- 1 Najlepsi restauratorzy-innowatorzy (5 opinii)
- 2 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (39 opinii)
- 3 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 4 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 5 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (109 opinii)
- 6 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
Najlepsi szefowie kuchni i wyjątkowe dania. Rozpoczyna się Restaurant Week
Przed nami wiosenno-letnia edycja festiwalu Restaurant Week w Trójmieście. W tym roku, po wielu tygodniach zamknięcia restauracji, festiwal odbywa się pod hasłem "Vivat, goście! Vivat, restauracje!". Ma być impulsem do powrotu, nie tylko dla gości, ale również dla szefów kuchni i samych restauracji. Do akcji przyłączyło się 24 lokali z Trójmiasta, a można je zarezerwować tutaj.
Najlepsze restauracje w Gdańsku, Gdyni i Sopocie
W tym roku festiwal trwa w dniach 17 czerwca - 5 lipca. Restauracje biorące udział w akcji są wybierane na podstawie jakości kuchni i produktów, ale także poziomu autorskiego menu i obsługi kelnerskiej. Festiwal odbywa się w kilkunastu miastach w Polsce. Są to m.in. Białystok, Kraków, Lublin, Łódź, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Toruń, Warszawa, Wrocław i oczywiście Trójmiasto.
- Ta edycja będzie o kilka dni dłuższa niż poprzednie - mówi Tomasz Chądzyński, koordynator trójmiejskiej odsłony wydarzenia. - To przede wszystkim ze względu na fakt, że ta edycja cieszy się sporym zainteresowaniem.
Tym razem święto restauracji odbywa się pod hasłem "Vivat, goście! Vivat, restauracje!".
- W tym roku chcemy świętować, ponieważ pandemia uderzyła w całą branżę. Zachęcamy więc gości do przyjścia i celebrowania, oczywiście przy zachowaniu wszystkich odpowiednich środków higieny i bezpieczeństwa. Trzeba też podkreślić, że to odsłona, która będzie nie tylko okazją do spróbowania ciekawych dań dla samych gości, ale także możliwością do działania dla samych kucharzy i restauracji - mówi Tomasz Chądzyński.
Aby się zarejestrować, wystarczy wejść na stronę festiwalu, dokonać rezerwacji i płatności, a następnie w określonym dniu udać się do restauracji i cieszyć się trzydaniowym doświadczeniem restauracyjnym. Cena za menu festiwalowe to 49 zł za osobę.
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (66) 9 zablokowanych
-
2020-06-17 17:05
(2)
Fajne zdjecie. Jezeli proporcja dłoni kucharza do dania, ktore stworzył jest prawdziwa to musi to być przekąska :D
- 30 2
-
2020-06-18 13:26
Słowo użyte w tytule - uczta kojarzy mi się z suto zastawionym stołem
a nie porcjami dla krasnali. Dzieci w przedszkolu czasem więcej zjedzą!!!
- 7 1
-
2020-06-18 12:21
bo to -starter-!
tylko, że nie ma już co czekać na danie główne - nie zajedzie! ;)))
- 1 1
-
2020-06-18 11:52
(1)
i znowu puste talerze
- 15 0
-
2020-06-18 12:45
Ale za to jakie duże!
- 3 0
-
2020-06-18 12:34
Szukają, szukają...
... Jeleni
- 14 1
-
2020-06-18 11:59
Kazdy towar ma swojego kupca (1)
Osobiscie mnie restaurant week nie przekonuje, ale wierze, ze pare osob sie na to szarpnie. Biadolenie o marzach w lokalach to kpiny.. dowiedzcie sie ile kosztuje czynsz np na Starowce w Gdansku, przygotowanie lokalu, elektryk czy hydraulik, prad co miesiac, ile kosztuje surowiec do kuchni i zatrudnienie kucharzy a potem marudzcie, ze drogo.
- 2 9
-
2020-06-18 12:16
Gdańsk nie ma Starówki
- 3 2
-
2020-06-18 12:01
Ad2020
Uwielbiam te rozrzuty po talerzu . Byłem swego czasu w Grand Hotelu na stypie . O mały włos umarłbym ze śmiechu / wewnętrznego- bo nie mogłem się głosno smiać/ oglądając serwowane tam dania. Oglądając bo za bardzo nie nadawało się to do jedzenia a ilości wymagały lupy i sprytu by dogonić te maleństwa na talerzu
- 10 3
-
2020-06-18 11:40
Ale sie nażrą wszyscy! A co z ociepleniem klimatu????
- 6 0
-
2020-06-18 10:15
Jak za komuny
Z tą różnicą, że wtedy za kwiata z marchewki i buraka na talerzu była marża 300 % a teraz za cuda na patyku i Suhi ze sledzia 500%. Wtedy cena za obiad była 50 zł a teraz 150 zł. Wszyscy napatrzą się w TV na programy kulinarne i udają fachowców tak jak z fryzjerami. Już n ie ma fryzjerów tylko Barberzy, Salony, Studia a i tak to są zwykli Fryzjerzy.
- 30 0
-
2020-06-18 07:21
Czyli kucharze będą sobie gotować?
i dobrze, niech pichcą
- 9 0
-
2020-06-17 23:08
Lupy w dlon
I do konsumpcji. smacznego
- 22 2
-
2020-06-17 21:41
Gastronomiczni wyzyskiwacze ...
Placicie swoim dorabiajacym studentom marne grosze, nas klientów chcecie skasować jak się da, a siebie wielu z was traktuje jak biznesowych "mistrzów patelni". To żaden hejt, miałem przerywnik w życiorysie w gastronomii, więc wiem o czym piszę Panowie restauratorzy ...
- 40 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.