• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Dziewięć restauracji w jednej. Słony Spichlerz otwarty na Wyspie Spichrzów

Michał Jelionek
15 marca 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 

Zobacz Słony Spichlerz w Gdańsku:

Lokal mieści się vis-a-vis Długiego Pobrzeża. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków.

Kulinarna mapa Trójmiasta zyskała nowy lokal, a w zasadzie dziewięć lokali gastronomicznych skumulowanych pod jednym dachem. Koncept restauracyjny nosi nazwę Słony Spichlerz, a swoją działalność rozpoczął w piątek, w samo południe. Obiekt zlokalizowany jest na ul. Chmielnej 10 zobacz na mapie Gdańska na Wyspie Spichrzów.



Kilka restauracji w jednym miejscu to:

Osoby, które miały przyjemność odwiedzić warszawską Halę Koszyki doskonale wiedzą, czym jest popularny ostatnimi czasy "food court". To przestrzeń gastronomiczna, w której serwowane są posiłki przygotowywane w kilku czy też kilkunastu samodzielnych restauracjach. W ten sposób osoby odwiedzające takie miejsca mogą spróbować dań z różnych stron świata.

Takim właśnie obiektem jest Słony Spichlerz, który w trzech salach, na powierzchni 1000 m kw. pomieści blisko 400 gości. A ci, nie ruszając się z miejsca, mogą odbyć kulinarną podróż po niemal całym świecie.

- Słony Spichlerz, z racji na serwowane śniadania, będzie czynny każdego dnia od godz. 8. Po śniadaniach zapraszamy was na lunche i obiady, a wieczorem na kolacje. W dni robocze będziemy czynni do godz. 23, a w weekendy nawet do godz. 1. Wyjątkiem jest restauracja Gwar, która codziennie będzie otwarta do godz. 3 - wyjaśnia Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.

  • Słony Spichlerz to dziewięć restauracji pod jednym dachem.
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Błogo
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
Nowy lokal to zderzenie zróżnicowanych smaków - od kuchni śródziemnomorskiej, przez azjatycką, polską czy mięsną, po kuchnię wegetariańsko-wegańską.

O kubki smakowe gości zadba w sumie dziewięciu restauratorów. To Bangkuk by Thai, Błogo Cakes & Sweets, Chwila Breakfast + Moment Bowl, Czerwony Piec, Delfish Grill + Tapas, Gwar Bistro & Bar, Ramen & Sushi by Mitsuro, Sexy Bull Burgers & Prosecco oraz Vegemadre Veggies & Love. Dziesiątym lokalem jest Salty Bar, który dba o stosowne nawodnienie gości.

  • Słony Spichlerz
  • Czerwony Piec
  • Chwila Moment
  • Vegemadre
  • Ramen
  • Czerwony Piec
  • Słony Spichlerz
  • Vegemadre
Na odwiedzających czeka przyjemnie zaaranżowane wnętrze. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.

Nowa strefa gastronomiczna mieści się w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji Gdańska, vis-a-vis Długiego Pobrzeża, w kompleksie Deo Plaza. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. W tym samym budynku, na wyższej kondygnacji, mieści się otwarty niedawno klub Sassy.

Otwarcie klubu Sassy na Wyspie Spichrzów


  • Na powierzchni 1000 m kw. pomieści się około 400 osób.
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz
  • Słony Spichlerz

Miejsca

Opinie (195) ponad 10 zablokowanych

  • (3)

    Już się bałem, że w takim miejscu zabraknie kuchni polskiej. Ale jest. Tylko jakie menu i ceny? Czy dla przeciętnego zjadacza chleba?

    • 18 3

    • Dla przeciętnego zjadacza chleba jest....

      ...tylko chleb

      • 1 0

    • (1)

      Ceny chleba OK!

      • 5 1

      • Przeciętny zjadacz chleba zjada chleb w domu. Nie musisz jadać codziennie na mieście.

        • 1 0

  • food hall, a nie food court (2)

    Autorowi polecam zapoznać się z terminologią przed zaczynaniem pisania o jakimś temacie.

    • 12 6

    • Na jakiś temat! (1)

      • 15 0

      • Pełna racja

        panie Czepialski / pani Czepialska ;)

        • 1 1

  • (12)

    "Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury"
    Niestety moją uwagę przykuwa surowy beton

    • 65 17

    • (6)

      Czy będzie mnie stać, gdy zarabiam średnią krajową?

      • 55 19

      • kocham takie pytania. Jakby to kogoś innego była "wina" że zarabiasz tyle ile zarabiasz

        • 0 3

      • (1)

        ze średnią krajową to starcza na przeżycie, a nie na jedzenie w knajpach.

        • 16 5

        • Bez przesady już ;)

          • 0 3

      • Z trzema srednimi nawet lepiej kitrac
        każden grosz, potem na 80 urodziny taki bal zrobisz, że ho ho

        • 20 3

      • weź porcję frytek i cztery talerzyki (a ketchup z domu)

        • 27 5

      • zacznij odkładać i zapraszamy w przyszłym roku

        • 58 6

    • (4)

      dobry pomysł, ale obawiam się cen

      • 22 4

      • Ceny

        Są normalne , warto się przekonać samemu

        • 3 3

      • zmień pracę, weź kredyt

        • 8 5

      • w Lizbonie byłem w takiej, niedaleko torów, przy głównym deptaku

        ceny wysokie i nic ciekawego, w Bergen - super ryby i owoce morza, ceny kosmiczne. W Berlinie jest fajna hala, raz na tydzień robią spęd różnych przybytków. Można fajnych rzeczy skosztować i ogólnie bez napinki i fajosko

        • 7 4

      • nie lękaj się

        • 10 3

  • Koncept konceptem (3)

    Ale na Wyspie Spichrzow przydalby się "ikejowy barek" - to jest "koncept" w 10-tkę i te ceny! Mieliby non stop full klientów...

    • 18 6

    • ale tam jest więcej zamożnych (1)

      turystów niż GRażynm Januszy, Sebixów i Karyn.

      • 3 5

      • Jak zrobią ceny odpowiednie dla wszystkich, to miejsce straci klimat. Będziesz przeciskał się przez tłumy jak w barze Neptun na Długiej i stał z tacą dwie godziny, aż zwolni się jakiś stolik.

        • 1 1

    • w Ajkii dopłacasz w meblach, to jest też kantyna na pracowników

      • 8 5

  • (3)

    dziewięć lokali gastronomicznych skumulowanych pod jednym dachem.

    znaczy budek, straganów

    • 47 21

    • (2)

      Słony Spichlerz to i ceny słone

      • 34 6

      • Kolejny troll (1)

        Co nie był a komentuje , tak Burger za 25 zł to dla Ciebie pewno wiąże się z wizytą w banku po kredyt ...co za ludzie ...

        • 5 2

        • Nikt nie każe ci stołować się codziennie od rana do wieczora. Wystarczy, że dla odmiany zaprosisz raz kiedyś dziewczynę czy żonę z dziećmi. I nie musicie od razu zamawiać dań z górnej półki.

          • 1 3

  • Galeria Koszyki... (5)

    Szkoda, że u nas nie dało się stworzyć czegoś na wzór Koszyków warszawskich...

    • 20 48

    • (1)

      Koszyki to pic na wodę, biznes jest z biurowca a nie z hali, która nigdy się nie zwróci, a utrzymywana jest z czynszu innej nieruchomości

      • 16 5

      • A coś bliżej o działaniu Koszyka, bo nie byłem.

        • 0 0

    • Koszyki robią w Galerii Metropolii (1)

      • 5 0

      • Nie ma czegoś takiego jak hala Koszyki w galerii handlowej. Powodzenia dla konceptów, które otwierają się w galeriach handlowych. To nie o to chodzi. Musi być klimat, stary, rewitalizowany budynek, jakaś dusza miejsca. Nie ma co porównywać Koszyków czy Słonego Spichlerza do galerii handlowej. To zupełnie inna bajka.

        • 10 0

    • no właśnie się udało

      ale pewnie nie przeczytałeś artykułu, prawda? :)

      • 10 4

  • amatorszczyzna

    Bylem tam dzień po otwarciu, po pierwsze nie ma co porównywać do Hali Koszyki w Warszawie. W Warszawie jest przestrzeń i różnorodność wyboru w Gdańsku nie za bardzo. Stwierdziłem ze z moją partnerką spróbujemy coś słodkiego. Moja partnerka uwielbia kawę wiec zamówiła latte a ze nie słodzi cukrem poprosiła do kawy miód. Kiedy zobaczyłem tą kawę trochę się zdziwiłem, bo zamiast podać miód osobo zobaczyłem ponad centymetrową warstwę miodu na dnie szklanki. Kiedy zapytałem co to jest, jeden z kelnerów zorientował się jaką gafę popełnił jego kolega i kazał mu zrobić drugą kawę. Ja zamówiłem sobie krem Crème brûlée i tu znowu wpadka. Jeden z obsługujących panów wyjął krem z lodówki i wiadomo ze na wierzchu posypuje się brązowym cukrem i opala cukier palnikiem. Najpierw wiec chciał opalić sam krem, potem kolega zwrócił mu uwagę ze ma najpierw posypać cukrem i dopiero wtedy opalić wiec wyjął biały cukier wiec inny kolega mu podpowiada na ucho ze nie biały tylko brązowy ma być cukier. Poza tym opalił cukier nierównomiernie, a cześć cukru przypalił. Wiec jak dla mnie cyrk na kółkach.

    • 2 4

  • nazwy obcojęzyczne sa po prostu śmieszne (2)

    to jest ta głupia maniera właścicieli wstydzących sie polskości , albo właścicieli którzy licza na hipsterów albo właścicieli którzy kierują swoja ofertę do skandynawow ( bo poziom cenowy to właśnie skandynawia) ale co będzie jak ekonomia siadzie i skandynawia przestanie do nas przyjeżdżać

    • 6 2

    • To sie zmieni nazwe na polska :)

      • 0 0

    • Widać wyraźnie

      Że bez & lub + w nazwie to nie ma knajpy. Proponuję nazwę "+ & +".

      • 4 0

  • Ciekawe które ... (3)

    ...krezusy finansowe pootwierały tam knajpy, bo nie wierzę żeby mógł to zrobić ktoś spoza zamkniętego kręgu "wielkich pomorskich biznesmenów" spod znaku "My bierzemy wszystko, bo Nam się tylko należy". Jakby tak dobrze poskrobał w KRSach to wyszłaby pewnie niezła mapka wąskiej grupki osób które obsiadły centrum starego miasta jak muchy, co?

    • 11 1

    • (2)

      Zanim zaczniesz oskarzac to sprawdz. Zaraz sprawdze id Twojego komputera i oskarze za pomowienia

      • 1 5

      • Zanim zaczniesz używać ....

        ...słowa " oskarżać" sprawdź jego znaczenie.

        • 2 0

      • Iiiooo Iiiooo

        Bagiety już jado na trojmiasto.pl.

        • 2 0

  • "tanio"... :)

    niedługo wszystko padnie,,przy "promocyjnych cenach"..hihiii

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane