Wiadomości

stat

Niedzielne obiady i animacje w restauracji hotelu Radisson Blu

Na rodzinną uroczystość lub bez specjalnej okazji, warto wybrać się na obiad do gdańskiej restauracji Brasserie de Verres en Vers w hotelu Radisson Blu. W każdą niedzielę od godz. 13 do 16 można wziąć udział w prawdziwej uczcie złożonej z wybornych dań, dobrego wina oraz pysznych deserów w cenie 79 zł od osoby. Natomiast od 24 listopada organizowane będą również warsztaty dla dzieci, w trakcie których pociechy tworzyć będą świąteczne ozdoby.



W listopadzie i grudniu, w zróżnicowanym menu restauracji Brasserie de Verres en Vers dominować będą smaki jesieni. Menu cyklicznych niedzielnych bufetów przygotowane zostało przez szefa kuchni Krzysztofa Kowalczyka. Bazą dań są mięsa, ryby i grzyby oraz kuchnia roślinna.

W cenie bufetu zawarte są również napoje (woda, kawa, herbata) i karafka wina (0,5 l) na dwie osoby dorosłe. Dodatkową atrakcją jest muzyka na żywo. Warto dodać, że osoby powyżej 60. roku życia otrzymają 20 proc. rabatu. Z kolei dzieci do lat trzech zjedzą za darmo, a te nieco starsze, w wieku 4-12 lat, za połowę ceny.

Od 24 listopada na najmłodszych czekają dodatkowe atrakcje w postaci animacji i warsztatów kreatywnych. Tworzenie dekoracji świątecznych, ozdabianie pierników czy wykonanie ciekawych opakowań na prezenty, to tylko niektóre z zajęć, podczas których najmłodsi goście niedzielnych bufetów będą mogli wykazać się pomysłowością i inwencją twórczą.

Restauracja "Verres en Vers" zapewnia opiekę profesjonalnego animatora oraz materiały i przybory potrzebne do wykonania prac.

Terminarz warsztatów:


  • 24.11.2019 - przygotowujemy ciekawe kartki świąteczne

  • 01.12.2019 - wykonujemy bałwanki i pingwinki ze skarpet i gałganków

  • 08.12.2019 - dekorujemy świąteczne pierniczki i przygotowujemy oryginalne opakowania na prezenty

  • 15.12.2019 - tworzymy dekoracje na świąteczną choinkę - bombki, łańcuchy, gwiazdy i różnorodne zawieszki


- Nasz cykl Bufetów Niedzielnych dedykowany jest całym rodzinom oraz smakoszom w każdym wieku. Proponujemy im spędzenie niedzielnego popołudnia w miłej atmosferze. To także świetna okazja na organizację imprezy rodzinnej lub okolicznościowej, np. imienin, urodzin czy chrzcin. Liczymy również na spontaniczne wizyty rodzinne, bez specjalnej okazji; po to, by wspólnie spędzić czas. Dołożymy wszelkich starań, by były to niezapomniane chwile - zapewnia szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.
Zainteresowane osoby proszone są o wcześniejszy kontakt w celu dokonania rezerwacji pod numerem: 728 345 601 lub mailowo restauracjavv@radissonblu.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (13) 5 zablokowanych

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

21

marca

Wielka Szama Gdańsk, Plac Zebrań Ludowych

Rozrywka

Przekorny los, pokorny film. Recenzja filmu "Zenek"
Recenzja filmu "Zenek"

Kultura

Honorowe obywatelstwo Gdańska dla małżeństwa Kiszkisów
Honorowe obywatelstwo dla Kiszkisów

Planuj z nami tydzień