Artur Moroz: Prestiż restauracji to nie ilość szkła
Od wielu lat kreuje wizerunek rodzimej kuchni poza granicami Polski. Był założycielem pomorskiego oddziału...
Znaleziono 2815 artykułów
Od wielu lat kreuje wizerunek rodzimej kuchni poza granicami Polski. Był założycielem pomorskiego oddziału...
Klub muzyczny z kulturalnymi aspiracjami, ekskluzywna restauracja i bar dla fanów surowego jedzenia - to...
Dwóch mężczyzn o silnych charakterach, którzy od kilku lat wspólnie prowadzą kuchnię Restauracji...
Prowadząc cykl rozmów z szefami kuchni, wielokrotnie spotkałam się z opiniami, że w trójmiejskim środowisku...
Mistrz cukiernictwa, trener i reprezentant kadry narodowej w międzynarodowych olimpiadach kulinarnych,...
W ramach festiwalu "Gęsina na św. Marcina" w sopockiej restauracji White House odbyła się degustacja...
Gdy pięć lat temu otwierał w Gdyni Trafik , nie spodziewał się, że jednocześnie utoruje drogę wielu...
Przez dwanaście lat był szefem kuchni sopockiego Rozmarynu, później prowadził kuchnię restauracji Fellini...
Dzięki codziennym połowom w Małej Wodzie, w chatach nordowych Kaszubów nie brakowało ryb. Jednymi z...
Od niedawna stanął na czele zespołu kucharzy gdańskiej Metamorfozy i odważnie zmienił jej założenia...
To był jego pierwszy konkurs. Otwarcie mówi o uprzedzeniu do kulinarnych wyścigów, gdyż - jak twierdzi -...
W Trójmieście niewiele restauracji ma je w swojej ofercie. Nazywane z angielskiego tasting lub sample menu...
Jeszcze przed wojną przy gdańskim Pobrzeżu Rybackim niemal codziennie cumowały kutry pełne świeżych ryb,...
Na świecie istnieje ponad tysiąc gatunków sera. Swoją specyfikę mają sery francuskie, hiszpańskie i...
Znamy zwycięzcę konkursu na Gdyński Przysmak, który odbył się w ramach IV Weekendu Kulinarnego. Jury, w...