- 1 Mieszkańcy ruszyli z pomocą małej lodziarni (214 opinii)
- 2 Kto ma szansę na gwiazdkę Michelina? (43 opinie)
- 3 Grzechy gastronomii: kto winny? (206 opinii)
- 4 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (105 opinii)
- 5 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
- 6 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (72 opinie)
Jemy na mieście: Jakubiak w Sopocie karmi celująco
Jemy na mieście to cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania zamawiamy na własny koszt i nie zapowiadamy wizyty. Piszemy szczerze, lekko i unikając nadmiernej pretensjonalności. Dziś recenzujemy otwartą latem restaurację Jakubiak w Sopocie. Poprzednio byliśmy w gdyńskiej naleśnikarni La Galette , w której było smacznie, ale nie obyło się bez uwag. Za dwa tygodnie opiszemy Tu można marzyć by Tomasz Deker, lokal, który w ostatnim czasie przeszedł spore zmiany - byliśmy już tam.
Całkiem niedawno Tomasz Jakubiak, znany w świecie kulinariów m.in. ze swoich programów o gotowaniu i książek kucharskich, otworzył nową restaurację, która mieści się na parterze starego drewnianego domu przy ul. Wybickiego 48, vis a vis Stadionu Lekkoatletycznego w Sopocie. Lokal Jakubiak w Sopocie to bardzo klimatyczne miejsce, z dala od turystycznego szlaku i blisko lasu.
Część restauracyjna nie jest duża, a składają się na nią sala z niewielką liczbą stolików oraz mniejsza przestrzeń, w której stoi jeden stół na sześć osób. Wystrój wnętrza łączy w sobie nowoczesne elementy, takie jak betonowa podłoga czy betonowa ściana z drewnianymi elementami starego domu. Z sufitu zwisają lampy zrobione z durszlaków, a ściany zdobią familijne zdjęcia Tomasza Jakubiaka. W przedsionku na stylowych komodach stoją kwiaty w kolorowych donicach, porcelanowe figurki psów, kurek i inne bibeloty - jak w rodzinnym domu. Jest kameralnie i na tyle przytulnie, że przez moment można się tu poczuć jak podczas wizyty u dobrego znajomego. Nadmienię tylko, że nad restauracją pomieszkuje sam Tomasz Jakubiak.
Do restauracji udaję się na niedzielny obiad wraz z cioteczną siostrą i jej 6-letnim synem. Karta dań jest krótka, choć co jakiś czas na rolce pakowego papieru pojawiają się dania specjalne, które czasami wchodzą do karty stałej. Menu zmienia się sezonowo, a dominują w nim potrawy inspirowane kuchnią polską i regionalną, ale z nowoczesnym twistem.
Warto wspomnieć, że wszystkie ryby i mięsa są wędzone na miejscu w niewielkiej wędzarni ustawionej w sąsiedztwie tarasu, a większość produktów pochodzi od lokalnych dostawców. Menu jest spójne z tym, co zresztą Tomasz Jakubiak często proponuje w swoich kulinarnych programach.
Nie zastawiamy się długo i zamawiamy:
- śledzia bałtyckiego z młodym marynowanym ziemniakiem, rabarbarem i kwaśną śmietaną (24 zł);
- zupę rybną z ryb słodkowodnych przetartych przez sito z kiszonym selerem i naszym wędzonym łososiem (21 zł).
Na drugie wybieramy:
- kurczaka zagrodowego, a dokładnie pierś ze skórką smażoną na maśle, warzywa pieczone w musztardzie, sos z orzechów laskowych (39 zł);
- makaron świderki z duszonymi ogonami wołowymi, jabłkiem z musztardą, serem zagrodowym, miętą, limonką (31 zł).
Na deser:
- mus z białej czekolady z malinową żelką, czerwoną kapustą, kruchym ciastkiem (22 zł).
Oczekiwanie na zamówienie umilono nam przyjemnym w smaku "czekadełkiem" w postaci konfitury z marchewki i pieczywem.
Jeśli chodzi o śledzia, to napiszę krótko i zwięźle: był pod każdym względem doskonały. W smaku lekko pikantny, z jędrnym mięsem, nie za słony. Całości dopełniły ciekawe dodatki, takie jak rabarbar, ogórek, ziemniak, śmietana i oliwa. Już dawno nie jadłam tak dobrego śledzia.
Zupa rybna w formie kremu z kawałkami wędzonego łososia była pierwszorzędnie doprawiona, a cytrynowa oliwa i kawałeczki kiszonego selera podkręciły jej delikatny smak i konsystencję. Oryginalne połączenie różnych tekstur i smaków: od słodkich, przez słone, do kwaśnych. Jak mawia młodzież - zupa petarda.
Przy smażonej piersi kurczaka zagrodowego również nie szczędziliśmy słów zachwytu. Z pozoru pospolite danie, dzięki dodatkom nabrało charakteru. Mięso było soczyste, a skórka przysmażona i idealnie chrupiąca. Fenomenalny sos śmietanowy z posiekanymi orzechami laskowymi podkreślił maślany smak piersi kurczaka. Do tego smaczne warzywa pieczone w musztardzie, a wśród nich ziemniak, dynia, kawałek kolby kukurydzy, brukselka, fioletowa marchewka i burak. Wszystkie warzywa al dente.
Makaron (zamiast zapowiadanych świderków otrzymaliśmy casarecce) z duszonymi ogonami wołowymi to zarazem bardzo delikatne i aromatyczne danie. Mięso było mięciutkie, wręcz rozpływało się w ustach, z wyczuwalną nutą tymianku i rozmarynu oraz z dużą ilością pietruszki. Makaron był podsmażony i to było świetne, bo dzięki temu nabrał chrupkości. Fajna kompozycja smakowa, ale w naszym "dorosłym" rankingu znalazła się na ostatnim miejscu, za to bardzo zasmakowała kilkuletniemu siostrzeńcowi.
Deser również podbił nasze kubki smakowe. Mus z białej czekolady okazał się lodem o aksamitnej konsystencji, a nieoczywisty dodatek w postaci czerwonej kapusty objawił się w postaci słodkawego sosu. Całą słodycz białej czekolady przełamała kwaskowata żelka z malin. Deser zasługuje na wysoką notę w swojej kategorii.
Proszę Państwa, z nieukrywaną przyjemnością wystawiam restauracji Jakubiak w Sopocie ocenę celującą. Składa się na nią nasz zachwyt nad ponownym odkryciem przed nami znanych i prostych potraw, ale w jakże ciekawej odsłonie smakowej. Tak trzymać.
O autorze
Miejsca
Opinie (102) ponad 10 zablokowanych
-
2019-10-12 22:14
Opinia wyróżniona
Jutro zrobie test restauracji (1)
Sprawdziłem menu online szkoda ze strona powiązana tylko z Facebook. Menu wyglada obiecująco ceny tez zachęcają do odwiedzin. Nie zgadzam się z opiniami na forum dotyczącymi cen ponieważ za jakość trzeba zapłacić. Mam nadzieję że towarzystwo w restauracji będzie na poziomie a nie g*wnozjady liczące każdy PLN. Za 2 lata jak minimalna będzie na
Sprawdziłem menu online szkoda ze strona powiązana tylko z Facebook. Menu wyglada obiecująco ceny tez zachęcają do odwiedzin. Nie zgadzam się z opiniami na forum dotyczącymi cen ponieważ za jakość trzeba zapłacić. Mam nadzieję że towarzystwo w restauracji będzie na poziomie a nie g*wnozjady liczące każdy PLN. Za 2 lata jak minimalna będzie na poziomie 4 tys PLN każdy mieszkaniec Sopot przyjdzie kiedy będzie chciał. Oby te obietnice nigdy się nie zrealizowały bo wtedy to nie będzie restauracja na poziomie.
- 7 11
-
2019-10-13 18:37
Juz po wizycie w restauracji
Jak zapowiadalem tak zrobilem odwiedzilem dzisiaj restauracje. Wizyta 2 doroslych osob. Pierwsze wrazenie obsluga sali troche zbyt malo aktywna ale z drugiej strony nie zbyt nachalni. Jedzenie smaczne mija kilka godzin i zadnych sensacji zoladkowych. Ceny dan adekwatne do porcji na pewno nie ma cen z kosmsu. 1,5h pobytu w restauracji obiad 2 daniowy plus po lampce wina i z napiwniek 10% lacznie zaplacilem 180 PLN.
- 3 1
-
2019-10-09 08:48
Opinia wyróżniona
Polityka cenowa, Panie Jakubiak! (15)
Napisze brutalnie, ale w dobrej wierze. Przykro mi Panie Jakubiak, to nie jest Warszawa - a lokal wynają Pan pod lasem - troszę przesadził Pan z marżowaniem dań - ma Pan drogo jak na Sopot, to niestety fakt. To truizm, że każdy kto prowadzi biznes chce zarabiać, lecz w Sopocie takie ceny się nie sprawdzą. Dania wygldają dobrze (a nawet bardzo
Napisze brutalnie, ale w dobrej wierze. Przykro mi Panie Jakubiak, to nie jest Warszawa - a lokal wynają Pan pod lasem - troszę przesadził Pan z marżowaniem dań - ma Pan drogo jak na Sopot, to niestety fakt. To truizm, że każdy kto prowadzi biznes chce zarabiać, lecz w Sopocie takie ceny się nie sprawdzą. Dania wygldają dobrze (a nawet bardzo dobrze), pewnie też tak smakują, ale niestety 39 zł za kurczaka to dużo jak na mieszkańca Sopotu (a w takich Pan celuje jak rozumiem). Podobnie cena śledzia - 24zł(menu dziecięce to już w ogóle kosmos). Nie zmieni tego opinia pani "Test Smaku", która za nic nie zapłaciła, ani płatny art. na trojmiasto,pl Na pewno Pan czyta opinie - więc uprzedzam w trosce o poziom sopockiej gastronomii (a jej poziom będzie zależał od takich restauracji jak min. Pana, czyli na dobrym poziomie ) - to nie zadziała - lepiej zarobić te 15-20% mniej na każdym ze stolików, ale zapełnić restaurację . Pozdrawiam i powodzenia! Pewnie odwiedzę niebawem ;)
- 159 29
-
2019-10-09 20:57
Proponuję doczytać dokładniej: "Testowane dania zamawiamy na własny koszt i nie zapowiadamy wizyty."
Byłam u Jakubiaka w Sopocie 2 razy i za każdym było pysznie! Cena za takie jedzenie wcale nie jest wygórowana.- 4 3
-
2019-10-09 15:48
niby tak, ale Sopot i Warszawa zawsze były najdroższe (kosmos razy 2)
- 4 0
-
2019-10-09 12:30
e tam
większość wozi się wypasionymi furami. będą tu jedli.
- 8 0
-
2019-10-09 11:56
Jeszcze się taki nie narodził co wszystkim dogodził..,Jak Pana nie stać,to pan nie chodż,proste,bar mleczny jest tańszy a jedzenie też smaczne,ceny wcale nie są wygórowane,jak na Sopot,to nie Wejherowo,to ceny są inne,a poza tym żeby móc robić dobre jedzenie trzeba zatrudnić ludzi którzy maja talent,a każdy fachowiec w swojej dziedzinie się ceni,produkty dobrej jakości też mało nie kosztują,a na dodatek każdy kto pracuję czy ma swoją działalność musi zarobić
- 7 4
-
2019-10-09 11:11
Bzdura na bzdurze, bzdurą pogania (5)
Co by nie powiedzieć, akurat Jakubiak ma ceny bardzo przystępne. W wakacje byliśmy z żoną i za 2 dorosłych i 2 dzieci zapłaciliśmy PLN 110. Przy czym ja swojej porcji nie dałem rady zjeść i wziąłem część na wynos.
Odwiedzam wiele różnych restauracji w Trójmieście i u Jakubiaka jest stosunkowo tanio, wystarczające porcje i przede wszystkim bardzo smacznie.- 13 14
-
2019-10-10 09:26
No tak, bardzo sprytnie. Ja to zapłaciłem 60 pln za sześć osób, zamówiliśmy po małej wodzie, a zjedliśmy w domu.
- 2 0
-
2019-10-09 12:27
Wyczuwam ściemę. (1)
Prosty rachunek. 4 osoby przy kwocie 110 zł oznacza, że zdecydowaliście się na jedno danie dla każdego, co przy wyjściu do takiej restauracji jest dość rzadkim rozwiązaniem. Skoro jako dorosła osoba nie byłeś w stanie zjeść tak mikrej porcji np. kurczaka czy makaronu to współczuję.
- 15 3
-
2019-10-09 15:55
Ale jakie 4 osoby, jak to sa 2 dorosle osoby i 2 dzieci?
Dzieci z reguly biora na spolke frytki albo kurczaka z frytkami.
- 3 2
-
2019-10-09 12:18
(1)
to Ty Marcin mały żoładek masz, a z ceną przesadzasz chyba, że tylko wodę piliście, ja na 2 osoby zawsze wydaję od 90 do 150 zł za kolację
- 9 6
-
2019-10-09 15:54
Moja zona wziela drugie (bodaj golabki z dorszem)
Ja zupe rybna i gicz jagnieca, a dzieci rzeczywiscie jakas drobnostke (i to do podzialu) + napoje.
Przykladowo w Bulaju rzeczywiscie wychodzi 150-180 za nasza 4.- 3 0
-
2019-10-09 10:35
Taaa, a Mercedes powinien kosztować tyle co Dacia.
- 8 8
-
2019-10-09 10:16
W 100% się zgadzam!
- 8 1
-
2019-10-09 09:54
Mniam (2)
Trzeba celować w poziom MCDonalda .Danie za 35 Pln , to nie jest wygórowana cena . Polska, to kraj groszorobów ,dlatego nie powinni się oni wypowiadać na temat cen w restauracjach.Amen.
- 11 26
-
2019-10-09 10:02
(1)
Dla mnie to możesz nawet zapłacić 60 złotych za kawałek kurczaka. Tu nie chodzi o bycie dusigroszem, bo każdy kto wychodzi do restauracji musi się liczyć z wydatkiem, ale za niektóre dania po prostu nie warto przepłacać i takim daniem na pewno jest kurczak.
- 27 6
-
2019-10-10 00:56
ile ja zjadłem zagrodowych kurczaków w życiu
i to na różne sposoby. Nie szukałbym nigdy odtworzenia tego smaku u Jakubików
- 1 1
-
2019-10-09 07:40
Opinia wyróżniona
mega jedzenie (1)
Jedzenie warte spróbowania nawet dla opornych przed małymi porcjami, bo jedzenie tu to petarda! widać ze Szef kuchni bardzo dba o każdy talerz, który wychodzi z kuchni. Wokół restauracji teren zaciszny, sprzyjający spacerom....myślałam,że jestem daleko za miastem a tu SOPOT!
No i fajnie, niech się wiedzie!- 46 28
-
2019-10-09 15:52
Co z tego jak ze względu na ceny można sobie tylko pomarzyć
- 4 2
Wszystkie opinie
-
2019-10-09 07:12
Wygląda super. (1)
Jak i smak jest to warto spróbować :) A i Pani Haponiuk - myślałem, że nikt 6 nie dostaje a tu - o prosze :)
- 14 18
-
2019-10-09 11:10
Pani Haponiuk nie pozwolono skrytykować tej restauracji :-)
- 8 3
-
2019-10-09 07:23
Dlaczego wszystkiego jest tak mało? (6)
- 95 11
-
2019-10-09 07:51
(2)
Bo to jest wieśniaku restauracja a nie bar mleczny z toną żarcia w 1 daniu. Najpierw dostajesz czekadełko, następnie przystawkę i danie główne. Wszystko w odpowiednim odstępie czasowym. Jak Ci mało to bierzesz jeszcze deser. Gwarantuje że taki Janusz jak Ty wyjdzie najedzony.
- 29 54
-
2019-10-09 11:10
Bar mleczny to podstawa i sam jesteś wieśniakiem
- 12 10
-
2022-05-09 00:22
Wieśniak
... ale z Ciebie buc kartoflany.
- 0 0
-
2019-10-09 09:19
Jest mało, żebyś się nie najadl
Jednym daniem, tylko trzema. W ten sposób wydasz 120 zł na osobę. Jakubiak zarobi, ty zbiedniejesz. I jeszcze poczujesz się frajerem ;)
- 30 7
-
2019-10-09 20:59
Porcje wcale nie są małe. Np. gicz jagnięca to całkiem spora porcja, można się najeść
- 3 1
-
2019-10-25 12:38
bo to nie bistro
Gdzie każde danie masz zawalone toną tanich frytek
- 2 3
-
2019-10-09 07:27
To skąd te niektóre niskie oceny restauracji, które pojawiają sie w internecie? (3)
Inni źle akurat trafili?
- 48 2
-
2019-10-09 08:24
inni sie nie znają
tylko p. recenzja sie zna
- 15 1
-
2019-10-09 08:27
Może inni nie dostali takiego rabatu:)
- 18 1
-
2019-10-09 08:50
wszędzie są gorsze i lepsze dni...
- 1 3
-
2019-10-09 07:28
(1)
Te wielkie porcje na zdjęciach to po zjedzeniu czy przed
Jak na zestaw za około 140 zeta nie powala- 79 2
-
2019-10-09 11:36
Haha śmiechłem :-)
- 1 1
-
2019-10-09 07:40
Opinia wyróżniona
mega jedzenie (1)
Jedzenie warte spróbowania nawet dla opornych przed małymi porcjami, bo jedzenie tu to petarda! widać ze Szef kuchni bardzo dba o każdy talerz, który wychodzi z kuchni. Wokół restauracji teren zaciszny, sprzyjający spacerom....myślałam,że jestem daleko za miastem a tu SOPOT!
No i fajnie, niech się wiedzie!- 46 28
-
2019-10-09 15:52
Co z tego jak ze względu na ceny można sobie tylko pomarzyć
- 4 2
-
2019-10-09 07:48
Aż miło poczytać taką opinię (6)
W końcu restauracja, która daje radę. Trzeba będzie tam zajrzeć. Czy jest tam menu dedykowane dla dzieci?
- 7 49
-
2019-10-09 07:55
Przeznaczone! Nie "dedykowane"...
Dedykować to można piosenkę. Przestańcie ślepo kopiować z języka angielskiego... :/
- 30 1
-
2019-10-09 08:49
na szczęście nie ma nic specjalnie dla dzieci
jest szansa zjeść w ciszy, bez kopania w stół i krzesło
- 17 6
-
2019-10-09 09:28
Tak jest, ale w cenach dla dorosłych
- 3 1
-
2019-10-09 11:00
Menu? Dla dzieci?
Tam jest indywidualna niania i konsjerż co to menu przynosi
- 8 0
-
2019-10-09 12:36
...
A menu dedykowane dla starców?
A menu dedykowane dla nastolatków?
A menu dedykowane dla...?
Ogarnij się, dziecko to człowiek jak każdy inny.- 10 1
-
2019-10-10 16:06
Jakubiak w Sopocie
Bylam jadlam zrobilam zdjęcia przed jedzeniem...
Bylo bardzo smacznie ceny uwazam jak na Sopot sa nizsze niz w innych lokalach moze dlatego ze restauracja nie jest w centrum Sopotu.
Oczywiście dla dzieci też jest menu.
Szefie kuchni tak trzymać.- 2 0
-
2019-10-09 08:02
Nie stać mnie.
Szkoda- 54 1
-
2019-10-09 08:05
jedzenie dobre chociaż cięzko najeść się, bo porcje są naprawdę małe (8)
zaskoczyła mnie cena wody 0,2 - 14 zł.
- 108 1
-
2019-10-09 08:10
(3)
Bo to sopocka deszczowka gromadzona miedziana rynna, sezonowana w olchowych beczkach, dwukrotnie filtrowana.
- 67 0
-
2019-10-09 08:26
dedykowana dla smakoszy (1)
o glebokich kieszeniach
- 35 0
-
2019-10-09 09:09
I oczywiście to rzemieślnicza woda!
Oraz kraftowa!
- 37 0
-
2019-10-09 10:09
Taaaaaa i sprowadzana specjalnie z warszawy helkopterem
- 13 0
-
2019-10-09 09:12
14 zł ? ? ? Grubo, drożej niż na lotnisku ...
- 31 0
-
2019-10-09 09:47
woda zagrodowa z koryta dla bydła (1)
- 19 0
-
2019-10-09 19:31
Mamy zwycięzcę
Dałbym Ci serduszko jak na FB, gdyby tu były.
- 2 0
-
2019-10-09 10:58
Nie daje darmo "tap water"?
- 8 0
-
2019-10-09 08:48
Bez informacji o ciotecznej siostrze (3)
Ta recenzja nie byłaby tak w punkt jak jest.
- 46 1
-
2019-10-09 10:23
(2)
Ja chciałbym tylko dodać, że wydawka zapomniała rzucić kiełka groszku do deseru (na wszystkich pozostałych daniach jest!).
- 17 0
-
2019-10-09 11:06
Brakło mi kiełka. (1)
- 13 0
-
2019-10-10 09:20
Jeszcze słowo i trzonowego ci zabraknie.
- 2 1
-
2019-10-09 08:48
Opinia wyróżniona
Polityka cenowa, Panie Jakubiak! (15)
Napisze brutalnie, ale w dobrej wierze. Przykro mi Panie Jakubiak, to nie jest Warszawa - a lokal wynają Pan pod lasem - troszę przesadził Pan z marżowaniem dań - ma Pan drogo jak na Sopot, to niestety fakt. To truizm, że każdy kto prowadzi biznes chce zarabiać, lecz w Sopocie takie ceny się nie sprawdzą. Dania wygldają dobrze (a nawet bardzo dobrze), pewnie też tak smakują, ale niestety 39 zł za kurczaka to dużo jak na mieszkańca Sopotu (a w takich Pan celuje jak rozumiem). Podobnie cena śledzia - 24zł(menu dziecięce to już w ogóle kosmos). Nie zmieni tego opinia pani "Test Smaku", która za nic nie zapłaciła, ani płatny art. na trojmiasto,pl Na pewno Pan czyta opinie - więc uprzedzam w trosce o poziom sopockiej gastronomii (a jej poziom będzie zależał od takich restauracji jak min. Pana, czyli na dobrym poziomie ) - to nie zadziała - lepiej zarobić te 15-20% mniej na każdym ze stolików, ale zapełnić restaurację . Pozdrawiam i powodzenia! Pewnie odwiedzę niebawem ;)
- 159 29
-
2019-10-09 09:54
Mniam (2)
Trzeba celować w poziom MCDonalda .Danie za 35 Pln , to nie jest wygórowana cena . Polska, to kraj groszorobów ,dlatego nie powinni się oni wypowiadać na temat cen w restauracjach.Amen.
- 11 26
-
2019-10-09 10:02
(1)
Dla mnie to możesz nawet zapłacić 60 złotych za kawałek kurczaka. Tu nie chodzi o bycie dusigroszem, bo każdy kto wychodzi do restauracji musi się liczyć z wydatkiem, ale za niektóre dania po prostu nie warto przepłacać i takim daniem na pewno jest kurczak.
- 27 6
-
2019-10-10 00:56
ile ja zjadłem zagrodowych kurczaków w życiu
i to na różne sposoby. Nie szukałbym nigdy odtworzenia tego smaku u Jakubików
- 1 1
-
2019-10-09 10:16
W 100% się zgadzam!
- 8 1
-
2019-10-09 10:35
Taaa, a Mercedes powinien kosztować tyle co Dacia.
- 8 8
-
2019-10-09 11:11
Bzdura na bzdurze, bzdurą pogania (5)
Co by nie powiedzieć, akurat Jakubiak ma ceny bardzo przystępne. W wakacje byliśmy z żoną i za 2 dorosłych i 2 dzieci zapłaciliśmy PLN 110. Przy czym ja swojej porcji nie dałem rady zjeść i wziąłem część na wynos.
Odwiedzam wiele różnych restauracji w Trójmieście i u Jakubiaka jest stosunkowo tanio, wystarczające porcje i przede wszystkim bardzo smacznie.- 13 14
-
2019-10-09 12:18
(1)
to Ty Marcin mały żoładek masz, a z ceną przesadzasz chyba, że tylko wodę piliście, ja na 2 osoby zawsze wydaję od 90 do 150 zł za kolację
- 9 6
-
2019-10-09 15:54
Moja zona wziela drugie (bodaj golabki z dorszem)
Ja zupe rybna i gicz jagnieca, a dzieci rzeczywiscie jakas drobnostke (i to do podzialu) + napoje.
Przykladowo w Bulaju rzeczywiscie wychodzi 150-180 za nasza 4.- 3 0
-
2019-10-09 12:27
Wyczuwam ściemę. (1)
Prosty rachunek. 4 osoby przy kwocie 110 zł oznacza, że zdecydowaliście się na jedno danie dla każdego, co przy wyjściu do takiej restauracji jest dość rzadkim rozwiązaniem. Skoro jako dorosła osoba nie byłeś w stanie zjeść tak mikrej porcji np. kurczaka czy makaronu to współczuję.
- 15 3
-
2019-10-09 15:55
Ale jakie 4 osoby, jak to sa 2 dorosle osoby i 2 dzieci?
Dzieci z reguly biora na spolke frytki albo kurczaka z frytkami.
- 3 2
-
2019-10-10 09:26
No tak, bardzo sprytnie. Ja to zapłaciłem 60 pln za sześć osób, zamówiliśmy po małej wodzie, a zjedliśmy w domu.
- 2 0
-
2019-10-09 11:56
Jeszcze się taki nie narodził co wszystkim dogodził..,Jak Pana nie stać,to pan nie chodż,proste,bar mleczny jest tańszy a jedzenie też smaczne,ceny wcale nie są wygórowane,jak na Sopot,to nie Wejherowo,to ceny są inne,a poza tym żeby móc robić dobre jedzenie trzeba zatrudnić ludzi którzy maja talent,a każdy fachowiec w swojej dziedzinie się ceni,produkty dobrej jakości też mało nie kosztują,a na dodatek każdy kto pracuję czy ma swoją działalność musi zarobić
- 7 4
-
2019-10-09 12:30
e tam
większość wozi się wypasionymi furami. będą tu jedli.
- 8 0
-
2019-10-09 15:48
niby tak, ale Sopot i Warszawa zawsze były najdroższe (kosmos razy 2)
- 4 0
-
2019-10-09 20:57
Proponuję doczytać dokładniej: "Testowane dania zamawiamy na własny koszt i nie zapowiadamy wizyty."
Byłam u Jakubiaka w Sopocie 2 razy i za każdym było pysznie! Cena za takie jedzenie wcale nie jest wygórowana.- 4 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.