• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Magda Mielke
22 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

  • "Hamb" - Carmnik - 21 zł (zamówienia online)/27 zł (na miejscu)
  • "Specjal", czyli klasyk od Surfburgera - z cheddarem i autorskimi sosami BBQ i limonkowym. Cena: 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.


Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

  • W Mora Bistro klasycznego burgera zjemy za 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

  • 27 zł zapłacimy za "klasyka" w Off Burgerze.
  • "Klasyka" w Lofcie zjemy za 22 zł.
  • Klasyk od Burger Stacji - 21 zł.
  • Hamburger w Kobo Burger.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

  • Tanie i smaczne burgery zjemy w Aloha Burgers.
  • W Big Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
  • Klasyki od Burger Majster.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Miejsca

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

  • Ostatnio dobre burgery serwuje

    Blues Club na Portowej w Gdyni.

    • 2 5

  • Surfburgera polecacie? (3)

    4 lata temu się zraziłem. Najpierw coraz gorsza jakość a czarę goryczy przelała obsługa przy zamówieniu zapominająca o braku składników na zamówienie. I tak czekałem pół godziny na zamówienie i okazuje się, że nie będzie. Żadnego przepraszam tylko z wielkim trudem oddali wpłacone pieniądze nic nie oferując w zamian (co było wcześniej normą). I ban na fejsie po negatywnej recenzji i próbie kupienia oceny 5/5 za darmowego burgera.

    • 18 0

    • Też się zraziłem w podobnym momencie

      Będąc w lokalu na Garncarskiej zamówiłem na wynos. Usiadłem przy oknie z widokiem na sygnalizator, ze słuchawkami na uszach (ale tak cicho, że słyszałem rozmowy jedynych prócz mnie klientów - żeby słyszeć ewentualne wołanie). Wiadomo, że kotlet potrzebuje te 10-15min, więc czekałem spokojnie. Po 20min i praktycznie zerowym ruchu zacząłem się niepokoić. Po 30min numerek przeskoczył 3 pozycje, a po moim pytaniu przy kasie co z moim zamówieniem dostałem tylko perfidny śmiech w twarz, że już czeka od 15 minut... I gdyby to był raz, to bym przymknął oko. Ale druga identyczna akcja mnie odstraszyła na zawsze :D

      • 4 2

    • Kiedyś też byłem fanem, ale właśnie ze 3-4 lata temu po kilku zamówieniach z chrząstkami mi przeszło. Może potem wyrównali poziom, ale już nie sprawdzałem.

      • 6 0

    • Nie warto. Kiedyś b. dobry, obecnie słaby.

      • 7 0

  • buły (2)

    wiecie gdzie można dostać wielkie buły na burgery w 3m?

    • 2 0

    • sklep po schodkach, plac górnośląski, na przykład

      • 0 0

    • w każdej piekarni są

      tylko zapewne trzeba dzień wcześniej je zamówić

      • 2 0

  • Art sponsorowany? (3)

    Serio surfburger na pierwszym? Może cztery lata temu, teraz burgery są podłe od bułek po mięso.

    • 19 1

    • (2)

      Fakt, albo się skiepściły, albo pojawiły się lepsze i teraz Surf wypada słabiej.

      • 9 0

      • (1)

        Zgadzam się. Coś z nimi nie tak. Czy tam na pewno jest 100% wołowiny?

        • 7 0

        • 100% padliny i MOM

          • 7 0

  • Buła z wołowiną?

    W większości ani to buły, tylko bułki a wręcz niby-bułki, ani to wołowina tylko zbyt wysmażony kotlet o nieokreślonym smaku.

    • 5 0

  • Surburger kto tam jeszcze jada . Mięcho z makro podłs buła zalana sosami za 24 zł... może gimbaza bo normalni ludzie zamówili raz i podziękowali

    • 23 0

  • Surf burger

    Najgorsza jakość . Dziwne że to się trzyma jeszcze

    • 21 1

  • (7)

    Burgery są modne i promowane, więc w przypadku mody zwyczajnie dopłacie do mody:) Każdy prawdziwy mężczyzna wie, że król jest tylko jeden, lokal "U Szwagra" przy pętli w Oliwie;)

    • 61 8

    • U szwagra jescze działa? (3)

      bo Google pokazeje że zamknięte na stałe :(

      • 2 2

      • Działa, działa. (2)

        • 8 0

        • nigdy nie widziałem żeby było to otwarte, a próbowałem kilkanaście razy o różnych porach (1)

          zawsze zamknięte i tylko piszą, że przepyszne, ale nie idzie tego spróbować. Może Wy próbujecie tylko podtrzymać jakąś historię i wspominacie jak kiedyś było.

          • 10 0

          • To zwykły szajs.
            Chwalą to gimbusy, bezrobotni i golodupce

            • 6 1

    • (1)

      Przestalem chadzac przy 16zl i to mimo tego, ze zarabialem wtedy 1tys wiecej niz obecnie. Ceny powyzej 10zl za bulke sa niedorzeczne, niezaleznie od tego czy sa jakos uzasadnione czy nie. No i nie wiem po co buduja takie pietrowe konstrukcje, ktorych nijak nie da sie jesc. Wole kupic skladniki i zrobic sobie w domu cos co da sie zjesc bez ubrudzenia siebie i wszystkiego dookola.

      • 20 5

      • burger ponizej 10 zł?

        chyba mikroburger albo z miesa z psa zmielonego z budą

        • 16 4

    • kobiety też tam się żywią :)

      • 14 0

  • Wg. mnie Loft jest bezkonkurencyjny

    jeżeli chodzi o burgery

    • 1 2

  • Burgery poniżej 20zl (2)

    W sezonie letnim na stanicy wodnej Folbryk (rzeka Brda) stoi food-track zburgerami po 16zl,duża bułka ciabatta,grillowana pierś z kurczaka,sałata lodowa , ogórek zielony,pomidor,sos czosnkowy na bazie jogurtu,keczup premium,to jest to, wszystko powyżej 20zl to jest zdzierstwo!!!!!!

    • 5 0

    • Ale że jak pierś z kurczaka??
      Burger jest z wołowiny, najlepiej dobrej, a nie z najtańszego kuraka.
      I stąd różnica w cenie.

      • 3 1

    • A dojazd z Trójmiasta 200 zł

      hehe

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane