• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni

10 września 2018 (artykuł sprzed 5 lat) 

Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni. Rolkę zjemy już od 10 zł.



Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 zobacz na mapie Sopotu pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 zobacz na mapie Gdańska. W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni.

  • W Bunny Handroll zjemy kilkanaście kompozycji rolek z sushi. Ceny zaczynają się od 10 zł.
  • Menu Bunny Handroll.
Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.

- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.

  • Wszystkie rolki przygotowywane są na miejscu przez wykwalifikowanego sushi-mastera.
- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (50) 5 zablokowanych

  • Uwaga! UWAGA! (2)

    Gdzie jest tak słynna Krewetkarnia na ul.Świętojańskiej? Ciągle poszukiwali pracowników....No i zamknęli biznes?

    • 16 2

    • Lech

      było wiele zatruć po nich

      • 0 3

    • Przecież otwarta jest

      Przy lodziarni Miło.Mi

      • 1 2

  • (1)

    Miałem dwa rasowe szczurki, które jadły wszystko. Raz została jedna rolka sushi i dla jaj wrzuciłem do klatki. Wszystko zjadły oprócz tej zielonej glonowej maty do zawijania. A ludzie to wcinają...

    • 18 8

    • A w Azji ludzie wcinają „rasowe szczurki” ;) Więc są gusta i guściki.

      • 9 1

  • Dla mnie ok.

    Ale wole kotleta z kartoflami i sur...:)

    • 8 4

  • Jedzenie dobre

    Ale punkt we wrzeszczu to typowe "kup na wynos i zjedz gdzie indziej". Już wolałbym jeść w samochodzie na parkingu :)

    • 12 0

  • Te quasi sushi zdrowsze od kebaba? (1)

    A w czym biały ryż jest zdrowszy od pity? Że niby zawiera rybkę hodowlaną w wielkich zbiornikach wodnych, do których dodaje się masę leków i innych substancji antygrzybicznych? A grillowany łosoś to już w ogóle okaz zdrowia - utlenione, w trakcie obróbki cieplnej, tłuszcze omega 3 są gorsze, niż gdyby ktoś napił się oleju słonecznikowego. A może "mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem" - nie wiedziałem że majonez jest zdrowy.

    • 43 14

    • Ciągle zdrowsze

      Nawet mimo że ryba hodowlana, ryż pryskany, a rolki zawijałby bezoki pirat to i tak będzie zdrowsze od kebaba. Dlaczego? Bo kebab to nie jest mięsko radośnie kręcące się na rożnie- przestało nim być już lata temu gdy firma NAZAR przejęła 80% rynku. Proces technologiczny wyrobu tej rolki mięsa która tam się kręci zadziwiłby nawet paszowy przemysł mączno-kostny z bacutilem na czele :) W internecie można znaleźć relacje osób tam pracujących jak i opis samego szefa :)

      • 12 0

  • Byłem we Wrzeszczu...

    ...sushi dobre, ale klimat straszny, techniawa z radia i pstrokato. Nie do siedzenia na dłużej niż 5 minut. Chyba że to taki koncept...

    • 12 0

  • Próbowali wciskać to całe sushi w Wawce - jako tako się przyjęło

    widzę, że w Gdańsku jedyny pozytyw wśród gdańskiej lemingozy, że tego badziewia nie chce przyjąć.

    • 13 6

  • fuj

    • 8 9

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane