne dla klimatu. Oznacza to, że w wyniku podjętych przez firmę działań udaje się wyeliminować z atmosfery 10 proc. więcej gazów cieplarnianych niż powstaje ich w trakcie produkcji żywności.

Odważne kroki czynią szwedzką sieć wzorem przemian dla całej branży. Firma mierzy pełny ślad węglowy produkcji - od momentu uprawy czy hodowli do momentu otrzymania przez klienta finalnego produktu w danej restauracji.

Dodatkowo przy każdej pozycji w menu MAX Premium Burgers widnieją oznaczenia CO2, informujące o tym, ile dwutlenku węgla wyemitowano przy produkcji konkretnego produktu. Im niższa wartość, tym lepiej dla klimatu.

Zdrowe na lato



Poza nowymi burgerami w Supreme Green Menu możemy skusić się także na orzeźwiające Premium Smoothies. Do wyboru mamy trzy opcje smakowe, które idealnie wpisują się w nadchodzące letnie dni: czerwony - Truskawka, Banan i Jagoda, żółty - Mango & Marakuja oraz zielony - Awokado, Szpinak & Mango. Do tego w najnowszej ofercie MAX Premium Burgers możemy znaleźć Premium Shake Blueberry Pie, który jest shakiem z dodatkiem jagód, dżemu jagodowego oraz chrupiących ciasteczek.

- Wyznaczamy trendy i chcemy być wzorem dla innych. Ocieplenie klimatu i problemy dotyczące środowiska naturalnego to problem współczesnego świata. MAX jest częścią tego problemu, więc musimy zrobić wszystko aby stać się także częścią rozwiązania. Najlepsze co możemy zrobić, to sprawić aby nasze burgery o niskim wpływie na klimat smakowały tak dobrze, jak pozostałe - dodaje Jonas Mårtensson, szef kuchni MAX Premium Burgers.
Nowa oferta dostępna jest od 16 maja we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers w Polsce, goście mają także możliwość składania zamówień przez stronę www i aplikację.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (34)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane