• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najdłuższy hot dog w Polsce ma 1,5 metra. Zamówisz go w Gdyni

OSA
28 września 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
  • Najdłuższego hot doga w Polsce znajdziemy w Gdyni w lokalu Angry Mike. Na zdjęciu: youtuber Krystian Sawicki, czyli Mr. Kryha, który na swoim kanale testuje kulinarne nowości z całej Polski.
  • Najdłuższego hot doga w Polsce znajdziemy w Gdyni w lokalu Angry Mike.
  • Najdłuższego hot doga w Polsce znajdziemy w Gdyni w lokalu Angry Mike.
  • Najdłuższego hot doga w Polsce znajdziemy w Gdyni w lokalu Angry Mike.
  • Najdłuższego hot doga w Polsce znajdziemy w Gdyni w lokalu Angry Mike.
  • Najdłuższego hot doga w Polsce znajdziemy w Gdyni w lokalu Angry Mike.

Moda na hot-dogi nie mija. Ba, wciąż ma się świetnie, co potwierdzają kolejne lokale oferujące tę uliczną przekąskę, często w ciekawym wydaniu, np. z azjatyckimi dodatkami czy w wersji wegetariańskiej. Krok dalej poszła gdyńska burgerownia Angry Mike, która stworzyła najdłuższego hot-doga w Polsce. Ich robiona na zamówienie parówka ma aż 1,5 metra długości.



Fast food w Trójmieście


Choć niewielki lokal mieszczący się na Dąbrowie przy ul. Paprykowej 9cMapka specjalizuje się w burgerach, w menu znajdziemy też kilka hotdogowych opcji, ale chyba i tak największe wrażenie robi nowojorska (skład: kiełbaska, boczek, ogórek, prażona cebula, keczup, musztarda), którą można zamówić w czterech rozmiarach: 20 cm, 30 cm, 50 cm oraz 150 cm. Za tę ostatnią zapłacimy aż 199 zł. Skąd taka cena?

Gdzie najczęściej kupujesz hot dogi?

- Wiemy, że cena może wydawać się absurdalna, ale to ogromne danie robione jest na specjalne zamówienie, a jego przygotowanie zajmuje dużo czasu. Sekret tkwi w ręcznie robionej kiełbasce, a ten, kto kiedykolwiek zajmował się produkcją wędlin, wie, że stworzenie tak długiej parówki to nie lada wyczyn. Tym bardziej że stawiamy na superjakości składniki, czyli szynkę i łopatkę wieprzową. Nie bez powodu zaopatrujemy się w małej masarni w Orłowie - mówi szef Angry Mike, Michał Borkowski.
Kiełbaska faktycznie jest "w jednym kawałku", ale już bułka składa się z trzech części. Michał Borkowski długo szukał piekarni, która stworzyłaby tak wielką bułę, ale póki co nie znalazł nikogo, kto byłby w stanie wypiec 1,5-metrowe pieczywo.

Gdzie zjemy hot-dogi w Trójmieście? Gdzie zjemy hot-dogi w Trójmieście?
- Giga hot dog to opcja dla kilku osób i cieszy się sporym zainteresowaniem. Każdy, kto chce jej spróbować, musi jednak złożyć zamówienie kilka dni wcześniej - wszystko po to, byśmy mogli wyprodukować wspomnianą kiełbaskę - tłumaczy właściciel.
Jak wam podoba się taka hotdogowa wariacja? Chcielibyście jej spróbować?

Poniżej filmik youtubera Krystiana Sawickiego, czyli Mr. Kryhy, który na swoim kanale testuje kulinarne nowości z całej Polski.

OSA

Miejsca

Opinie (121) ponad 20 zablokowanych

  • Robi wrazenie! (6)

    ale czy buleczka tez jest piwczona w calosci?

    1,5m?

    • 6 22

    • (4)

      No właśnie nie, o czym można doczytać w artykule, hotdog składa się z trzech bułek. W zwykłym domowym piekarniku można zrobić bagietkę o długości ok. 35 cm, w piekarni pewnie daliby radę z metrówką, ale taką długą bułę trudniej równo wypiec. Co dopiero 150 cm?
      I tak bez sensu, bo to potem trzeba podzielić, by móc wygodnie zjeść.

      • 11 2

      • (2)

        kup sobie zwykłego i przestań analizować i marudzić skoro nie umiesz temu podołać , nie mierz wszystkich swoją miarą, doklejanie włosów , dorabianie rzęs , nabrzmiałe usta jakby ktoś je właśnie odkleił od trzepaka zimą , plastikowe doklejone pazury na 1o cm ... to są bzdury a jednak nikt tego w temacie absurdów nie rozstrzyga

        • 4 11

        • (1)

          Cooo? Ktoś tu ma kompleks na punkcie tuningowanych lalek :D Porównywać absurdalną bułkę do zabiegów kosmetycznych, na to bym nie wpadł. Jeszcze żeby to był jeden z przykładów..... Ubaw.

          • 1 0

          • zabiegi kosmetyczne hahahha tez mnie rozbawiłeś , raczej wabik na próżne leszcze co musza wyglądem błysnąć bo niczym innym nie potrafią

            • 0 1

      • to przepraszam

        nie doczytalem.

        ale jesli bulka nie jest "cala" to to jest lipa a nie 1,5m hot dog...

        • 10 0

    • Nie ma piekarni, która podołała z 1,5m bułką. Więc łączyliśmy 3 razem.

      • 2 0

  • Przerost formy nad treścią (7)

    Tyle w temacie

    • 52 4

    • (5)

      widać w pupie byleś i guano widziałeś , większość knajpek w USA stara się zrobić produkt sztandarowy tak by słynąć z czegoś ... ale to nie na twoje zawężone i ukierunkowane myślenie, hot dog u obajtka to coś dla ciebie, obajtka taka była i parówka kosztuje może 80 gr a ty ile mu płacisz by miał na to co chce ?

      • 1 14

      • (1)

        Na takie sztandarowe produkty dają się złowić tylko leszcze. Wyrafinowany klient szuka smaku, a nie gigawielkości.

        • 2 2

        • widać to zwłaszcza w weekendy w centrach handlowych jak plebs żre ile się da a nie je i to jeszcze jak naokoło łażą inni i kurzą albo zarazki roznoszą , co to za radość jeść w holu ?

          • 2 0

      • (1)

        Najlepsze knajpki to te, które robią smaczne i zdrowe dania - i nie muszą się wybijać innowacjami. Kolejki i pozajmowane stoliki to najuczciwsza forma rekomendacji ;)

        • 11 2

        • Zabawne, bo jest trochę pierogarni (cały rok) i restauracji (głównie lato, ale w piwnicach większość roku w weekendy), a w komentarzach na trojmiasto.pl nic na ich temat, tylko hejt (bo, ą, ę, ceny nie dla normalnego człowieka i przerost formy nad treścią).

          • 3 1

      • Ale nie jesteśmy w USA tylko w Polsce i powinno być naszych wzorów, znaczy ma śmierdzieć chlorem i bezdomnymi jak w klasycznym barze mlecznym.

        • 2 2

    • Już nie wiedzą czym przyciągnąć klientów.

      To jest dobre na raz dla pokolenia FB czy instagrama. Zrobić fotkę i nie dojeść. Bo jak to zmieścić? Chyba, że jak Azjaci którzy jedzą online nietypowe dania dla "sztuki" (mukbang). Świat stanął na głowie.

      • 9 1

  • fajne to! (3)

    Brawa dla właściciela za niewątpliwie oryginalny pomysł!
    Pytanie mam - czy mniejsze kiełbaski też są robione przez Was, czy są one jednak kupne?

    • 20 5

    • (2)

      Wszystkie parówki są takie same. 100% łopatki wieprzowej

      • 4 1

      • (1)

        Ha ha ha 100 % ale chyba skórek z wieprza a resztę to konserwanty i rozmoczona mielona papka ! Smacznego !

        • 1 12

        • dlatego kupujesz wędliny w lidelu czy biedabronce ?

          • 1 0

  • Cena poraza

    A smak ten sam co w 20cm hot dogu. To już wolę zjesc kilka mniejszych w odstępach czasowych.

    • 3 0

  • obserwator

    Brawo Angry Mike. Super pomysł. burgerki macie dobre - na tego potwora muszę wpaść ze znajomymi bo sam nie dam rady:-)

    • 0 3

  • Opinia wyróżniona

    O panie, to zaszalałeś! (4)

    Taką bułę to chyba trzeba podzielić na 6 osób, ale szanuję ułańską fantazję ;)

    • 88 15

    • Za tego pajaca dlaczego mordę w życiu nie pójdę do tego baru...

      • 4 2

    • (1)

      znam takich co zjedzą to na raz

      • 6 4

      • Ja tez jeden mieszka na Witominie

        • 1 0

    • Tylko po co?

      Szybciej i pewnie taniej jest kupić 6 osobnych bułek :)

      • 43 0

  • kto kiedykolwiek zajmował się produkcją wędlin, wie, że stworzenie tak długiej parówki to nie lada wyczyn.

    bardziej proste niz podzielenie jej na mniejsze odcinki

    • 1 2

  • (10)

    200 zł ale objętościowo to najwięcej tam bułki, cienka kiełbaska, trochę sera. nie warto.

    • 69 9

    • nikt ci nie każe kupować (5)

      a takim hot dogiem to bym pewnie całą rodzine wykarmila i jeszcze by na kolację zostało:) pomysł fajny!

      • 6 9

      • (2)

        Ale za 200 zł kupisz z 10 normalnych zapiekanek czy innych hotdogów. Tu płacisz za formę. Dobre na raz do foci na insta.

        • 2 0

        • Za 200 to kupisz reklamówkę bagietek, kilogram sera i parę kg salami. Wystarczy jeszcze na ketchup, masło i dodatki.

          • 2 0

        • Za 200 zł to panie mam 100 hot dogow w IKEA

          • 3 1

      • (1)

        W tej cenie masz obiad dla całej rodziny.

        • 6 2

        • Pisali gdzieś, że to oferta dla rodzin o dochodach prekariackich?

          • 2 2

    • (1)

      Tutaj chodzi o czas przygotowania. Wolimy sprzedać 3x50cm niż 150cm :D

      • 6 6

      • Tere fere

        Ale zachować proporcje należy a tu szerokość buły jak przy weku czy bule wrocławskiej a paróweczka jak cygaro-żart chyba a nie big hot-dog

        • 3 3

    • A w normalnym hotdogu to niby czego jest więcej objętościowo?

      • 1 0

    • innego komentarza po tym forum bym się nie spodziewał

      • 0 2

  • Kapitalne. Zaraz tam zamawiam. Tak trzeba żyć!

    • 0 4

  • Brakuje odpowiedzi w ankiecie

    "Nie jem ich w ogóle"

    • 4 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane