• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe menu w restauracji Pop In

8 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • Szefem kuchni jest Robert Kowalczyk.

W poniedziałek, 8 listopada w restauracji Pop In przy ul. Władysława IVMapka w Gdyni debiutuje nowa karta. W sobotę, 13 listopada będzie można skosztować dań z menu podczas specjalnej degustacyjnej kolacji w luźnej atmosferze, z muzyką na żywo.



Restauracja Pop In zaprasza gości do Gdyni od dwóch lat. To wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Gdyni z kilku powodów.

Początkowo karta dań restauracji Pop In zawierała przede wszystkim amerykańską kuchnię. Z czasem, na prośbę odwiedzających lokal gości, menu ewoluowało w inne kulinarne rejony. Pojawiła się wegańska kuchnia, a przygotowywane starannie dania zyskały odpowiednią wizualną oprawę. Nowe, odświeżone menu ma właśnie swoją premierę.

Nowe menu: kuchnia staropolska w autorskim wydaniu



Nacisk w karcie dań został położony na kuchnię staropolską, ale w zupełnie innym od znanego powszechnie wydaniu. To w pełni autorski pomysł szefa kuchni. Wśród dodatków pojawiły się np. pączki z ziemniaków, ale prawdziwe bogactwo znajduje się wśród głównych dań.

- W karcie znajdzie się dużo duszonego i wędzonego mięsa. Chcemy, by potrawy były przygotowywane długo, dokładnie, zgodnie ze sztuką kulinarną, tak jak to działo się w dawnych czasach. Mamy swoją wędzarnię, pieczemy sami chleb, robimy limitowane edycje przetworów z owoców i warzyw z działki, cały czas zapewniając jak najwyższą jakość produktów - opowiada Robert Kowalczyk, szef kuchni restauracji Pop In.
Wśród popisowych dań można znaleźć kanapkę z sezonowanym i wędzonym przez szefa kuchni pastrami. Warto również zwrócić uwagę na dobrze zaopatrzony bar.

Gdy czas oczekiwania wydłuża się, goście w ramach czekadełek, są częstowani potrawami, które zmieniają się w zależności od pory roku.

Na hit można typować kombuchę - słodko-kwaśny, musujący napój powstający na skutek procesów fermentacji z dobrej jakości herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego powodującego fermentację. To mało znany w Polsce, choć zdrowy, wspomagający trawienie napój.

  • W ofercie są przetwory, przekąski i kombucha.
  • W ofercie są przetwory, przekąski i kombucha.
  • W ofercie są przetwory, przekąski i kombucha.

Wegańskie dania równie ważne co tradycyjne



W karcie nie zabraknie także testowanych przez kilka tygodni wegańskich dań - przygotowywanych w równie skrupulatny sposób, co tradycyjne potrawy.

Wśród nich m.in. wellington z buraka z grzybowym farszem i francuskim ciastem w wegańskiej wersji, który jest odpowiednikiem wellingtona z polędwicy wołowej. Weganie zwrócą na pewno uwagę na sos demi-glace, który w tradycyjnej wersji jest dobrze odparowanym, głównie wołowym lub cielęcym bulionem.

- Jeśli odwiedzi nas np. para, z której jedna osoba jest weganką, możemy zapewnić, że obydwie osoby wyjdą zadowolone - zapowiadają właściciele restauracji Pop In.
Warto dodać, że stała karta jest krótka, ale menu będzie dopasowane elastycznie do pór roku. Na tzw. tablicy będą pojawiały się dania sezonowe - ekstra, które będzie można zamówić w zależności od dostępności świeżych w danym czasie produktów. Są to dania z dostępnych sezonowo produktów.

Gości zachwyci też z pewnością wnętrze lokalu zaprojektowane przez Jana Sikorę, znanego i podziwianego nie tylko w Trójmieście architekta, który połączył styl loftowy z elementami Pop Artu - amerykańskiego komiksu.

  • Wystrój lokalu był doceniany w wielu branżowych czasopismach.
  • Wystrój lokalu był doceniany w wielu branżowych czasopismach.
  • Wystrój lokalu był doceniany w wielu branżowych czasopismach.

Pop In: doceniony wystrój, trzy strefy dla gości



To zaowocowało pojawieniem się wnętrza restauracji Pop In w wielu periodykach poświęconych architekturze i wnętrzom.

W lokalu znajdują się trzy sale. W jednej można spotkać się ze znajomymi na luźnej pogadance na kanapie, fotelu w ramach chilloutu, a w kolejnej zjeść bardziej oficjalny smaczny rodzinny obiad. W trzeciej możliwa jest organizacja spotkania firmowego czy biznesowego z udziałem kilkunastu osób, z elastycznym podejściem do menu.

Strefy są odpowiednio od siebie oddzielone, nie powodując poczucia przytłumienia z powodu obecności większej liczby gości.

W sobotę, 13 listopada degustacyjne spotkanie w Pop In



Dań z odświeżonego menu będzie można skosztować podczas degustacyjnej kolacji z muzyką na żywo, która odbędzie się w sobotę, 13 listopada.

Do wewnątrz Pop In będzie mogło wejść 50 osób z wejściówkami, które niebawem zaczną być rozprowadzane. Kolacja będzie miała luźną konwencję, w formie spotkania ze znajomymi.

Więcej szczegółów można znaleźć na Facebooku i Instagramie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (20)

  • Impreza firmowa

    Ostatnio byłam tam na imprezie firmowej, mega pozytywnie mnie zaskoczyli, dania wyglądały i smakowały lepiej niż brzmiały w menu

    • 9 4

  • Smacznie

    Byliśmy ostatnio, bardzo dobre jedzenie.

    • 8 4

  • Super miejscówka

    Super miejsce, pyszne jedzenie i bardzo miła obsługa, polecam. My na pewno będziemy testować nowe menu

    • 10 5

  • Warto odwiedzić!

    Kibicuje od dawna restauracji! Jedzenie jest pyszne, klimat wnętrza super i bardzo miła obsługa. Nowe menu bardzo zachęca. Na pewno się wybiorę.

    • 7 3

  • Najsmaczniejsza kuchnia w Gdyni

    Kilkukrotnie odwiedzałem to miejsce i nigdy się nie zawiodłem. Dania są zawsze pięknie podane i bardzo smaczne, do tego bardzo miła obsługa. Fajnie, że się rozwijają i wprowadzają nowości. Na pewno będziemy wracać i na pewno odwiedzimy Pop In, żeby spróbować nowych dań!

    • 5 2

  • Polecam!

    Po bardzo udanej wizycie w ramach restaurant week, przyszliśmy ponownie, tym razem z całą rodziną i było równie przepysznie, jedzenie, drinki, obsługa - wszystko 10/10, nowego menu też na pewno spróbujemy :)

    • 5 3

  • Przepysznie

    Jesteś częstym gościem w restauracji PopIn w Gdyni, serdecznie polecam to miejsce, bo jest naprawdę przepysznie! Jestem fanką sałatki cezar w autorskiej odsłonie! Cieszę się, że wchodzi nowa karta, na pewno na dniach odwiedzę PopIn wraz ze znajomymi.
    Plus wegański Wellington jest przepyszny (miałam okazję skosztować go kiedy pojawiło się menu tygodnia jakiś czas temu) dlatego jestem usatysfakcjonowana, że zagościł on na stałe w karcie ️
    Zaglądajcie tam, bo warto!

    • 4 3

  • Wydaje się miła restauracja (1)

    Kurcze, te komentarze brzmią jakby pisała je jedna osoba :) Wszędzie wykrzykniki, częste pisanie w liczbie mnogiej, podpisywanie imieniem, albo Gość ... :)

    • 11 2

    • śmierdzi ustawką na kilometr :)

      • 8 2

  • mega miejsce

    świetna miejscówka - na luzie i z pojechanym wystrojem :)

    • 0 2

  • wellington z buraka z grzybowym farszem i francuskim ciastem w wegańskiej wersji, który jest odpowiednikiem wellingtona z polędwicy wołowej.

    kogos zdrowo porabalo

    • 4 1

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane