• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Ranking: Najlepsze lodziarnie w Trójmieście

OSA
1 sierpnia 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Ranking 2022: najlepsze lodziarnie w Trójmieście
  • Tym razem prezentujemy ranking najlepszych lodziarni w Trójmieście. W której według naszych czytelników zjemy najsmaczniejsze lody?
  • Lodziarnia Znane Smaki w Gdańsku.
  • Lodziarnia Znane Smaki w Gdańsku.
  • Lodziarnia Bacio di Caffe w Sopocie.
  • Mamma Mia il Gelato Naturale w Gdańsku.
  • Lodziarnia Słony Karmel w Gdyni.
  • Lodziarnia Bingsu w Gdańsku.
  • Lodziarnia Bingsu w Gdańsku.
  • Lodziarnia Bosko w Gdyni.
  • Lodziarnia Bosko w Gdyni.

Ranking najlepszych miejsc to nowy comiesięczny cykl, w którym prezentujemy najlepsze trójmiejskie firmy z katalogu Trojmiasto.pl. W zestawieniu pod uwagę bierzemy głównie ocenę czytelników oraz dodatkowo liczbę ocen i ich aktualność. Miesiąc temu opublikowaliśmy ranking najlepszych trójmiejskich pizzerii, który spotkał się z dużym odzewem czytelników. Poniżej prezentujemy lipcowe zestawienie najlepszych lodziarni. 1 września ogłosimy nasz kolejny ranking. Po wakacyjnych tematach gastronomicznych zaprezentujemy ranking gabinetów stomatologicznych. Nowe podsumowanie zawsze w pierwszy dzień miesiąca o godz. 11.



Ranking obiektów wyliczany jest na podstawie:

  • średniej oceny w danej kategorii (minimum trzy oceny),
  • liczby ocen (im więcej, tym wyższy wynik),
  • aktualności ostatniej opinii (z ostatniego miesiąca),
  • prezentacji na stronach portalu Trojmiasto.pl.

Każdemu obiektowi przeliczana jest ocena w skali od 1 do maksymalnie 10 punktów. Opinie klientów w największym stopniu decydują o pozycji w rankingu. Nasz dział moderacji dokłada wszelkich starań, by oceny były wiarygodne.

Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, GdyniSopocie.

Top 3: Najlepsze lodziarnie w Trójmieście



1

Lodziarnia Znane Smaki

Gdańsk, Tartaczna 5
9.2/10
172 oceny

2

Bacio Di Caffe

8.9/10
39 ocen

3

Bosko

Gdynia, Świętojańska 71
8.7/10
60 ocen

pełny ranking lodziarni



Najlepsze lodziarnie Gdańsk



Lodziarnia Znane Smaki

Gdańsk, Tartaczna 5
9.2/10
172 oceny

LodoveLove

8.5/10
28 ocen

Mamma Mia il Gelato Naturale

Gdańsk, Pomorska 24A
8.4/10
23 oceny

pełny ranking Gdańsk



Najlepsze lodziarnie Gdynia



Bosko

Gdynia, Świętojańska 71
8.7/10
60 ocen

Słony Karmel

7.7/10
17 ocen

Miło.Mi

7.6/10
26 ocen

pełny ranking Gdynia



Najlepsze lodziarnie Sopot



Bacio Di Caffe

8.9/10
39 ocen

Kulki Anulki

8.5/10
26 ocen

Flaming Latte

7.8/10
4 oceny

pełny ranking Sopot



Czekamy na kolejne wasze opinie i oceny. Zachęcamy do oceniania kolejnej kategorii: gabinety stomatologiczne. Ranking najlepiej ocenianych stomatologów opublikujemy pierwszego dnia miesiąca (1 września godz. 11).
OSA

Opinie (178) ponad 20 zablokowanych

  • Kwasniak w Gdyni

    Szkoda ze Gdynia kojazy lodziarnie tylko ze scislego centrum. Nawet Mariolki nie wzieli pod uwage choc tej lodziarni czar I smak chuba zostal przycmiony przez nawal nowopowstalych egzotycznie brzmiacych nazw.

    • 1 0

  • Tylko lody Marko !

    • 0 1

  • Gdańsk Wrzeszcz (21)

    "Eskimo" .na ul. Wyspiańskiego w Gdańsku działa o 1947 to wystarczy na Nr 1.

    • 133 30

    • (3)

      Moja mama jak była mala jadla te lody, potem zabierala nas, dziadek w termosie nosil a teraz moje corki te lody wcinaja i to najlepsze lody jakie sa!

      • 10 3

      • (2)

        Moja mama też przynosiła nam te lody w termosie. Były przepyszne. Teraz się nie wypowiem, bo od kilkudziesięciu lat tam nie jadłem. Calipsiaki na plaży też były super.

        • 3 0

        • To prawda, masz rację. "Lody Mewa! Lody, lody!"

          • 0 1

        • Na plażach dominowały lody mewa a nie calypso.

          • 0 1

    • Lody z Mazur

      Polecam lody z Bań Mazurskich. Malutki zakład działa od lat '70tych. Tylko 3 smaki ale to wystarczy. Poprostu najlepsze lody i tyle.

      • 1 1

    • Eskimos (2)

      tak pierwotnie nazywała się lodziarnia , gdy powstał eskimo to już tylko cień poprzednich smaków.

      • 3 5

      • (1)

        Bzdury gadasz g***iarzu.Eskimos to lodziarnia ktora byla obok tzn na targowisku we Wrzeszczu w budynku w ktorym nie dawno byl tzw.Mordor czyli taka pijalnia.Natomiast Eskimo to jest tam dalej tez na ul.Wyspianskiego i jest do dzis.Wiec jak nie znasz historii Wrzeszcza to milcz

        • 6 3

        • To Ty piszesz bzdury. Eskimos to pierwotna nazwa lodziarni na ul. Wyspiańskiego. Działała tylko w sezonie a prowadziła ja rodzina mieszkająca na ul. Zbyszka z Bogdanca. Mieszkałem tuż obok tej lodziarni.

          • 2 1

    • (2)

      Jednoznacznie się z tym zgadzam, dla tych co cenią historyczny smak i prawdziwe rzemiosło produkcji lodów, od czasów kiedy nie było automatów do produkcji, i pewnie dalej tam się wykorzystuje techniki starej szkoły.

      • 22 3

      • Czy można zgadzać się dwuznacznie? (1)

        Chyba miało być bezapelacyjnie lub jednogłośnie.
        A w ręcznie robione lody nie uwierzę, chyba że gałka powyżej 6 złotych.
        Receptura może być i tradycyjna ale wątpię by ktoś tam siedział że szpikulcem i ręcznie kruszył lód by wymieszać go że śmietanką i dodatkami.

        • 10 2

        • Aaa?

          a czy można zgadzać się dwugłośnie lub apelacyjnie? Dlaczego mam zastanawiać się czy można czegoś nie robić skoro pisze że zgadzam się jednoznacznie i koniec.

          • 3 0

    • Ciekawa nazwa na lodziarnię (1)

      I odważna Kulki ...

      • 9 2

      • Wyciąga te kulki i dodaje do lodów

        • 1 2

    • (5)

      Co z tego że działa od 1947r., jak tak wodnistych lodów to już dawno nie jedliśmy. Może kiedyś były super, teraz niestety daleko im do dobrych lodów. Szkoda

      • 25 11

      • Lody równe

        Tym z Gebrauda z Budapesztu czy Romano z Bergamo. To nie jest woda, zmrożona woda to prosty lód jak w drinku. A tu puszyste , piękne lody. Trzy miejsca na świecie i genialne lody. One nie są rozwodnione.

        • 3 2

      • tak bo dobere lody (3)

        to muszą być tłuste i słodke. Kupcie se grycana czy magnum. Będziecie zachwyceni.

        • 6 7

        • (2)

          A co złego w Grycanie? Smaczne i wiele smaków.

          • 6 5

          • W Grycanie najlepszy to jest rozmiar łychy do lodów. Następny w gradacji to już tylko naparstek. Na południu Europy jak dostałem kulkę loda, to myślałem, że to porcja obiadowa. Jakoś tam nikt nie sknerzy dzieląc z klientem się smakołykami.

            • 8 1

          • Za tłuste i za słodkie

            Po prostu.

            • 4 4

    • PRLowski smak nie znaczy dobry

      • 13 6

    • Raz w życiu wyrzuciłam lody do śmietnika.

      Było to właśnie Eskimo. Żaden z 4 różnych smaków nie nadawał się do jedzenia.

      • 14 30

  • A i tak wszystkie bazy do lodów pochodzą od kilku dużych producentów (13)

    U których dokupuje się też dodatki smakowe, a potem pisze się że to lody "rzemieślnicze"lub "domowe".

    • 99 11

    • sr*ły

      muchy będzie wiosna

      • 0 0

    • (1)

      Czy ktoś wie gdzie w Trójmieście sprzedają lody z automatu?

      • 0 0

      • .

        Niemca zapytaj. Oni o automatach wszystko wiedzą.

        • 2 0

    • NIe Prawda! (6)

      W Bosko robią lody sami, wiem bo tam pracuje. Są robione z dobrych składników i świeżych owoców.

      • 6 6

      • Wszystko jest robione z miksów

        • 1 0

      • *nieprawda (1)

        *pracuję

        Mam nadzieję, że do pracy przykładasz się Katarzyno lepiej, niż do nauki ortografii.

        • 13 18

        • Nie jesteś obiektywna, bo tam pracujesz. Każda sroczka swój ogonek chwali. W obecnych czasach nikomu nie można wierzyć, ponieważ pieniądz rządzi światem.

          • 2 1

      • Kasia klamie

        • 1 2

      • I macie technologa żywności itd który codziennie koryguje recepturę w zależności od składu surowców? :D (1)

        • 3 14

        • To nie apteka ani fabryka.
          W domu też masz technologa żywności jak gotujesz obiad? Więc przestań pitolić głupoty...

          • 27 2

    • Do *Nie znam sie to się wypowiem.

      Baza do lodów to 5% receptury. 95 % to bilansowanie, jakość użytych produktów, chęci i dobrze wykonana praca.

      • 3 2

    • Ja to wiem, Ty to wiesz, 95% osób da się naciągnąć na takie hasło. (1)

      Dobry wpis, warto uświadamiać konsumentów. Najbardziej krzywdzące jest to dla wytwórców, którzy rzeczywiście korzystają z dobrych składników (a nie półproduktów) i sami zajmują się wyrobem lodów od lat.

      • 22 2

      • Jakie to ma znaczenie? Czuć jakość skladnikow oraz "efekty" na jelicie pozniej

        • 4 1

  • Eskimo

    Eskimo na Wyspiańskiego rządzi! Nie przesłodzone, z kawałkami prawdziwych owoców, czekolady, mmmmmm.....

    • 2 1

  • Zrobcie ranking lodziarni oferujacych lody bez chemii i syropu glukozowo-fruktozowego (1)

    o prostym skladzie, najwyzej 5 skladnikow. We wszystkich lodziarniach oferowane lody maja w skladzie chemie

    • 12 0

    • W takim razie polecam lody firmy

      - MARKO :)

      • 0 0

  • Najlepsze lody są w Biedronce.

    :lol:

    • 0 3

  • Kiedyś myślałam, że Kwaśniak

    W tym roku przejeżdżaliśmy przez Włochy i zatrzymaliśmy się na obiad i lody , nooooo i tyle w temacie najlepszych lodów :P Teraz żałuję, bo wrócę tu dopiero za rok i już wiem, że będzie mi brakować tych smaków... szykuje się rok bez lodów :P

    • 2 0

  • (2)

    Lody MIŚ kiedyś były pyszne....teraz nowi właściciele i nowe przepisy na recepture lodów nie są takie same.
    Panie na Tartacznej przejęły pałeczkę:-)

    • 5 0

    • Dosłownie?

      • 0 0

    • Nowe lody Miś to spore wyzwanie

      cena jak za stare a jakość - słaba oj słaba :) Widać ciułają na Merca

      • 0 0

  • Malaga na przeróbce 30 lat temu

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane