- 1 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (8 opinii)
- 2 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (39 opinii)
- 3 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 4 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 6 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (109 opinii)
Ranking: Najlepsze lodziarnie w Trójmieście
Ranking najlepszych miejsc to nowy comiesięczny cykl, w którym prezentujemy najlepsze trójmiejskie firmy z katalogu Trojmiasto.pl. W zestawieniu pod uwagę bierzemy głównie ocenę czytelników oraz dodatkowo liczbę ocen i ich aktualność. Miesiąc temu opublikowaliśmy ranking najlepszych trójmiejskich pizzerii, który spotkał się z dużym odzewem czytelników. Poniżej prezentujemy lipcowe zestawienie najlepszych lodziarni. 1 września ogłosimy nasz kolejny ranking. Po wakacyjnych tematach gastronomicznych zaprezentujemy ranking gabinetów stomatologicznych. Nowe podsumowanie zawsze w pierwszy dzień miesiąca o godz. 11.
Ranking obiektów wyliczany jest na podstawie:
- średniej oceny w danej kategorii (minimum trzy oceny),
- liczby ocen (im więcej, tym wyższy wynik),
- aktualności ostatniej opinii (z ostatniego miesiąca),
- prezentacji na stronach portalu Trojmiasto.pl.
Każdemu obiektowi przeliczana jest ocena w skali od 1 do maksymalnie 10 punktów. Opinie klientów w największym stopniu decydują o pozycji w rankingu. Nasz dział moderacji dokłada wszelkich starań, by oceny były wiarygodne.
Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, Gdyni i Sopocie.
Top 3: Najlepsze lodziarnie w Trójmieście
Najlepsze lodziarnie Gdańsk
Najlepsze lodziarnie Gdynia
Najlepsze lodziarnie Sopot
Opinie (178) ponad 20 zablokowanych
-
2019-08-03 07:55
Kwasniak w Gdyni
Szkoda ze Gdynia kojazy lodziarnie tylko ze scislego centrum. Nawet Mariolki nie wzieli pod uwage choc tej lodziarni czar I smak chuba zostal przycmiony przez nawal nowopowstalych egzotycznie brzmiacych nazw.
- 1 0
-
2019-08-03 07:19
Tylko lody Marko !
- 0 1
-
2019-08-01 11:07
Gdańsk Wrzeszcz (21)
"Eskimo" .na ul. Wyspiańskiego w Gdańsku działa o 1947 to wystarczy na Nr 1.
- 133 30
-
2019-08-01 13:31
(3)
Moja mama jak była mala jadla te lody, potem zabierala nas, dziadek w termosie nosil a teraz moje corki te lody wcinaja i to najlepsze lody jakie sa!
- 10 3
-
2019-08-01 21:24
(2)
Moja mama też przynosiła nam te lody w termosie. Były przepyszne. Teraz się nie wypowiem, bo od kilkudziesięciu lat tam nie jadłem. Calipsiaki na plaży też były super.
- 3 0
-
2019-08-02 23:54
To prawda, masz rację. "Lody Mewa! Lody, lody!"
- 0 1
-
2019-08-02 09:45
Na plażach dominowały lody mewa a nie calypso.
- 0 1
-
2019-08-02 13:14
Lody z Mazur
Polecam lody z Bań Mazurskich. Malutki zakład działa od lat '70tych. Tylko 3 smaki ale to wystarczy. Poprostu najlepsze lody i tyle.
- 1 1
-
2019-08-01 20:16
Eskimos (2)
tak pierwotnie nazywała się lodziarnia , gdy powstał eskimo to już tylko cień poprzednich smaków.
- 3 5
-
2019-08-01 20:41
(1)
Bzdury gadasz g***iarzu.Eskimos to lodziarnia ktora byla obok tzn na targowisku we Wrzeszczu w budynku w ktorym nie dawno byl tzw.Mordor czyli taka pijalnia.Natomiast Eskimo to jest tam dalej tez na ul.Wyspianskiego i jest do dzis.Wiec jak nie znasz historii Wrzeszcza to milcz
- 6 3
-
2019-08-02 10:46
To Ty piszesz bzdury. Eskimos to pierwotna nazwa lodziarni na ul. Wyspiańskiego. Działała tylko w sezonie a prowadziła ja rodzina mieszkająca na ul. Zbyszka z Bogdanca. Mieszkałem tuż obok tej lodziarni.
- 2 1
-
2019-08-01 11:10
(2)
Jednoznacznie się z tym zgadzam, dla tych co cenią historyczny smak i prawdziwe rzemiosło produkcji lodów, od czasów kiedy nie było automatów do produkcji, i pewnie dalej tam się wykorzystuje techniki starej szkoły.
- 22 3
-
2019-08-01 11:25
Czy można zgadzać się dwuznacznie? (1)
Chyba miało być bezapelacyjnie lub jednogłośnie.
A w ręcznie robione lody nie uwierzę, chyba że gałka powyżej 6 złotych.
Receptura może być i tradycyjna ale wątpię by ktoś tam siedział że szpikulcem i ręcznie kruszył lód by wymieszać go że śmietanką i dodatkami.- 10 2
-
2019-08-02 04:42
Aaa?
a czy można zgadzać się dwugłośnie lub apelacyjnie? Dlaczego mam zastanawiać się czy można czegoś nie robić skoro pisze że zgadzam się jednoznacznie i koniec.
- 3 0
-
2019-08-01 11:45
Ciekawa nazwa na lodziarnię (1)
I odważna Kulki ...
- 9 2
-
2019-08-01 22:58
Wyciąga te kulki i dodaje do lodów
- 1 2
-
2019-08-01 13:24
(5)
Co z tego że działa od 1947r., jak tak wodnistych lodów to już dawno nie jedliśmy. Może kiedyś były super, teraz niestety daleko im do dobrych lodów. Szkoda
- 25 11
-
2019-08-01 21:37
Lody równe
Tym z Gebrauda z Budapesztu czy Romano z Bergamo. To nie jest woda, zmrożona woda to prosty lód jak w drinku. A tu puszyste , piękne lody. Trzy miejsca na świecie i genialne lody. One nie są rozwodnione.
- 3 2
-
2019-08-01 16:48
tak bo dobere lody (3)
to muszą być tłuste i słodke. Kupcie se grycana czy magnum. Będziecie zachwyceni.
- 6 7
-
2019-08-01 18:42
(2)
A co złego w Grycanie? Smaczne i wiele smaków.
- 6 5
-
2019-08-01 21:22
W Grycanie najlepszy to jest rozmiar łychy do lodów. Następny w gradacji to już tylko naparstek. Na południu Europy jak dostałem kulkę loda, to myślałem, że to porcja obiadowa. Jakoś tam nikt nie sknerzy dzieląc z klientem się smakołykami.
- 8 1
-
2019-08-01 18:54
Za tłuste i za słodkie
Po prostu.
- 4 4
-
2019-08-01 14:36
PRLowski smak nie znaczy dobry
- 13 6
-
2019-08-01 12:18
Raz w życiu wyrzuciłam lody do śmietnika.
Było to właśnie Eskimo. Żaden z 4 różnych smaków nie nadawał się do jedzenia.
- 14 30
-
2019-08-01 11:09
A i tak wszystkie bazy do lodów pochodzą od kilku dużych producentów (13)
U których dokupuje się też dodatki smakowe, a potem pisze się że to lody "rzemieślnicze"lub "domowe".
- 99 11
-
2019-08-02 22:57
sr*ły
muchy będzie wiosna
- 0 0
-
2019-08-01 22:37
(1)
Czy ktoś wie gdzie w Trójmieście sprzedają lody z automatu?
- 0 0
-
2019-08-02 10:48
.
Niemca zapytaj. Oni o automatach wszystko wiedzą.
- 2 0
-
2019-08-01 11:32
NIe Prawda! (6)
W Bosko robią lody sami, wiem bo tam pracuje. Są robione z dobrych składników i świeżych owoców.
- 6 6
-
2019-08-01 22:14
Wszystko jest robione z miksów
- 1 0
-
2019-08-01 11:42
*nieprawda (1)
*pracuję
Mam nadzieję, że do pracy przykładasz się Katarzyno lepiej, niż do nauki ortografii.- 13 18
-
2019-08-01 21:28
Nie jesteś obiektywna, bo tam pracujesz. Każda sroczka swój ogonek chwali. W obecnych czasach nikomu nie można wierzyć, ponieważ pieniądz rządzi światem.
- 2 1
-
2019-08-01 20:42
Kasia klamie
- 1 2
-
2019-08-01 11:54
I macie technologa żywności itd który codziennie koryguje recepturę w zależności od składu surowców? :D (1)
- 3 14
-
2019-08-01 11:57
To nie apteka ani fabryka.
W domu też masz technologa żywności jak gotujesz obiad? Więc przestań pitolić głupoty...- 27 2
-
2019-08-01 20:03
Do *Nie znam sie to się wypowiem.
Baza do lodów to 5% receptury. 95 % to bilansowanie, jakość użytych produktów, chęci i dobrze wykonana praca.
- 3 2
-
2019-08-01 11:19
Ja to wiem, Ty to wiesz, 95% osób da się naciągnąć na takie hasło. (1)
Dobry wpis, warto uświadamiać konsumentów. Najbardziej krzywdzące jest to dla wytwórców, którzy rzeczywiście korzystają z dobrych składników (a nie półproduktów) i sami zajmują się wyrobem lodów od lat.
- 22 2
-
2019-08-01 13:41
Jakie to ma znaczenie? Czuć jakość skladnikow oraz "efekty" na jelicie pozniej
- 4 1
-
2019-08-02 20:47
Eskimo
Eskimo na Wyspiańskiego rządzi! Nie przesłodzone, z kawałkami prawdziwych owoców, czekolady, mmmmmm.....
- 2 1
-
2019-08-01 18:42
Zrobcie ranking lodziarni oferujacych lody bez chemii i syropu glukozowo-fruktozowego (1)
o prostym skladzie, najwyzej 5 skladnikow. We wszystkich lodziarniach oferowane lody maja w skladzie chemie
- 12 0
-
2019-08-02 17:41
W takim razie polecam lody firmy
- MARKO :)
- 0 0
-
2019-08-02 14:22
Najlepsze lody są w Biedronce.
:lol:
- 0 3
-
2019-08-02 14:22
Kiedyś myślałam, że Kwaśniak
W tym roku przejeżdżaliśmy przez Włochy i zatrzymaliśmy się na obiad i lody , nooooo i tyle w temacie najlepszych lodów :P Teraz żałuję, bo wrócę tu dopiero za rok i już wiem, że będzie mi brakować tych smaków... szykuje się rok bez lodów :P
- 2 0
-
2019-08-02 11:59
(2)
Lody MIŚ kiedyś były pyszne....teraz nowi właściciele i nowe przepisy na recepture lodów nie są takie same.
Panie na Tartacznej przejęły pałeczkę:-)- 5 0
-
2019-08-02 14:02
Dosłownie?
- 0 0
-
2019-08-02 13:44
Nowe lody Miś to spore wyzwanie
cena jak za stare a jakość - słaba oj słaba :) Widać ciułają na Merca
- 0 0
-
2019-08-02 13:50
Malaga na przeróbce 30 lat temu
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.