• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najlepsi szefowie kuchni i wyjątkowe dania. Rozpoczyna się Restaurant Week

Julia Rzepecka
17 czerwca 2020 (artykuł sprzed 3 lat) 
Festiwal kulinarny to dobra okazja, żeby poznać możliwości trójmiejskich restauracji.
Festiwal kulinarny to dobra okazja, żeby poznać możliwości trójmiejskich restauracji.

Przed nami wiosenno-letnia edycja festiwalu Restaurant Week w Trójmieście. W tym roku, po wielu tygodniach zamknięcia restauracji, festiwal odbywa się pod hasłem "Vivat, goście! Vivat, restauracje!". Ma być impulsem do powrotu, nie tylko dla gości, ale również dla szefów kuchni i samych restauracji. Do akcji przyłączyło się 24 lokali z Trójmiasta, a można je zarezerwować tutaj.



Najlepsze restauracje w Gdańsku, Gdyni i Sopocie


Czy brałe(a)ś kiedyś udział w takim wydarzeniu?

Festiwal Restaurant Week organizowany jest od 2014 roku. Jego ideą jest promocja i wspieranie polskich restauracji. Ma być przełamaniem barier, które powstrzymują nas przed częstym stołowaniem się "na mieście". Restaurant Week to także okazja na poznanie restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu. Wydarzenie odbywa się dwa razy do roku - wiosną i jesienią.

W tym roku festiwal trwa w dniach 17 czerwca - 5 lipca. Restauracje biorące udział w akcji są wybierane na podstawie jakości kuchni i produktów, ale także poziomu autorskiego menuobsługi kelnerskiej. Festiwal odbywa się w kilkunastu miastach w Polsce. Są to m.in. Białystok, Kraków, Lublin, Łódź, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Toruń, Warszawa, Wrocław i oczywiście Trójmiasto.

  • Restaurant Week to dobra okazja, żeby poznać możliwości trójmiejskich restauracji.
  • Restaurant Week to dobra okazja, żeby poznać możliwości trójmiejskich restauracji.
  • Restaurant Week to dobra okazja, żeby poznać możliwości trójmiejskich restauracji.
  • Restaurant Week to dobra okazja, żeby poznać możliwości trójmiejskich restauracji.
- Ta edycja będzie o kilka dni dłuższa niż poprzednie - mówi Tomasz Chądzyński, koordynator trójmiejskiej odsłony wydarzenia. - To przede wszystkim ze względu na fakt, że ta edycja cieszy się sporym zainteresowaniem.
Tym razem święto restauracji odbywa się pod hasłem "Vivat, goście! Vivat, restauracje!".


- W tym roku chcemy świętować, ponieważ pandemia uderzyła w całą branżę. Zachęcamy więc gości do przyjścia i celebrowania, oczywiście przy zachowaniu wszystkich odpowiednich środków higieny i bezpieczeństwa. Trzeba też podkreślić, że to odsłona, która będzie nie tylko okazją do spróbowania ciekawych dań dla samych gości, ale także możliwością do działania dla samych kucharzy i restauracji - mówi Tomasz Chądzyński.
Aby się zarejestrować, wystarczy wejść na stronę festiwalu, dokonać rezerwacji i płatności, a następnie w określonym dniu udać się do restauracji i cieszyć się trzydaniowym doświadczeniem restauracyjnym. Cena za menu festiwalowe to 49 zł za osobę.

Wydarzenia

Restaurant Week

49 zł
degustacja

Zobacz także

Opinie (66) 9 zablokowanych

  • Ludzie nie wiedzą o co chodzi

    Przecież najpierw trzeba się dorobić i zarobic wielkie pieniądze na handlu narkotykami , a potem przeprać pieniądze otwierając eksklusive restaurację.Tak jest na całym świecie!!! Naiwniak który myśli , że się dorobi po otwarciu restauracji inwestując kredyty z banków nie ma wiedzy , lub jest po prostu głupii!!!

    • 5 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane