Wiadomości

Music Taste: wieczór z kuchnią amerykańską i muzyką na żywo w Olivii Star

Wieczór amerykański rozpocznie się w najbliższą sobotę 4 lipca o godz. 19. Organizatorzy wybrali ten dzień nie bez przyczyny, czwartego lipca w Stanach Zjednoczonych obchodzony jest Dzień Niepodległości.
Wieczór amerykański rozpocznie się w najbliższą sobotę 4 lipca o godz. 19. Organizatorzy wybrali ten dzień nie bez przyczyny, czwartego lipca w Stanach Zjednoczonych obchodzony jest Dzień Niepodległości. fot. mat. prasowe

Music Taste to cykl kolacji komentowanych z koncertami na żywo, które odbywają się w wyjątkowej scenerii - na 34. piętrze Olivii Star, 150 metrów nad ziemią. To unikalne połączenie smaku, dźwięku i jedynego w swoim rodzaju widoku, pojawiło się na kulturalnej mapie Trójmiasta kilka tygodni temu. Po inauguracyjnym wieczorze francuskim, który zakończył się wspaniałym sukcesem i zebrał wiele ciepłych opinii, nadszedł czas na kolację inspirowaną smakami kuchni amerykańskiej.



Wieczór amerykański rozpocznie się w najbliższą sobotę 4 lipca o godz. 19. Organizatorzy wybrali ten dzień nie bez przyczyny, czwartego lipca w Stanach Zjednoczonych obchodzony jest Dzień Niepodległości. Szef kuchni wraz zespołem sięgnął z tej okazji po tradycyjne - od dziesięcioleci osadzone w kulturze dania. Powstało menu inspirowane różnorodnością Ameryki, podkreślające jej korzenie i różne wpływy.

Goście poznają oryginalne receptury, ciekawe połączenia i niezwykłe historie, jakie za nimi stoją. A opowie o nich znana blogerka kulinarna, która zgodziła się wprowadzić gości za kulisy kulinariów z kontynentu - Agnieszka Haponiuk.

W klimat chicagowskich klubów wprowadzi natomiast charyzmatyczna wokalistka zespołu Afrocake. Lekkie solowe nuty, rytmiczne i energetyczne dźwięki to ich wizytówka. Aranżacje znanych utworów w ich wykonaniu to muzyczne perełki.

Goście będą mieli do dyspozycji dwa warianty menu: mięsne oraz wegetariańskie (goście podczas rezerwacji proszeni są o dokonanie wyboru). Nie zabraknie również starannie wyselekcjonowanych win. Cena kolacji wynosi 129 zł za osobę. Wariant z czterema kieliszkami wina wiąże się z dopłatą 69 zł.

Rezerwacji można dokonywać mailowo: 34@oliviastar.pl lub pod numerem 782 702 925.

Szczegółowe informacje na temat menu: tutaj.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (1) 4 zablokowane

Dodaj opinię
Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

26

sierpnia

Fine Dining Week Gdańsk,

Rozrywka

Pół wieku prowadziła znaną pasmanterię w Gdańsku
Po 50 latach zamyka się znana pasmanteria
Brzeźno: Żabson dał koncert-niespodziankę na parkingu
Żabson dał koncert-niespodziankę

Kultura

Bałagan z muzyką na ulicach Gdańska - kto ponosi winę?
Muzyka uliczna w Gdańsku: kto winny?
Znamy laureatów Gdańsk Press Photo 2020
Przyznano Gdańsk Press Photo 2020