Wiadomości

stat

Niedzielne obiady i animacje w restauracji hotelu Radisson Blu

Na rodzinną uroczystość lub bez specjalnej okazji, warto wybrać się na obiad do gdańskiej restauracji Brasserie de Verres en Vers w hotelu Radisson Blu. W każdą niedzielę od godz. 13 do 16 można wziąć udział w prawdziwej uczcie złożonej z wybornych dań, dobrego wina oraz pysznych deserów w cenie 79 zł od osoby. Natomiast od 24 listopada organizowane będą również warsztaty dla dzieci, w trakcie których pociechy tworzyć będą świąteczne ozdoby.



W listopadzie i grudniu, w zróżnicowanym menu restauracji Brasserie de Verres en Vers dominować będą smaki jesieni. Menu cyklicznych niedzielnych bufetów przygotowane zostało przez szefa kuchni Krzysztofa Kowalczyka. Bazą dań są mięsa, ryby i grzyby oraz kuchnia roślinna.

W cenie bufetu zawarte są również napoje (woda, kawa, herbata) i karafka wina (0,5 l) na dwie osoby dorosłe. Dodatkową atrakcją jest muzyka na żywo. Warto dodać, że osoby powyżej 60. roku życia otrzymają 20 proc. rabatu. Z kolei dzieci do lat trzech zjedzą za darmo, a te nieco starsze, w wieku 4-12 lat, za połowę ceny.

Od 24 listopada na najmłodszych czekają dodatkowe atrakcje w postaci animacji i warsztatów kreatywnych. Tworzenie dekoracji świątecznych, ozdabianie pierników czy wykonanie ciekawych opakowań na prezenty, to tylko niektóre z zajęć, podczas których najmłodsi goście niedzielnych bufetów będą mogli wykazać się pomysłowością i inwencją twórczą.

Restauracja "Verres en Vers" zapewnia opiekę profesjonalnego animatora oraz materiały i przybory potrzebne do wykonania prac.

Terminarz warsztatów:


  • 24.11.2019 - przygotowujemy ciekawe kartki świąteczne

  • 01.12.2019 - wykonujemy bałwanki i pingwinki ze skarpet i gałganków

  • 08.12.2019 - dekorujemy świąteczne pierniczki i przygotowujemy oryginalne opakowania na prezenty

  • 15.12.2019 - tworzymy dekoracje na świąteczną choinkę - bombki, łańcuchy, gwiazdy i różnorodne zawieszki


- Nasz cykl Bufetów Niedzielnych dedykowany jest całym rodzinom oraz smakoszom w każdym wieku. Proponujemy im spędzenie niedzielnego popołudnia w miłej atmosferze. To także świetna okazja na organizację imprezy rodzinnej lub okolicznościowej, np. imienin, urodzin czy chrzcin. Liczymy również na spontaniczne wizyty rodzinne, bez specjalnej okazji; po to, by wspólnie spędzić czas. Dołożymy wszelkich starań, by były to niezapomniane chwile - zapewnia szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.
Zainteresowane osoby proszone są o wcześniejszy kontakt w celu dokonania rezerwacji pod numerem: 728 345 601 lub mailowo restauracjavv@radissonblu.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (13) 5 zablokowanych

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Pełna hala na mikołajkowym koncercie w Ergo Arenie
Tłumy na mikołajkowym koncercie
Wyjątkowa świąteczna dekoracja w Centrum Riviera
Świąteczna dekoracja w Rivierze

Kultura

ECS nie zamierza oddać tablic z postulatami Sierpnia '80
ECS nie odda tablic z postulatami
Oryginalne tablice z postulatami Sierpnia '80 mogą zniknąć z ECS
Muzeum Morskie chce tablic z Sierpnia '80

Planuj z nami tydzień